Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Dacian Cioloș s-a întâlnit cu românii dintr-o tabără de sinistrați din Italia: Voi propune zi de doliu național în România

UPDATE Premierul Dacian Cioloş s-a întâlnit cu românii dintr-o tabără de sinistrați din Italia și a declarat că a fost identificat şi ultimul român dispărut. 

El a precizat că mâine, în şedinţa de Guvern, va propune zi de doliu naţional.

„Oamenii au nevoie acum de spriijin şi financiar. Cei din campus sunt acum dezorientaţi, unii au investit în case banii câştigaţi aici, acum şi-au văzut casele distruse şi îşi pun întrebări dacă să vină acasă. Le-am spus că dacă vin acasă o să-i ajutăm. Unii mi-au spus: domnule prim-ministru, mulţumim pentru sprijinul financiar, e important, dar noi suntem tineri şi ne interesează să găsim de muncă şi să putem munci ca să ne refacem viaţa. E un moment de cotitură, am vrut să le fim alături”, a spus Cioloş.

Premierul Dacian Cioloș și ministrul Muncii Dragoș Pîslaru se află marți în Italia, pentru a fi alături de comunitatea de români afectată de cutremur.

„Prim-ministrul și ministrul Muncii se întâlnesc cu cei patru cetățeni răniți și cu familiile de români din tabăra de sinistrați din zona Amatrice”, se arată într-un comunicat de la Guvern.

În cursul serii de marți premierul Cioloș și ministrul Pîslaru vor participa la funeraliile de stat organizate în memoria victimelor cutremurului, alături de președintele Italiei, Sergio Mattarella, și de premierul Matteo Renzi.

(Foto captură Digi24)

La solicitarea premierului, ministrul delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni, Maria Ligor, se află de duminică în centrul Italiei, pentru evaluarea situației la fața locului, urmând să prezinte Guvernului o analiză.

Un număr de 11 români au murit, șase sunt răniți și unul este dat dispărut în urma cutremurului care a lovit miercuri centrul Italiei. Autoritățile din peninsulă au anunțat că peste 290 de persoane și-au pierdut viața în cutremur.

Premierul Dacian Cioloș a anunțat luni că toți românii care au avut de suferit în urma seismului vor primi sprijin financiar din partea Executivului. 

(Foto captură Digi24)

Cei care au rămas fără case vor primi câte 10.000 de euro. Copiii rămași orfani în urma cutremurului vor primi de la stat câte 6.000 de euro. De asemenea, Guvernul va acorda ajutoare de urgență pentru rudele persoanelor decedate și va asigura sprijin si pentru rudele celor care se deplasează din România în Italia pentru a ajuta persoanele care au fost afectate de catastrofă. 

Totodată, Guvernul are în vedere organizarea unor echipe de sprijin psihologic pentru familiile victimelor decedate.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult