Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

CV-ul lui Toma Petcu, ministrul propus pentru Energie, plin de greșeli. „A fost completat de secretara mea, acum 10 ani”

CV-ul ministrului propus pentru Energie, Toma Petcu (ALDE), este plin de greșeli. În CV-ul postat pe site-ul Camerei Deputaților și analizat mai întâi de Hotnews, Toma Petcu scrie că poate „asigura managementul oricărui compartiment din cadrul unei compani (sic!) cu exceptia celui economic". 

În document apar și alte greșeli gramaticale. „Pregătire militară şi de autoapărare, dobţndite ăn cadru Şcoli Superioare a Jandarmeriei Române de la unitate Roşu", se arată în CV la secțiunea „alte competențe și aptitudini”.

Întrebat de ziariști cum explică erorile din CV-ul său, Toma Petcu a spus că documentul a fost completat de secretara sa, în urmă cu 10 ani, adăugând că nu știa de existența acestuia pe site-ul Camerei.

„El a fost completat cred că de secretara mea acum 10 ani, când eram la CNAPDF SA, propus pentru director general adjunct. În momentul când suntem implicați în mai multe activități, iar eu eram președintele comisiei de mediu și aveam câteva puncte importante pe ordinea de zi... Am spus atunci: sună, iei CV-ul de acolo, îl modifici și mi-l dai să văd. Din păcate, nu mi l-a dat să-l vad. Eu eram convins că nici nu este pe site. Am aflat din presă că am CV-ul acolo. Pentru că cei de la grup l-au pus pe site. Nu este apanajul direct al deputatului", a explicat miercuri Toma Petcu.

Varianta cu greșeli a biografiei deputatului ALDE nu mai figura astăzi pe site-ul Camerei Deputaților, fiind înlocuită cu una mult mai succintă și fără greșeli.

Toma Petcu, ministrul propus pentru Energie, a primit aviz favorabil miercuri după audierile din cadrul comisiilor de specialitate din Parlament. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Ne trebuie străzi să ieșim în stradă. Acum nu vreau să par xenofob sau nesimțit, dar are domnul ministru Toma Petcu o înfățișare care denotă o fire sociabilă și plăcută. Am 27 de ani și simt nostalgia când trupele de comedie Vacanța Mare, Divertis, și altele aveau material politic la glumele lor. Cu noul nostru guvern avem material din belșug.
    • Like 0
  • Eu cred ca singura solutie la acest guvern de analfabeti, este iesirea in strada, unde sa se ceara ca guvernul Romaniei sa fie alcatuit de oameni dovedit competenti.
    • Like 1
  • check icon
    Neglijența, nesimțirea, disprețuirea valorilor fac parte din cotidianul guvernelor României, pardon: ale Grădinii Maicii Domnului.
    • Like 0
  • De rasu' plânsului.
    • Like 0
  • Doamne, pazeste-ne, ca vin vremuri tulburi!
    • Like 1
    • @ Ailenei Diana
      Cine ? Doamne ? Și care-ar fi diferența între "să ni se dea" și "Doamne, păzește-ne" ?
      Depinde de fiecare să se păzească.. sau nu...
      • Like 1
    • @ Adrian Ionescu
      E o exclamatie de groaza si,de disperare - cum sa te te pazesti de coruptie generaliza, de sistarea investitiilor, a dezvoltarii? Te poti pazi plecand din tara!
      • Like 0
    • @ Ailenei Diana
      "Te poti pazi plecand din tara! " - asta nu e pază, asta e fugă. Dumneavoastră vă păziți casa lăsând-o pradă hoților ?

      Pază înseamnă să depui un efort constant de a monitoriza activitățile statului măcar pe zona ta de expertiză, să vezi ce fac și de a trage semnale de alarmă atunci când consideri că fac tâmpenii. Dacă măcar un sfert din cei 10% care au votat altceva ar face asta, poate că această corupție n-ar mai fi așa generalizată.
      • Like 1
    • @
      E un subiect delicat. Nu judec, fiecare își face propriile alegeri. Dar dați-mi voie să spun doar atât: Degeaba pompezi dacă la celălalt capăt furtunul este spart, sau udă un ogor pe care sunt prea multe buruieni. Uneori este nevoie să fii la fața locului dacă vrei să tratezi toate problemele... Sper totuși c-am rămas suficienți pe-aici care să ne mai ocupăm și de astea.. poate cine știe, ne vom intâlni cu toții în 10-20 de ani într-o Românie prosperă și sănătoasă..



      • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult