Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Da, există și locuri spectaculoase pe litoralul românesc!

Hulit și blamat de mulți dintre conaționali, deși nu au mai fost de ani de zile în concediu la marea noastră, litoralul te poate suprinde și frumos. Poate veți spune că sunt subiectiv, mai ales că respir 24 din 24 de ore briza mării , dar îmi asum acest lucru!

Apus de Soare la Mamaia și nu în Grecia

Alături de câțiva prieteni, am fost aseară la un eveniment organizat de Adi Hădean, la restaurantul pe care l-a preluat de două sezoane estivale. Situat în stațiunea Mamaia, pe malul lacului Siutghiol, localul beneficiază de o vedere spectaculoasă mai ales la apusul soarelui, de unde și numele restaurantului.


Pentru astfel de evenimente, ai la dispoziție două meniuri principale prestabilite de Adi Hădean. Noi fiind cinci, am decis să facem un mix de meniuri astfel încât să putem gusta din toate preparatele, ceea ce vă recomand și vouă.

Meniul stabilit pentru 6-7 August

Eu am dat nota zece meniului cu vită, gătită medium rare și preparată chiar în fața noastră de Adi Hădean.

Dar și spectaculosul apus de soare îți va rămâne întipărit pe retină.

Singurul preparat care cred că putea fi îmbunătățit a fost desertul. Iată cum a fost meniul nostru în trei fotografii.

Noua bucătărie estivală cu vedere la malul mării

Pe lista mea de locuri recomandate este și Noua bucătărie estivală, deschisă de Alex Petricean la Olimp.

Alex Petricean alături de clienți

Aranjate în jurul piscinei de la Casa de Mare, cele câteva mese sunt pregătite pentru turiștii/localnicii care vor să descopere adevăratul gust al Mării Negre, asezonat cu măiestria unui chef pasionat de bucătăria românească. Iată doar două exemple de preparate care îmbină bogăția Mării Negre cu produsele tradiționale din Dobrogea.

Alex va găti până la începutul lunii octombrie la Noua bucătărie estivală și ar fi păcat să nu vă bucurați de o seară spectaculoasă cu preparate deliciose, dar și cu o astfel de priveliște.(indicatii de localizare)

Articol preluat de pe Funky Travel

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult