Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Cum va arăta zona Moșilor Vechi din București - proiect al primarului Radu Mihaiu. FOTO

Mosilor

Foto: Facebook / Radu Mihaiu

Primăria Sectorului 2 și-a propus să reamenajeze zona Moșilor Vechi, situată între blvd. Carol, str. Hristo Botev, Calea Călărașilor și str. Sfântul Ștefan. 

Primarul Radu Mihaiu a anunțat că a fost elaborat un proiect care include, printre altele, majorarea suprafeței de spații verzi cu 380%, crearea a peste 1200 de alveole noi pentru copaci și extinderea spațiului pietonal cu 185%. Acolo unde este posibil, vor fi făcute reconfigurări de străzi și va fi limitat traficul auto.

„Așa am putea descrie un posibil viitor al zonei Moșilor Vechi, între blvd. Carol, str. Hristo Botev, Calea Călărașilor și str. Sfântul Ștefan - o zonă caracteristică pentru Bucureștiul istoric, dar care azi e sugrumată de înghesuială”, a scris Radu Mihaiu pe contul său de Facebook. 

Proiectul ar urma să beneficieze de sprijin din partea Băncii Mondiale. 

„La inițiativa colegului meu, Andrei Panaitescu - consilier local sector 2, și cu ajutorul Băncii Mondiale, avem azi o propunere integrată pentru revitalizarea acestui colț din centrul istoric. Planul propus favorizează circulațiile velo și pietonale, păstrând, acolo unde e necesar, circulația carosabilă la nivel de acces riverani, intervenții, aprovizionare și drop-off. Prin aceste intervenții se vor crea buzunare urbane legate prin trasee ecologice care vor îmbunătăți semnificativ aspectul, dar și utilitatea zonei Moșilor Vechi”, a scris pe Facebook Radu Mihaiu.

În perioada următoare, edilul spune că vor fi demarate consultări cu toți factorii implicați, pentru ca propunerile să fie transformate în proiecte sustenabile.

Foto Facebook Radu Mihaiu

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Rucs Rucs check icon
    Ce de betoane.
    Oribil.
    Exista si alte concepte de modernizare, mult mai prietenoase cu ochiul, natura. Concepte mai estetice. Mai ales poza doi, cu parapetii aceia inalti de beton…si stalpii antiparcare, precum niste tepe. De ce nu bile de fier, ca la Romana, de ex?
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult