Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

David Popovici câștigă a doua medalie de aur la Campionatul Mondial de la Budapesta. Victorie în finala de 100 m liber. „Vă iubesc pe toți”

David Popovici, finala 100 m liber

David Popovici a câștigat miercuri cea de-a doua medalie de aur la Campionatul Mondial de Natație de la Budapesta, impunându-se în finala probei de 100 de metri liber cu un timp de 47.58. „Vă iubesc pe toți și vă mulțumesc pentru că v-ați uitat”, le-a transmis sportivul fanilor români. „Nu mă așteptam, dar am luptat și am fost pozitiv pe parcursul cursei. Cred că sunt mai mândru de medalia de la 200 de metri liber. E doar începutul, avem foarte mult de muncă în fața noastră”, a spus el. Într-un interviu acordat TVR la puțin timp după finală, sportivul s-a definit drept „un puști care înoată repede, un tip banal capabil să facă lucruri extraordinare și să inspire oamenii, având alături de el oameni extraordinari”. El a făcut o pledoarie pentru sport, explicând că o societate educată în acest sens este capabilă să facă față și altor provocări.

O performanță înregistrată o dată la 50 de ani

În toată istoria campionatelor mondiale. un singur om a reușit să câștige probele de 100 și 200 metri liber la aceeași ediție, însă acest lucru s-a întâmplat în urmă cu aproape 50 de ani. Este vorba despre americanul Jim Montgomery, care a realizat această performanță în 1973, la prima ediție a CM, desfășurată la Belgrad, relatează gsp.ro.

Luni,  înotătorul câștigase medalia de aur la proba de 200 de metri liber.

Citiți și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult