Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Da, există și locuri spectaculoase pe litoralul românesc!

Hulit și blamat de mulți dintre conaționali, deși nu au mai fost de ani de zile în concediu la marea noastră, litoralul te poate suprinde și frumos. Poate veți spune că sunt subiectiv, mai ales că respir 24 din 24 de ore briza mării , dar îmi asum acest lucru!

Apus de Soare la Mamaia și nu în Grecia

Alături de câțiva prieteni, am fost aseară la un eveniment organizat de Adi Hădean, la restaurantul pe care l-a preluat de două sezoane estivale. Situat în stațiunea Mamaia, pe malul lacului Siutghiol, localul beneficiază de o vedere spectaculoasă mai ales la apusul soarelui, de unde și numele restaurantului.


Pentru astfel de evenimente, ai la dispoziție două meniuri principale prestabilite de Adi Hădean. Noi fiind cinci, am decis să facem un mix de meniuri astfel încât să putem gusta din toate preparatele, ceea ce vă recomand și vouă.

Meniul stabilit pentru 6-7 August

Eu am dat nota zece meniului cu vită, gătită medium rare și preparată chiar în fața noastră de Adi Hădean.

Dar și spectaculosul apus de soare îți va rămâne întipărit pe retină.

Singurul preparat care cred că putea fi îmbunătățit a fost desertul. Iată cum a fost meniul nostru în trei fotografii.

Noua bucătărie estivală cu vedere la malul mării

Pe lista mea de locuri recomandate este și Noua bucătărie estivală, deschisă de Alex Petricean la Olimp.

Alex Petricean alături de clienți

Aranjate în jurul piscinei de la Casa de Mare, cele câteva mese sunt pregătite pentru turiștii/localnicii care vor să descopere adevăratul gust al Mării Negre, asezonat cu măiestria unui chef pasionat de bucătăria românească. Iată doar două exemple de preparate care îmbină bogăția Mării Negre cu produsele tradiționale din Dobrogea.

Alex va găti până la începutul lunii octombrie la Noua bucătărie estivală și ar fi păcat să nu vă bucurați de o seară spectaculoasă cu preparate deliciose, dar și cu o astfel de priveliște.(indicatii de localizare)

Articol preluat de pe Funky Travel

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Elevi în curtea școlii

Ce (mai) înseamnă săptămâna de „școala altfel” pentru elevii români? Dar „săptămâna verde”? Ce ar trebui să însemne ele în mod ideal, dar și în mod concret? Cum ați organiza dvs, stimați cititori, aceste două programe educative pentru elevi? Cum le văd realmente și decidenții politici de azi, din Educație, care le-au moștenit de la cei de ieri? Iată câteva întrebări, pe care se pare că nu ni le punem suficient de serios și responsabil.

Citește mai mult

Dorin Dobrincu

E nevoie de o igienă a democrației. Și ea nu poate fi gândită în afara cunoașterii istoriei. Pentru că, oricât de des ați auzi asta, ideea e totuși adevărată: cine nu învață lecțiile istoriei e condamnat să le repete. Într-un moment ca acesta, în care regimurile autoritare și discursurile radicale sunt în ascensiune peste tot în lume, predarea lucidă a istoriei recente devine esențială. Coordonarea manualului de „Istoria comunismului din România”, introdus ca disciplină obligatorie în 2025, este mai mult decât un proiect editorial — e o încercare de a-i învăța pe tineri libertatea, prin cunoașterea prețului pierderii ei. Istoricul Dorin Dobrincu explică în acest interviu acordat în exclusivitate platformei Republica de ce memoria nu e doar un exercițiu al trecutului, ci o condiție pentru a nu repeta greșelile care au pus în genunchi o societatea întreagă. Care s-a salvat singură, dar cu prețul sângelui.

Citește mai mult