Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Cum va arăta prima destinație turistică construită pe o platformă petrolieră

The Rig

Ce vă vine în minte atunci când vă gândiți la o platformă petrolieră? Nicidecum la un loc extraordinar de vacanță! Și iată că Fondul de Investiții Publice (PIF) al Arabiei Saudite vrea să demonstreze că The Rig poate deveni una dintre cele mai spectaculoase destinații turistice din lume. Locul ales pentru viitoarea construcție este Golful Arabiei, pe coasta de vest a Arabiei Saudite. 

“Stațiunea” în care poți să ajungi cu feribotul, nava de croazieră, iahtul, șalupa sau cu elicopterul

Proiectul The Rig a fost anunțat de autoritățile din Arabia Saudită, iar stațiunea pe apă face parte din planul saudiților de a-și diversifica sectorul economic.

Deși nu a fost anunțață valoarea totală a investiției, au fost dezvăluite mai multe detalii privind singura destinație turistică din lume construită pe o platformă petrolieră offshore. 

The Rig va avea o suprafață de 150.000 de metri pătrați, cu cel puțin trei hoteluri, cu un total de 800 de camere. 

Zeci de restaurante vor fi amplasate pe viitoarea structură metalică situată deasupra mării. 

Nu sunt încă multe detalii în prezentarea saudiților, dar nu este exclus ca o mare parte din restaurante să fie subacvatice. Acum, pregătiți-vă și dați PLAY clipului de mai jos.

În filmul de prezentare al saudiților sunt create, acum 3D, parcuri acvatice, zone pentru concerte în aer liber și baze nautice. De asemenea, sunt mai multe platforme de bungee jumping, dar și unul dintre cei mai mari pereti metalici pentru escaladă.

Chiar și pentru a ajunge la destinație va fi o experiență. Turiștii vor putea călători până la The Rig cu feribotul, iahtul, croaziera sau elicopterul (pentru cei care doresc să călătorească cu stil, desigur), deoarece platforma petrolieră are propriul său heliport. 

Experții în turism consideră că The Rig va fi stațiunea unde cea mai ieftină vacanță de o săptămână va fi cumpărată cu cel puțin 5000 de dolari. 

Cu alte cuvinte, mai aveți la dispoziție puțin peste opt ani să strângeți banii. Da, The Rig va fi inaugurată în 2030.

Articol publicat pe Funky Travel.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult