Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Medalie olimpică de bronz pentru David Popovici în cursa de 100 de metri liber

David Popovici, Jocurile Olimpice de la Paris

Foto: Jonathan NACKSTRAND/ AFP/ Profimedia

David Popovici a obținut medalia de bronz în proba de 100 de metri liber, într-o cursă spectaculoasă, extrem de strânsă, în care chinezul Pan Zhanle și-a îmbunătățit propriul record mondial, cu patru zecimi. Înotătorul român s-a clasat cu doar o sutime înaintea celui de-al patrulea clasat, Nandor Nemeth, și cu o sutime în urma celui de-al doilea clasat, Kyle Chalmers, 

Știrea inițială:

După ce a câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris medalia de aur în proba de 200 de metri liber, David Popovici s-a calificat și în finala probei de 100 de metri liber, unde concurează pe al doilea culoar. Finala va fi transmisă în direct la TV de TVR 1 și Eurosport 1 de de 23.39, ora României. De această dată, el îi are ca adversari pe Chris Guiliano (SUA), Nandor Nemeth (Ungaria), Pan Zhanle (China), Kyle Chalmers (Australia), Maxime Grousset (Franța), Jack Alexy (SUA) și Josha Salchow (Germania), relatează gsp.ro.

David Popovici a fost recordman mondial la 100 m liber (46 sec 86/100), dar chinezul Zhanle Pan a fost cel care l-a deposedat de acest record (46 sec 80/100), iar sâmbătă, la ştafetă, a stabilit şi un nou record olimpic (46 sec 92/100), scrie Agerpres..

„Au fost foarte OK semifinalele, şi, cel mai important lucru pe care îl aveam de făcut, adică să mă calific, a fost realizat. Nu am cum să intru fără trac în finala de mâine. Ieri am avut trac, a fost o finală foarte încordată. Toţi eram extrem de agitaţi şi blocaţi în căpăţânile noastre, sunt sigur de asta. Se vede pe faţa lor, se vede la ţarc, se vede pe faţa mea, sunt sigur. Nu suntem invincibili, însă cel care se apropie cel mai mult de a fi invincibil câştigă în ziua aia", a spus după semifinale David Popovici, potrivit Agerpres.

Înotătorul a spus că, orice s-ar întâmpla, nu va fi dezamăgit de rezultat, 

„Cine ştie, poate rup. Oricum o să dau tot ce am mai bun şi tocmai de asta nu am cum să fiu dezamăgit dacă nu îmi iese aşa cum poate mă aşteptam eu în capul meu", declarat campionul olimpic.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult