Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

David Popovici, îi împaci pe toți dacă data viitoare cumperi un Taycan!

David Popovici JO

Deși sunt „mare CEO”, mă pricep la mașini la fel de puțin pe cât mă pricep la înot. Și cu toate astea, nu se putea să lipsesc din poză la discuția despre mașina lui David Popovici care, după ce ne-a adus pe toți în extaz la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024, a ajuns subiect de dezbatere pentru că și-a luat un Porsche Spyder.

M-am băgat în poză pentru a face o sugestie. M-am obișnuit, după 3 ani de când le conduc, cu mașinile electrice – după mai multe variante acum conduc un ID 7 pe care îl încarc acasă, de la panourile electrice de pe acoperiș, un electric 100% – astfel încât nici nu îmi imaginez cum aș putea conduce altceva decât un autovehicul electric, mândru purtător al adjectivului „sustenabil”. 

Așadar, David Popovici, lasă-i în pace pe toți, ia-ți ce mașină vrei tu dar, după Spyder, încearcă un Taycan, este o super-mașină cu performanțe deasupra Spyder-ului, cel puțin așa demonstrează caracteristicile sale într-o comparație făcută de lapmeta.com între un 718 Spyder RS, model 2024, și un Taycan Turbo S EV, model 2021 – fii atent în tabel trei performanțe, incredibil ce poate Taycan-ul!

Mă vor desființa specialiștii în mașini, dar pentru mine nimic nu se compară cu un cuplu motor practic infinit al unei mașini electrice și cu senzația că nu arunci dioxid de carbon în atmosferă. David Popovici, pui niște panouri electrice pe casă și ești model și la capitolul ăsta.

În încheiere, fără legătură cu super-mașinile, le recomand tuturor celor ce s-au încrâncenat sau nu în dezbaterea „cu bolid sau fără bolid de 120 de mii”, fără să fac reclamă, să cumpere mâine ceva de la Edenia sau Moller’s, companii care au avut încredere în David Popovici înainte să devină campionul pe care îl cunoaște tot mapamondul. De la cei 16 sponsori ai COSR pleacă banii care sprijină viitorul olimpismului romanesc. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Care este următoarea decizie de imagine a lui David Popovici- tatuaje pe găt?
    • Like 0
  • Un singur aspect. Cota mea de respect pentru David Popovici a scăzut. Atât. El este deja cine este și nu avea nevoie de jucării pentru a ,,ieși în față,,
    • Like 0
  • Recomandarea asta, de switch de la Spyder la Tycan e similară cu trecerea de la o mașină de burlac (cupeu sport cu două portiere) la o mașină de familie (ditai barca, 4 portiere).
    Încă o dată, "marele CEO" e total pe lângă subiect. Greu să suferi de nebăgare în seamă...
    • Like 0
  • Știți bancul ăla în care românul i-a cumpărat nevestei o mașinărie care prinde 0-100 în mai puțin de o secundă. Adică un cântar de baie.
    • Like 2
  • Domnule Damian,
    oricat v-as fi admirat scrierile anterioare, bine documentate, va atrag atentia ca in acesta ati comis o grava eroare.
    Da, poate ca o masina elecrica nu polueaza ACOLO UNDE ESTE CONDUSA, dar polueaza INIMAGINABIL acolo de unde s-au extras materialele folosite pentru producerea sa!
    Poate va informati mai mult in acest sens.
    • Like 6
  • andrei andrei check icon
    "Edenia sau Moller’s" nu au inceput sa il sponsorizeze de cand avea 12 ani. au inceput sa bage bani in el parca dupa olimpiada din japonia cand deja avea un potential urias.
    • Like 4


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult