Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Dăruiește Viață: Căutăm echipă medicală capabilă să transforme visul nostru, al celor peste 350.000 de oameni, în realitate

Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu

Foto: Dăruiește Viață

Asociația Dăruiește Viață, care construiește, din donații, primul spital de oncologie pediatrică din țară caută medici și asistente care să îi îngrijească pe copiii bolnavi de cancer. Spitalul nu poate salva vieți fără cea mai prețioasă resursă: oamenii care să lucreze în el.

„Căutăm echipă medicală capabilă să transforme visul nostru, al celor peste 350.000 de oameni, în realitate.

CV la: contact@daruiesteviata.ro

Vrem o echipă medicală capabilă ca în 10 ani să crească rata de supraviețuire a copilului bolnav de cancer de la 50%, cât e acum, la 70-80%.

Căutăm oameni vizionari, căutăm oameni muncitori, căutăm oameni pregătiți și dornici să se pregătească alături de care să putem schimba fața oncologiei pediatrice din România. Căutăm medici oncologi și radioterapeuți care să creadă în puterea lor de a schimba lumea. Și alături de care noi să o schimbăm. Căutăm cadre medicale bine pregătite care să salveze vieți.

Noi le vom fi alături în lupta asta grea.

Știu că e greu, ne spun mulți că nu vom reuși, că sistemul e putred, că nu avem cu cine. Ne temem de asta? Da, ne temem. Dar în același timp știm că, deși va fi greu, deși din când în când ni se va părea imposibil, vom reuși. Și când zic că vom reuși mă uit la cei care au reușit. Știu două inițiative similare: St. Jude Children's Research Hospital și Children's Cancer Hospital Eygpt 57357.

Ei au reușit. Și noi putem”, a scris pe Facebook cofondatoarea Asociației, Carmen Uscatu.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult