Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de trei ani. De astăzi vă invităm să ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră, dar și să testați viitorul tehnologiei, implementăm conversația vocală direct în browser, apăsând pe butonul de microfon poți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Dacian Cioloș: Suntem împiedicați să participăm la alegeri. Cuiva îi e teamă de noi

Dacian Ciolos - Dan Barna - plus 2020 - Foto FB Plus

 (Foto: Facebook/PLUS)

Dacian Cioloș, președintele PLUS, consideră abuzivă decizia BEC de a respinge cererea de înscriere pentru alegerile europarlamentare 2019 a Alianței 2020 USR-PLUS. 

Cioloș a explicat că a fost ales în funcția de președinte PLUS cu respectarea tuturor regulilor democratice, la fel ca Dan Barna, la USR, iar BEC consideră, „în mod abuziv”, că nu ar fi înscriși în registrul partidului.

„BEC consideră, în mod administrativ, că nu suntem înscriși în registrul partidelor. Pentru asta a respins, ceea ce mi se pare abuziv din partea BEC.

În mod normal, după ce am fost aleși președinți, obligația noastră era să notificăm la tribunal decizia noastră, iar în mod normal această decizie rămâne în vigoare, ori e respinsă și atunci reorganizăm alegeri. Considerăm că atâta timp cât am notificat la tribunal această decizie, aceasta este una valabilă. Există interpretări la BEC care merg în altă direcție.

Suntem împiedicați să participăm la alegeri. Cuiva îi e teamă de noi”, a spus Dacian Cioloș la Digi24.

Biroul Electoral Central a decis respingerea cererii de înscriere în competiția electorală a Alianței 2020 USR PLUS pentru alegerile europarlamentare. Pretextul BEC a fost acela că Dan Barna și Dacian Cioloș nu ar figura ca președinți ai USR, respectiv PLUS în Registrul partidelor politice. USR-PLUS au anunțat că vor contesta decizia BEC la ÎCCJ.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Cum tocmai vorbeam mai deunazi sa mergem la vot ... acum ma intorc precum cetateanul turmentat si intreb : Eu cu cine votez ?
  Deci daca aveti cea mai mica indoiala ca infractorii astia o sa ne lase sa votam liber , va inselati amarnic .
  Imi pare rau s-o spun , toata viata m-am condus dupa reguli si legi ,dar trebuie sa fii timpit sa nu-ti dai seama ca astia vor pleca de la putere , numai cu parul.
  Cam atit...
  • Like 1
 • Dacian Ciolos trebuia sa-si schimbe numele nu formatiunea politica.Daca l-ar fi chemat Dacian Dragnea Tariceanu ar fi primit aprobarea BEC sa participe la alegeri(tantalaii din BEC credeau ca executa un ordin) pe care le castiga fara probleme(toti simpatizantii PSD-ALDE il votau fara sa clipeasca).
  • Like 2


Îți recomandăm

Cu 3 ani în urmă am devenit mamă de adolescentă

Încă de la început pe traseul nostru spre a o aduce acasă la noi, ne-am lovit de chichițe birocratice. Adopția nu era posibilă de fapt, din motive pe care aleg să nu le expun, așa că am fost îndrumați spre varianta cea mai apropiată ei, plasamentul familial.

Citește mai mult