Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Dan Suciu, BNR: În acest moment statul, Guvernul, Parlamentul pot amâna prin moratoriu sau altă soluție plata ratelor

Dan Suciu - FB

 Foto Facebook/Dan Suciu

În cazul în care un client nu își va plăti ratele la un credit din cauza unor evenimente legate de epidemia de coronavirus, atunci acest credit nu va mai fi considerat neperformant, în așa fel încât să nu mai existe obligația băncilor de a constitui provizioane - care mușcă din  profitul băncilor -, adică de a pune bani deoparte, în legătură cu fiecare din aceste credite neperformante.    

Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al BNR, a explicat la Digi24 deciziile de înlesnire pentru bănci anunțate azi de banca centrală. BNR a creat astfel cadrul pentru ca băncile comerciale să poată amâna plata ratelor în perioada epidemiei cu Covid-19.

În acest moment statul, Guvernul, Parlamentul pot amâna prin moratoriu sau altă soluție plata ratelor, a explicat Suciu.

Citiți și:

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Vlad Petreanu_

În 1990, după ce lucrase într-o fabrică, Vlad Petreanu s-a angajat la un ziar, unde avea un salariu echivalentul a aproape 90 de dolari. Banii îi ajungeau, spune el, să își cumpere un pachet de țigări - la vremea respectivă fuma - și o cola pe zi, „și abia mă descurcam să mănânc ceva”.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon „La bani mărunți” cu Sergiu Manea, CEO BCR. Podcast amplificat de Republica

Sergiu Manea, care a preluat în urmă cu cinci ani conducerea celei mai mari bănci din România, a povestit că primul său salariu, o sumă echivalentă cu mai puțin de 80 de dolari, l-a primit în septembrie 1994. Se angajase înainte de terminarea facultății pe o poziție entry level, ca referent, la Banca Română pentru Dezvoltare, la Biroul de bănci corespondente, care azi se cheamă „financial institutions”.

Citește mai mult

Fetiță la laptop

Situația se poate schimba în orice moment și școli aflate acum în scenariul verde sau galben pot trece de pe o zi pe alta în scenariul roșu, dacă în cadrul lor vor fi confirmate 3 cazuri de Covid. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult