Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

David Popovici câștigă a doua medalie de aur la Campionatul Mondial de la Budapesta. Victorie în finala de 100 m liber. „Vă iubesc pe toți”

David Popovici, finala 100 m liber

David Popovici a câștigat miercuri cea de-a doua medalie de aur la Campionatul Mondial de Natație de la Budapesta, impunându-se în finala probei de 100 de metri liber cu un timp de 47.58. „Vă iubesc pe toți și vă mulțumesc pentru că v-ați uitat”, le-a transmis sportivul fanilor români. „Nu mă așteptam, dar am luptat și am fost pozitiv pe parcursul cursei. Cred că sunt mai mândru de medalia de la 200 de metri liber. E doar începutul, avem foarte mult de muncă în fața noastră”, a spus el. Într-un interviu acordat TVR la puțin timp după finală, sportivul s-a definit drept „un puști care înoată repede, un tip banal capabil să facă lucruri extraordinare și să inspire oamenii, având alături de el oameni extraordinari”. El a făcut o pledoarie pentru sport, explicând că o societate educată în acest sens este capabilă să facă față și altor provocări.

O performanță înregistrată o dată la 50 de ani

În toată istoria campionatelor mondiale. un singur om a reușit să câștige probele de 100 și 200 metri liber la aceeași ediție, însă acest lucru s-a întâmplat în urmă cu aproape 50 de ani. Este vorba despre americanul Jim Montgomery, care a realizat această performanță în 1973, la prima ediție a CM, desfășurată la Belgrad, relatează gsp.ro.

Luni,  înotătorul câștigase medalia de aur la proba de 200 de metri liber.

Citiți și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Bloc operator Sanador

Când intri într-o astfel de „navă spațială” numai ca să o vizitezi, te gândești că următorul pas în tehnologie nu e foarte departe: specialiștii consultați în prezent de la distanță, prin videoconferință, vor fi prezenți în sală sub formă de hologramă. Sau, de ce nu- se vor teleporta pentru a-i asista pe colegii lor, când aceștia le solicită sprijinul.

Citește mai mult

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult