Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

David Popovici, campion olimpic la 200 de metri liber, după o cursă fabuloasă, câștigată pe ultimii 25 de metri

David Popovici - campion olimpic

David Popovici a câștigat proba de 200 de metri liber a Jocurilor Olimpice,  1:44.72, după o cursă fabuloasă, câștigată pe ultimii 25 de metri, El s-a aflat la doar două sutimi  în fața lui  Matthew Richards, clasat pe poziția a doua.


David Popovici s-a calificat în finala olimpică de 200 m liber cu cel mai bun timp, 1:44,53, fiind considerat favoritul probei.

Cvadruplu campion european și dublu campion mondial, David Popovici a devenit în 2022 al treilea înotător din istorie care a coborât sub borna de 1:43,00, după Paul Biedermann și Michael Phelps, ambii în costum de poliuretan.

La Campionatele Europene de la Belgrad, David a parcurs cele patru lungimi de bazin în 1:43,13, al cincilea timp din istorie, potrivit gsp.ro.

Foto: LaPresse/ ddp USA/ Profimedia

„Sunt foarte mulțumit. Singurul obiectiv pe care îl aveam pentru astăzi era să merg către următoarea etapă. Faptul că m-am calificat în finală și primul e foarte tare. A fost o cursă nu ușoară, dar n-a zis nimeni că trebuie să fie ușor”, a spus David imediat după semifinala câștigată. 

El s-a declarat entuziasmat de atmosfera de la Jocurile Olimpice, scrie gsp.ro. „Am mai fost la Jocuri Olimpice, dar în pandemie nu era public și așa că mă bucur că acum văd și eu ce înseamnă de fapt publicul de la Jocurile Olimpice. Cum înotul la noi în țară nu e un sport atât de popular, văd acum cum acest sport umple o astfel de arenă, o hală, ăsta e de fapt. Acest lucru mă și copleșește, mă și motivează, mă și sperie, mă și entuziasmează”. Întrebat despre temerile sale, sportivul a replicat: „Mă sperie cam aceleași lucruri care vă sperie și pe voi, numai că din fericire am destul de multă experiență cu concuratul la acest nivel. Și da, deși sunt om și mă sperie multe lucruri, înotând aici și la acest nivel simți că trăiești. E o frică, dar o frică din categoria celor care ajută, care te face să simți că trăiești cu adevărat”.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Radsub Radsub check icon
    "jurnalisti". republica? sunteti platiti la cuvinte? sau platiti sa s crieti? un paragraf suficient despre popovici azi. si copy paste de la inceputul carierei. republica devine din ce in ce mai penibila.
    • Like 0


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult