Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

David Popovici câștigă a doua medalie de aur la Campionatul Mondial de la Budapesta. Victorie în finala de 100 m liber. „Vă iubesc pe toți”

David Popovici, finala 100 m liber

David Popovici a câștigat miercuri cea de-a doua medalie de aur la Campionatul Mondial de Natație de la Budapesta, impunându-se în finala probei de 100 de metri liber cu un timp de 47.58. „Vă iubesc pe toți și vă mulțumesc pentru că v-ați uitat”, le-a transmis sportivul fanilor români. „Nu mă așteptam, dar am luptat și am fost pozitiv pe parcursul cursei. Cred că sunt mai mândru de medalia de la 200 de metri liber. E doar începutul, avem foarte mult de muncă în fața noastră”, a spus el. Într-un interviu acordat TVR la puțin timp după finală, sportivul s-a definit drept „un puști care înoată repede, un tip banal capabil să facă lucruri extraordinare și să inspire oamenii, având alături de el oameni extraordinari”. El a făcut o pledoarie pentru sport, explicând că o societate educată în acest sens este capabilă să facă față și altor provocări.

O performanță înregistrată o dată la 50 de ani

În toată istoria campionatelor mondiale. un singur om a reușit să câștige probele de 100 și 200 metri liber la aceeași ediție, însă acest lucru s-a întâmplat în urmă cu aproape 50 de ani. Este vorba despre americanul Jim Montgomery, care a realizat această performanță în 1973, la prima ediție a CM, desfășurată la Belgrad, relatează gsp.ro.

Luni,  înotătorul câștigase medalia de aur la proba de 200 de metri liber.

Citiți și:

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult