Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Ministrul de finanțe, despre amânarea ratelor la credite: Am discutat cu băncile de amânarea ratelor pentru o perioadă „mai aproape de șase luni”. Va fi suficient să ceri băncii

Florin Cîțu - Foto Facebook / Ministerul Finanțelor Publice

Foto Facebook/Ministerul Finanțelor Publice 

Guvernul pregătește o Ordonanță de Urgență, care va fi adoptată joi în ședința Executivului, prin care cei ce nu pot plăti ratele pot merge la bancă unde vor primi o păsuire. Perioada nu a fost încă decisă, dar e „mai aproape de 6 luni, nu de 3 luni”, a spus ministrul Finanțelor Florin Cîțu, la Digi24.

„E o soluție pe care o vom adopta joi în sedinta de Guvern, prin Ordonanță. Detaliile tehnice încă se pun la punct. Este o soluție pentru amânarea ratelor pe o perioadă mai mare decât perioada de stare de urgență. Va fi implicat și statul. Dar nu vom discrimina, cei care vor cere vor avea acces la această facilitate. Exact cât va fi durata de amânare si care vor fi conditiile le vom pune în OUG. A durat puțin mai mult, pentru că a trebuit să lucrăm la soluția tehnică care să cuprindă toată lumea, si persoane fizice și juridice. Nu trebuie niciun fel de certificat, nu trebuie nimic. Cei care au nevoie de această păsuire vor putea să apeleze la această facilitate. Joi vom veni exact cu detaliile în ordonanța de urgență”, a spus Florin Cîțu. 

Întrebat dacă va fi suficient doar ca o persoană să meargă la bancă și să ceară, ca să primească păsuire, ministrul Finanțelor a răspuns că da, și că păsuirea „va fi mult mai mare, nu știm cât va dura situația de urgență, credem că e nevoie de o perioadă după aceea pentru a reveni la normal”. „Deja cu băncile am agreat o variantă, care se extinde pe o perioadă lungă de timp. (Mai aproape de 3 luni sau de 6 luni?). Mai aproape de șase luni”, a mai spus ministrul Finanțelor la Digi24. 

Aflați și:

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • aha. deci vor urma cozi și la bancă
    • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Vlad Petreanu_

În 1990, după ce lucrase într-o fabrică, Vlad Petreanu s-a angajat la un ziar, unde avea un salariu echivalentul a aproape 90 de dolari. Banii îi ajungeau, spune el, să își cumpere un pachet de țigări - la vremea respectivă fuma - și o cola pe zi, „și abia mă descurcam să mănânc ceva”.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon „La bani mărunți” cu Sergiu Manea, CEO BCR. Podcast amplificat de Republica

Sergiu Manea, care a preluat în urmă cu cinci ani conducerea celei mai mari bănci din România, a povestit că primul său salariu, o sumă echivalentă cu mai puțin de 80 de dolari, l-a primit în septembrie 1994. Se angajase înainte de terminarea facultății pe o poziție entry level, ca referent, la Banca Română pentru Dezvoltare, la Biroul de bănci corespondente, care azi se cheamă „financial institutions”.

Citește mai mult

Fetiță la laptop

Situația se poate schimba în orice moment și școli aflate acum în scenariul verde sau galben pot trece de pe o zi pe alta în scenariul roșu, dacă în cadrul lor vor fi confirmate 3 cazuri de Covid. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult