Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Ministrul de finanțe, despre amânarea ratelor la credite: Am discutat cu băncile de amânarea ratelor pentru o perioadă „mai aproape de șase luni”. Va fi suficient să ceri băncii

Florin Cîțu - Foto Facebook / Ministerul Finanțelor Publice

Foto Facebook/Ministerul Finanțelor Publice 

Guvernul pregătește o Ordonanță de Urgență, care va fi adoptată joi în ședința Executivului, prin care cei ce nu pot plăti ratele pot merge la bancă unde vor primi o păsuire. Perioada nu a fost încă decisă, dar e „mai aproape de 6 luni, nu de 3 luni”, a spus ministrul Finanțelor Florin Cîțu, la Digi24.

„E o soluție pe care o vom adopta joi în sedinta de Guvern, prin Ordonanță. Detaliile tehnice încă se pun la punct. Este o soluție pentru amânarea ratelor pe o perioadă mai mare decât perioada de stare de urgență. Va fi implicat și statul. Dar nu vom discrimina, cei care vor cere vor avea acces la această facilitate. Exact cât va fi durata de amânare si care vor fi conditiile le vom pune în OUG. A durat puțin mai mult, pentru că a trebuit să lucrăm la soluția tehnică care să cuprindă toată lumea, si persoane fizice și juridice. Nu trebuie niciun fel de certificat, nu trebuie nimic. Cei care au nevoie de această păsuire vor putea să apeleze la această facilitate. Joi vom veni exact cu detaliile în ordonanța de urgență”, a spus Florin Cîțu. 

Întrebat dacă va fi suficient doar ca o persoană să meargă la bancă și să ceară, ca să primească păsuire, ministrul Finanțelor a răspuns că da, și că păsuirea „va fi mult mai mare, nu știm cât va dura situația de urgență, credem că e nevoie de o perioadă după aceea pentru a reveni la normal”. „Deja cu băncile am agreat o variantă, care se extinde pe o perioadă lungă de timp. (Mai aproape de 3 luni sau de 6 luni?). Mai aproape de șase luni”, a mai spus ministrul Finanțelor la Digi24. 

Aflați și:

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • aha. deci vor urma cozi și la bancă
    • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult