Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

David Popovici s-a calificat în finala de la 200 metri a Jocurilor Olimpice de la Paris, după o cursă impresionantă

David Popovici - JO Paris

Foto: Gian Mattia D'Alberto/LaPresse/S / Shutterstock Editorial / Profimedia

David Popovici a obținut duminică seara, în semifinala la 200 de metri liber, cel mai bun timp - 1:44:53 - și s-a calificat în finala care va avea loc luni în cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris. 

UPDATE: Popovici s-a declarat profund impresionat de atmosfera creată de spectatori în timpul semifinalei de duminică. Comparând cu experiența sa anterioară de la Jocurile Olimpice, desfășurate în timpul pandemiei, când tribunele erau goale, el a subliniat cât de mult se bucură să vadă publicul la această ediție a Jocurilor Olimpice. „Publicul este incredibil, am mai fost la Jocurile Olimpice, dar în pandemie nu era public, aşa că mă bucur să văd şi eu ce înseamnă cu adevărat publicul la Jocurile Olimpice, să văd cum înotul, care la noi în ţară nu este un sport atât de popular, umple o astfel de, nici arenă sau hală nu, e un stadion de fapt. Mă şi copleşeşte, mă şi motivează atmosfera, mă şi sperie, mă şi entuziasmează, e foarte tare'', a mai spus David Popovici.

Înainte de semifinalele de 200 de metri liber, site-ul de natație SwimSwam, preluat de Hotnews.ro, a scris: „Doar doi concurenți au depășit 1:46 în această dimineață, dintre care cel mai rapid a fost David Popovici. De la debutul său olimpic la 16 ani, în urmă cu trei ani, înotătorul român a devenit cel mai rapid performer textil la 200 liber. Timpii din preliminarii au fost relativ somnoroși în această dimineață, așa că nu este clar cine este în formă aici. Unii concurenți importanți ar putea fi medaliatul cu argint de la Tokyo, Duncan Scott, campionul mondial din 2023, Matt Richards, și campionul mondial din 2024, Hwang Sunwoo”.

Foto: Matthias Schrader / AP / Profimedia

Finala la 200 de metri liber este programată pentru luni, 29 iulie, de la ora 21:40.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Este nu numai un sportiv de mare clasă dar este și un tânăr inteligent, cu o bună cultura generală - se vede imediat după cum se exprimă, după modul cum își expune ceea ce vrea să comunice și în plus este și un tânăr modest - lucru rar - în rândul vedetelor - iar el este cu adevărat o mare vedetă.
    • Like 0
  • Radsub Radsub check icon
    "cel mai rapid performer textil"- sare cel mai repede din "textile"? asta inseamna in romana? cam asta se intampla cand economistii comenteaza sportul si sportivii fac economie (in limbi pe care nu le inteleg)
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult