Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Dan Suciu, BNR: În acest moment statul, Guvernul, Parlamentul pot amâna prin moratoriu sau altă soluție plata ratelor

Dan Suciu - FB

 Foto Facebook/Dan Suciu

În cazul în care un client nu își va plăti ratele la un credit din cauza unor evenimente legate de epidemia de coronavirus, atunci acest credit nu va mai fi considerat neperformant, în așa fel încât să nu mai existe obligația băncilor de a constitui provizioane - care mușcă din  profitul băncilor -, adică de a pune bani deoparte, în legătură cu fiecare din aceste credite neperformante.    

Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al BNR, a explicat la Digi24 deciziile de înlesnire pentru bănci anunțate azi de banca centrală. BNR a creat astfel cadrul pentru ca băncile comerciale să poată amâna plata ratelor în perioada epidemiei cu Covid-19.

În acest moment statul, Guvernul, Parlamentul pot amâna prin moratoriu sau altă soluție plata ratelor, a explicat Suciu.

Citiți și:

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Telemunca

Odată cu răspândirea noului coronavirus de la o țară la alta, companiile din toată lumea și-au schimbat politica de resurse umane și și-au încurajat angajații să lucreze la distanță pentru a preveni extinderea epidemiei. O decizie care ține de supraviețuirea biologică, dar și de supraviețuirea ca business. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult

Recul

Povestea Recul începe în 2015, când regizorul Vlad Dragomirescu și actorul Bogdan Untilă și-au propus să creeze un incubator pentru proiecte culturale independente, care să cuprindă două direcții: teatrul de improvizație și teatrul clasic.

Citește mai mult

Alphahead

Vishal Narender și Georgeta Brehoi, soția sa, au venit în România în urmă cu 4 ani, după ce au lucrat în mai multe multinaționale din India, Franța și Irlanda, și au decis să-și investească toate economiile pentru a produce echipamente moto.

Citește mai mult