Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șase ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

David Popovici câștigă a doua medalie de aur la Campionatul Mondial de la Budapesta. Victorie în finala de 100 m liber. „Vă iubesc pe toți”

David Popovici, finala 100 m liber

David Popovici a câștigat miercuri cea de-a doua medalie de aur la Campionatul Mondial de Natație de la Budapesta, impunându-se în finala probei de 100 de metri liber cu un timp de 47.58. „Vă iubesc pe toți și vă mulțumesc pentru că v-ați uitat”, le-a transmis sportivul fanilor români. „Nu mă așteptam, dar am luptat și am fost pozitiv pe parcursul cursei. Cred că sunt mai mândru de medalia de la 200 de metri liber. E doar începutul, avem foarte mult de muncă în fața noastră”, a spus el. Într-un interviu acordat TVR la puțin timp după finală, sportivul s-a definit drept „un puști care înoată repede, un tip banal capabil să facă lucruri extraordinare și să inspire oamenii, având alături de el oameni extraordinari”. El a făcut o pledoarie pentru sport, explicând că o societate educată în acest sens este capabilă să facă față și altor provocări.

O performanță înregistrată o dată la 50 de ani

În toată istoria campionatelor mondiale. un singur om a reușit să câștige probele de 100 și 200 metri liber la aceeași ediție, însă acest lucru s-a întâmplat în urmă cu aproape 50 de ani. Este vorba despre americanul Jim Montgomery, care a realizat această performanță în 1973, la prima ediție a CM, desfășurată la Belgrad, relatează gsp.ro.

Luni,  înotătorul câștigase medalia de aur la proba de 200 de metri liber.

Citiți și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult