Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Dan Suciu, BNR: În acest moment statul, Guvernul, Parlamentul pot amâna prin moratoriu sau altă soluție plata ratelor

Dan Suciu - FB

 Foto Facebook/Dan Suciu

În cazul în care un client nu își va plăti ratele la un credit din cauza unor evenimente legate de epidemia de coronavirus, atunci acest credit nu va mai fi considerat neperformant, în așa fel încât să nu mai existe obligația băncilor de a constitui provizioane - care mușcă din  profitul băncilor -, adică de a pune bani deoparte, în legătură cu fiecare din aceste credite neperformante.    

Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al BNR, a explicat la Digi24 deciziile de înlesnire pentru bănci anunțate azi de banca centrală. BNR a creat astfel cadrul pentru ca băncile comerciale să poată amâna plata ratelor în perioada epidemiei cu Covid-19.

În acest moment statul, Guvernul, Parlamentul pot amâna prin moratoriu sau altă soluție plata ratelor, a explicat Suciu.

Citiți și:

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult