Personal branding este practica profesioniștilor de a se marketa pe sine și carierele lor ca branduri. Iată mai jos o serie de aspecte ce te pot ajuta în construirea propriului brand personal:
1. Nu trebuie să-ți construiești brandul de la zero, tu deja ești cunoscut(ă) pentru ceva, ia ce-i mai bun din ce ai acum și construiește pe această bază!
2. În lumea business-ului, percepția este realitatea. Dacă oamenii te caută pentru ceva anume, înseamnă că aceea e zona de expertiză pe care o comunici cel mai mult – poți începe construcția ta de aici!
3. Brandul tău personal nu este doar un concept, trebuie să-l trăiești zi de zi și pentru asta e nevoie ca brandul tău să fie conectat cu valorile tale și cu principiile tale de viață!
4. Ok, ai un plan? Bun. Dar cum arată destinația către care te îndrepți? Dacă nu știi unde se îndreaptă brandul tău, atunci cum vei ajunge acolo?
5. Construirea unei reputații cere timp – adu valoare brandului tău, fii acea persoană/brand pe care oamenii și-o doresc alături!
6. Află cum te percep ceilalți, poți alege să schimbi percepția celorlalți asupra brandului tău sau poți face schimbări și mai radicale – până la urmă aceasta este frumusețea procesului, tu îți poți modela brandul personal căci este al tău!
7. Arată lumii constant despre ce este brandul tău! În tot ceea ce faci, promovează-te!
8. Promovarea brandului tău nu este grea dacă brandul este autentic și aliniat la cine ești tu de fapt!
9. Personal branding evidențiază ceea ce te face unic și remarcabil, ceea ce te diferențiază de ceilalți! Poate fi diferența dintre succes și eșec!
10. Fă networking! Conectează-te cu persoane ce sunt o autoritate în domeniul tău, fiind alături de ei îți crești propria credibilitate!
11. Nu ignora sistemul de suport de care ai nevoie: mentori, specialiști în branding personal, coach extern.
12. Nu-ți construi o imagine ca un balon de săpun. ”Live your brand” – Fii autentic(ă)!
Articol apărut pe blogul autorului
Urmăriți Republica pe Google News
Urmăriți Republica pe Threads
Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.
Seamănă cu mesajele alea e-mail, forwardate tuturor, în masă, pline de panseuri, sfaturi bune și îndemnul să dai mai departe. :)