Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Da, există și locuri spectaculoase pe litoralul românesc!

Hulit și blamat de mulți dintre conaționali, deși nu au mai fost de ani de zile în concediu la marea noastră, litoralul te poate suprinde și frumos. Poate veți spune că sunt subiectiv, mai ales că respir 24 din 24 de ore briza mării , dar îmi asum acest lucru!

Apus de Soare la Mamaia și nu în Grecia

Alături de câțiva prieteni, am fost aseară la un eveniment organizat de Adi Hădean, la restaurantul pe care l-a preluat de două sezoane estivale. Situat în stațiunea Mamaia, pe malul lacului Siutghiol, localul beneficiază de o vedere spectaculoasă mai ales la apusul soarelui, de unde și numele restaurantului.


Pentru astfel de evenimente, ai la dispoziție două meniuri principale prestabilite de Adi Hădean. Noi fiind cinci, am decis să facem un mix de meniuri astfel încât să putem gusta din toate preparatele, ceea ce vă recomand și vouă.

Meniul stabilit pentru 6-7 August

Eu am dat nota zece meniului cu vită, gătită medium rare și preparată chiar în fața noastră de Adi Hădean.

Dar și spectaculosul apus de soare îți va rămâne întipărit pe retină.

Singurul preparat care cred că putea fi îmbunătățit a fost desertul. Iată cum a fost meniul nostru în trei fotografii.

Noua bucătărie estivală cu vedere la malul mării

Pe lista mea de locuri recomandate este și Noua bucătărie estivală, deschisă de Alex Petricean la Olimp.

Alex Petricean alături de clienți

Aranjate în jurul piscinei de la Casa de Mare, cele câteva mese sunt pregătite pentru turiștii/localnicii care vor să descopere adevăratul gust al Mării Negre, asezonat cu măiestria unui chef pasionat de bucătăria românească. Iată doar două exemple de preparate care îmbină bogăția Mării Negre cu produsele tradiționale din Dobrogea.

Alex va găti până la începutul lunii octombrie la Noua bucătărie estivală și ar fi păcat să nu vă bucurați de o seară spectaculoasă cu preparate deliciose, dar și cu o astfel de priveliște.(indicatii de localizare)

Articol preluat de pe Funky Travel

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Guvernul Ciolacu Inquam

România fierbe de un an. A fiert politic, apoi instituțional, bugetar și, în cele din urmă, economic. În doar 12 luni, economia și societatea au intrat într-o spirală a degradării. Iar în centrul acestui haos se află Guvernul Ciolacu — un guvern care a reușit să cheltuiască peste 70 de miliarde de euro în plus, fără să lase urme clare de dezvoltare sau de bunăstare! Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Citește mai mult

Ferma Cernat

În ciuda tuturor costurilor și dificultăților, am simțit la acești oameni o dragoste profundă pentru pământul care ne hrănește pe toți. „Banii au un singur dezavantaj: nu se pot mânca”, râde dl. Moldovan.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Shelly la BT Talks

În cel mai nou episod al podcastului economic al Băncii Transilvania, BT Business Talks, am stat de vorbă cu Andrei „Selly” Șelaru despre transformarea din creator de conținut în antreprenor, despre Beach, Please și despre Nibiru – proiectul unei stațiuni private lângă Costinești, gândită ca o platformă de divertisment cu standarde unitare, mix de evenimente și o infrastructură permanentă.

Citește mai mult

Guvernul Ciolacu 2 și Iohannis

Efectele catastrofale ale guvernului-rotativă, cu premierii Ciucă - Ciolacu și miniștrii de Finanțe Cîciu - Boloș, ultimii învârtiți apoi pe la Fonduri Europene, se văd cu ochiul liber. În 2025, 7% din veniturile bugetare totale merg spre plata dobânzilor pentru datoriile contractate de România, față de 5% în 2024.

Citește mai mult

 Chris M

Pentru Chris Simion-Mercurian, scriitoarea și regizoarea de teatru care a pornit visul, și pentru partenerul ei, Tiberiu Simion-Mercurian, întreaga călătorie a însemnat nouă ani de eforturi, sacrificii și momente de criză, dar și întâlniri și emoții imposibil de trăit altfel. „Nouă ani a durat. A început în 2016. A fost foarte complicat. Și foarte impredictibil.

Citește mai mult