Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Cum va arăta zona Moșilor Vechi din București - proiect al primarului Radu Mihaiu. FOTO

Mosilor

Foto: Facebook / Radu Mihaiu

Primăria Sectorului 2 și-a propus să reamenajeze zona Moșilor Vechi, situată între blvd. Carol, str. Hristo Botev, Calea Călărașilor și str. Sfântul Ștefan. 

Primarul Radu Mihaiu a anunțat că a fost elaborat un proiect care include, printre altele, majorarea suprafeței de spații verzi cu 380%, crearea a peste 1200 de alveole noi pentru copaci și extinderea spațiului pietonal cu 185%. Acolo unde este posibil, vor fi făcute reconfigurări de străzi și va fi limitat traficul auto.

„Așa am putea descrie un posibil viitor al zonei Moșilor Vechi, între blvd. Carol, str. Hristo Botev, Calea Călărașilor și str. Sfântul Ștefan - o zonă caracteristică pentru Bucureștiul istoric, dar care azi e sugrumată de înghesuială”, a scris Radu Mihaiu pe contul său de Facebook. 

Proiectul ar urma să beneficieze de sprijin din partea Băncii Mondiale. 

„La inițiativa colegului meu, Andrei Panaitescu - consilier local sector 2, și cu ajutorul Băncii Mondiale, avem azi o propunere integrată pentru revitalizarea acestui colț din centrul istoric. Planul propus favorizează circulațiile velo și pietonale, păstrând, acolo unde e necesar, circulația carosabilă la nivel de acces riverani, intervenții, aprovizionare și drop-off. Prin aceste intervenții se vor crea buzunare urbane legate prin trasee ecologice care vor îmbunătăți semnificativ aspectul, dar și utilitatea zonei Moșilor Vechi”, a scris pe Facebook Radu Mihaiu.

În perioada următoare, edilul spune că vor fi demarate consultări cu toți factorii implicați, pentru ca propunerile să fie transformate în proiecte sustenabile.

Foto Facebook Radu Mihaiu

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Rucs Rucs check icon
    Ce de betoane.
    Oribil.
    Exista si alte concepte de modernizare, mult mai prietenoase cu ochiul, natura. Concepte mai estetice. Mai ales poza doi, cu parapetii aceia inalti de beton…si stalpii antiparcare, precum niste tepe. De ce nu bile de fier, ca la Romana, de ex?
    • Like 0


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult