Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Ministrul de finanțe, despre amânarea ratelor la credite: Am discutat cu băncile de amânarea ratelor pentru o perioadă „mai aproape de șase luni”. Va fi suficient să ceri băncii

Florin Cîțu - Foto Facebook / Ministerul Finanțelor Publice

Foto Facebook/Ministerul Finanțelor Publice 

Guvernul pregătește o Ordonanță de Urgență, care va fi adoptată joi în ședința Executivului, prin care cei ce nu pot plăti ratele pot merge la bancă unde vor primi o păsuire. Perioada nu a fost încă decisă, dar e „mai aproape de 6 luni, nu de 3 luni”, a spus ministrul Finanțelor Florin Cîțu, la Digi24.

„E o soluție pe care o vom adopta joi în sedinta de Guvern, prin Ordonanță. Detaliile tehnice încă se pun la punct. Este o soluție pentru amânarea ratelor pe o perioadă mai mare decât perioada de stare de urgență. Va fi implicat și statul. Dar nu vom discrimina, cei care vor cere vor avea acces la această facilitate. Exact cât va fi durata de amânare si care vor fi conditiile le vom pune în OUG. A durat puțin mai mult, pentru că a trebuit să lucrăm la soluția tehnică care să cuprindă toată lumea, si persoane fizice și juridice. Nu trebuie niciun fel de certificat, nu trebuie nimic. Cei care au nevoie de această păsuire vor putea să apeleze la această facilitate. Joi vom veni exact cu detaliile în ordonanța de urgență”, a spus Florin Cîțu. 

Întrebat dacă va fi suficient doar ca o persoană să meargă la bancă și să ceară, ca să primească păsuire, ministrul Finanțelor a răspuns că da, și că păsuirea „va fi mult mai mare, nu știm cât va dura situația de urgență, credem că e nevoie de o perioadă după aceea pentru a reveni la normal”. „Deja cu băncile am agreat o variantă, care se extinde pe o perioadă lungă de timp. (Mai aproape de 3 luni sau de 6 luni?). Mai aproape de șase luni”, a mai spus ministrul Finanțelor la Digi24. 

Aflați și:

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • aha. deci vor urma cozi și la bancă
    • Like 0


Îți recomandăm

Telemunca

Odată cu răspândirea noului coronavirus de la o țară la alta, companiile din toată lumea și-au schimbat politica de resurse umane și și-au încurajat angajații să lucreze la distanță pentru a preveni extinderea epidemiei. O decizie care ține de supraviețuirea biologică, dar și de supraviețuirea ca business. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult

Recul

Povestea Recul începe în 2015, când regizorul Vlad Dragomirescu și actorul Bogdan Untilă și-au propus să creeze un incubator pentru proiecte culturale independente, care să cuprindă două direcții: teatrul de improvizație și teatrul clasic.

Citește mai mult

Alphahead

Vishal Narender și Georgeta Brehoi, soția sa, au venit în România în urmă cu 4 ani, după ce au lucrat în mai multe multinaționale din India, Franța și Irlanda, și au decis să-și investească toate economiile pentru a produce echipamente moto.

Citește mai mult