Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Ministrul de finanțe, despre amânarea ratelor la credite: Am discutat cu băncile de amânarea ratelor pentru o perioadă „mai aproape de șase luni”. Va fi suficient să ceri băncii

Florin Cîțu - Foto Facebook / Ministerul Finanțelor Publice

Foto Facebook/Ministerul Finanțelor Publice 

Guvernul pregătește o Ordonanță de Urgență, care va fi adoptată joi în ședința Executivului, prin care cei ce nu pot plăti ratele pot merge la bancă unde vor primi o păsuire. Perioada nu a fost încă decisă, dar e „mai aproape de 6 luni, nu de 3 luni”, a spus ministrul Finanțelor Florin Cîțu, la Digi24.

„E o soluție pe care o vom adopta joi în sedinta de Guvern, prin Ordonanță. Detaliile tehnice încă se pun la punct. Este o soluție pentru amânarea ratelor pe o perioadă mai mare decât perioada de stare de urgență. Va fi implicat și statul. Dar nu vom discrimina, cei care vor cere vor avea acces la această facilitate. Exact cât va fi durata de amânare si care vor fi conditiile le vom pune în OUG. A durat puțin mai mult, pentru că a trebuit să lucrăm la soluția tehnică care să cuprindă toată lumea, si persoane fizice și juridice. Nu trebuie niciun fel de certificat, nu trebuie nimic. Cei care au nevoie de această păsuire vor putea să apeleze la această facilitate. Joi vom veni exact cu detaliile în ordonanța de urgență”, a spus Florin Cîțu. 

Întrebat dacă va fi suficient doar ca o persoană să meargă la bancă și să ceară, ca să primească păsuire, ministrul Finanțelor a răspuns că da, și că păsuirea „va fi mult mai mare, nu știm cât va dura situația de urgență, credem că e nevoie de o perioadă după aceea pentru a reveni la normal”. „Deja cu băncile am agreat o variantă, care se extinde pe o perioadă lungă de timp. (Mai aproape de 3 luni sau de 6 luni?). Mai aproape de șase luni”, a mai spus ministrul Finanțelor la Digi24. 

Aflați și:

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • aha. deci vor urma cozi și la bancă
    • Like 0


Îți recomandăm

Nomad digital

Marius are 24 de ani și înainte de pandemie s-a angajat pentru prima dată cu normă întreagă. Sau full-time, cum spun colegii. Multinaționala care l-a recrutat i-a oferit un contract pe perioadă nedeterminată, dar, spre mirarea părinților, a refuzat. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Fată la școala online

„Mai țineți minte emoțiile de la examenul de șofat? Ei, cum ar fi dacă, după câteva mii de ore de șofat, ați mai da unul? N-am niciun dubiu, ar fi fără mare panică. Așa e și cu testele la matematică”, spune Gabi Bartic. (Foto: Profimedia)

Citește mai mult