Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

CV-ul lui Toma Petcu, ministrul propus pentru Energie, plin de greșeli. „A fost completat de secretara mea, acum 10 ani”

CV-ul ministrului propus pentru Energie, Toma Petcu (ALDE), este plin de greșeli. În CV-ul postat pe site-ul Camerei Deputaților și analizat mai întâi de Hotnews, Toma Petcu scrie că poate „asigura managementul oricărui compartiment din cadrul unei compani (sic!) cu exceptia celui economic". 

În document apar și alte greșeli gramaticale. „Pregătire militară şi de autoapărare, dobţndite ăn cadru Şcoli Superioare a Jandarmeriei Române de la unitate Roşu", se arată în CV la secțiunea „alte competențe și aptitudini”.

Întrebat de ziariști cum explică erorile din CV-ul său, Toma Petcu a spus că documentul a fost completat de secretara sa, în urmă cu 10 ani, adăugând că nu știa de existența acestuia pe site-ul Camerei.

„El a fost completat cred că de secretara mea acum 10 ani, când eram la CNAPDF SA, propus pentru director general adjunct. În momentul când suntem implicați în mai multe activități, iar eu eram președintele comisiei de mediu și aveam câteva puncte importante pe ordinea de zi... Am spus atunci: sună, iei CV-ul de acolo, îl modifici și mi-l dai să văd. Din păcate, nu mi l-a dat să-l vad. Eu eram convins că nici nu este pe site. Am aflat din presă că am CV-ul acolo. Pentru că cei de la grup l-au pus pe site. Nu este apanajul direct al deputatului", a explicat miercuri Toma Petcu.

Varianta cu greșeli a biografiei deputatului ALDE nu mai figura astăzi pe site-ul Camerei Deputaților, fiind înlocuită cu una mult mai succintă și fără greșeli.

Toma Petcu, ministrul propus pentru Energie, a primit aviz favorabil miercuri după audierile din cadrul comisiilor de specialitate din Parlament. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Ne trebuie străzi să ieșim în stradă. Acum nu vreau să par xenofob sau nesimțit, dar are domnul ministru Toma Petcu o înfățișare care denotă o fire sociabilă și plăcută. Am 27 de ani și simt nostalgia când trupele de comedie Vacanța Mare, Divertis, și altele aveau material politic la glumele lor. Cu noul nostru guvern avem material din belșug.
  • Like 0
 • Eu cred ca singura solutie la acest guvern de analfabeti, este iesirea in strada, unde sa se ceara ca guvernul Romaniei sa fie alcatuit de oameni dovedit competenti.
  • Like 1
 • check icon
  Neglijența, nesimțirea, disprețuirea valorilor fac parte din cotidianul guvernelor României, pardon: ale Grădinii Maicii Domnului.
  • Like 0
 • De rasu' plânsului.
  • Like 0
 • Doamne, pazeste-ne, ca vin vremuri tulburi!
  • Like 1
  • @ Ailenei Diana
   Cine ? Doamne ? Și care-ar fi diferența între "să ni se dea" și "Doamne, păzește-ne" ?
   Depinde de fiecare să se păzească.. sau nu...
   • Like 1
  • @ Adrian Ionescu
   E o exclamatie de groaza si,de disperare - cum sa te te pazesti de coruptie generaliza, de sistarea investitiilor, a dezvoltarii? Te poti pazi plecand din tara!
   • Like 0
  • @ Ailenei Diana
   "Te poti pazi plecand din tara! " - asta nu e pază, asta e fugă. Dumneavoastră vă păziți casa lăsând-o pradă hoților ?

   Pază înseamnă să depui un efort constant de a monitoriza activitățile statului măcar pe zona ta de expertiză, să vezi ce fac și de a trage semnale de alarmă atunci când consideri că fac tâmpenii. Dacă măcar un sfert din cei 10% care au votat altceva ar face asta, poate că această corupție n-ar mai fi așa generalizată.
   • Like 1
  • @ Adrian Ionescu
   Ganymede check icon
   Draga domnule, tin sa va contrazic! Plecatul din tara nu e fuga, atata timp cat milioane de romani muncesc afara dar continua sa pompeze bani in tara asta!
   • Like 0
  • @ Ganymede
   E un subiect delicat. Nu judec, fiecare își face propriile alegeri. Dar dați-mi voie să spun doar atât: Degeaba pompezi dacă la celălalt capăt furtunul este spart, sau udă un ogor pe care sunt prea multe buruieni. Uneori este nevoie să fii la fața locului dacă vrei să tratezi toate problemele... Sper totuși c-am rămas suficienți pe-aici care să ne mai ocupăm și de astea.. poate cine știe, ne vom intâlni cu toții în 10-20 de ani într-o Românie prosperă și sănătoasă..   • Like 0


Îți recomandăm

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult

Dan Byron_FB

Se numește Daniel Radu, are 43 de ani și a copilărit într-un bloc lung, aflat lângă un altul, în ruină, de pe Șoseaua Pantelimon din București. În lumea aceea, mulți copii săraci, jefuiți de către soartă de dragoste și siguranță, căutau să recupereze ceva de la viață din buzunare străine și să egaleze scorul lovindu-i pe cei mai slabi decât ei.

Citește mai mult