Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Cum răspund cei de la Netflix atunci când un client întreabă de conținut extins și subtitrări în limba română

Românii ar putea avea acces, în următoarele luni, la mult mai multe filme și seriale pe Netflix, gigantul american făcând în prezent „eforturi” să ofere și subtitrări în limba română, păstrând actualele prețuri. Informația ne-a fost furnizată prin Netflix Customer Service unde am pus întrebări, în calitate de utilizator al platformei.

Platforma poate fi utilizată, contra cost, de pe aproape orice dispozitiv conectat la internet - calculator, tabletă, smartphone, smart TV sau unele console.

Compania americană a intrat pe piața din România la începutul acestui an, în același timp pătrunzând și în alte 130 de state din întreaga lume.

Pe Netflix pot fi văzute marile block bustere americane, seriale produse de televiziuni din SUA sau de BBC, precum și producţii proprii premiate în ultimii ani - „Netflix originals”. 

În prezent pe Netflix România este disponibilă doar o mică parte din conținutul care poate fi accesat în Statele Unite, de exemplu. Un calcul făcut de Alex Lungu aici arată că „filmele cele mai populare, cele mai apreciate și cele mai celebre lipsesc în proporție de până la 91% de pe Netflix România”.

Aici puteți vedea o listă a filmelor disponibile pe Netflix în România.

„Ar trebui să vedeți biblioteca de conținut în expansiune foarte curând”

La întrebarea când vom avea acces în România la întregul conținut Netflix, reprezentanții Netflix Customer Service ne-au precizat că există „planuri mari în următoarele luni, ar trebui să vedeți biblioteca de conținut în expansiune foarte curând”.

„De fiecare dată când Netflix adaugă un film sau un nou serial de televiziune la serviciu, trebuie să achiziționeze un contract de licență, care permite difuzarea conținutului fără a încălca legile privind drepturile de autor. Legile privind drepturile de autor sunt diferite în fiecare țară din lume, așa că odată cu lansarea la nivel mondial, Netflix a trebuit să achiziționeze licențe separate, pentru fiecare regiune”, ne-a explicat o reprezentantă a Netflix Customer Service.

Compania încearcă să afle de la clienții din toate regiunile ce fel de spectacole și filme i-ar interesa să vadă pe platformă.

Află și 

Netflix e disponibil și în România

Ursul lui Iñárritu, alungat de Mad Max cu Reflectorul

„Reveneala” – o telenovelă Animal Planet

The Hateful Eight – Optarul de inimă neagră sau The Force Afakens

„Echipa noastră de conținut face eforturi pentru a dobândi <<licență globală>>, care ne va permite să oferim cât mai mult conținut posibil pentru fiecare regiune în care ne aflăm. Avem planuri mari în următoarele luni, ar trebui să vedeți biblioteca de conținut în expansiune foarte curând! De fapt, suntem în căutarea de feedback din partea clienților din toate regiunile, ne-ar plăcea să știm exact ce fel de spectacole și filme i-ar interesa să vadă pe Netflix!”, au arătat reprezentanții Netflix Customer Service.

Cât privește un abonament cu conținut extins, prețul lui va rămâne același ca și până acum, spun aceștia, precizând că „se fac eforturi” pentru a oferi subtitrări și în limba română.

Prețul unui abonament este 8,10 sau 12 euro, în funcţie de numărul dispozitivelor de pe care utilizatorul doreşte să urmărească filmele (de la unu la patru) şi calitatea dorită (HD sau nu). Utilizatorii se pot abona cu card sau prin PayPal, cu prima lună gratuită.

cat costa Netflix

Cei interesați își pot face cont aici netflix.com/ro.

Chiar dacă nu există deocamdată subtitrări în română pentru Netflix, pe internet au apărut soluții care rezolvă, parțial, acest lucru.

Compania americană Netflix a anunțat la începutul acestui an că veniturile sale au ajuns în decembrie la 1,82 miliarde de dolari.

Netflix rezultate

Compania video online avea la sfârșitul lunii decembrie 74,8 milioane de abonați la nivel global și estimează o creștere cu 6,1 milioane de abonați la finele lunii martie, alimentată de expansiunea companiei în aproape toate țările, în ianuarie, cu excepția Chinei, piață pe care compania americană caută în prezent o modalitate pentru a-și lansa serviciile, potrivit Reuters.

În România, Netflix are ca principal concurent serviciul HBO.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Am si eu o intrebare. Stie cineva o adresă de corespondenta sau una de e-mail validă, la care sa pot trimite o somatie de punere în intarziere către Netflix ? Mi-au luat retroactiv banii din cont ptr 2 luni cand eu nu eram abonata la acest serviciu. Multumesc anticipat pentru ajutor.
    • Like 0
  • noi suntem lumea a 3-a de aceia este mai scump !!!
    • Like 0
  • Scump pentru Romania. Traiesc in SUA unde Netflix ofera urmatoarele:

    2 Screens at a time: HD $7.99 per month
    4 Screens at a time Ultra HD $11.99 per month

    In plus exista si competitie: Amazon Prime, Hulu, Vudu, Acorn, HBO, ShowTime, etc.

    http://www.tomsguide.com/us/best-streaming-video-services,review-2625.html
    • Like 0
  • Puțin conținut, fără subtitrare, abonament scump... Ce ar mai fi de spus?
    • Like 0
  • netflix e scump pentru ceea ce ofera , mai ales ca lipseste subtitrarea in limba romana; recomand celor ce doresc acces la tot continutul lor sa foloseasca extensii pt browser gen acces vpn
    • Like 0
    • @ Adrian Macovei
      Se pare ca acel workaround cu acces VPN nu mai functioneaza. Nu stiu din experienta proprie, n-am folosit Netflix pana acum, dar stiu ca in toata lumea se folosea asa ceva pentru acces la continut indisponibil local. Dar Netflix a implementat solutii noi de restrictionare, iar din ce-am citit.. se pare ca functioneaza.
      • Like 0
    • @ Demagogus Abominabilis
      Sper să nu se considere reclamă, dar eu folosesc extensia Hola VPN și mă uit la varianta americană a Netflix încă din Decembrie. Din câte am înțeles, sunt mai greu de detectat și blocat.
      • Like 0


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult