Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

De ce crede în „tratamentele” Flaviei Groșan președinta Colegiului Medicilor Bihor: „Acest val imens de simpatie confirmă că tratamentele doamnei doctor sunt bune”

Flavia Grosan - foto antena3

Foto antena3

Audierea la Colegiul medicilor Bihor a dr. Flavia Groșan a fost „o discuție” în care medicul „și-a exprimat dragostea față de pacienți”, a declarat președintele colegiului, dr. Carmen Pantiș.

„A fost o discuție amiabilă. O discuție cu doamna doctor Flavia Groșan, în care dânsa și-a exprimat dragostea față de pacienți, empatia față de ei, știind că există o simpatie foarte mare în rândul pacienților pe care domnia sa i-a tratat. Am dorit să precizez că este vorba despre Comisia de etică și deontologie medicală, deoarece au fost încălcate articolul 10 și articolul 22 din Codul de Deontologie Profesională, legat de denigrarea unor colegi de-ai domniei sale și de afirmarea în spațiul public a unor protocoale de tratament care nu au fost confirmate prin studii ştiinţifice”, a declarat dr. Carmen Pantiș, președinte al Colegiului Medicilor Bihor, notează bihon.ro.

„Am discutat câteva elemente legate de medicația pe care o dă doamna doctor, care realmente își are rolul ei și locul ei și acest val imens de simpatie confirmă că tratamentele doamnei doctor sunt bune. Am rugat-o să-și exprime anumite rețineri legate de colegii din spital și dânsa ne-a spus că nu există elemente de neîncredere legate de activitatea din spital”, a adăugat dr Pantiș.

Aflați și:

Dr. Carmen Pantiș a spus că la colegiul medicilor din județul Bihor nu au fost primite reclamații de malpraxis care să o vizeze pe dr Groșan.

„Nu avem reclamație care să întrunească condițiile unui malpraxis. Reclamația venită pe mail de la colega noastră din București nu întrunește reclamația de malpraxis. Nu a fost anchetată, a fost audiată. Doamna doctor va continua să-și trateze pacienții exact cum a făcut-o până acum. Toate cazurile grave vor fi îndrumate spre spital unde există analize mai complexe și a unui tratament de suport”, a mai declarat Pantiș.

Medicul Flavia Groșan a susținut că a tratat mii de pacienți și că boala COVID-19 este „o răceală zdravănă, o gripă mai fițoasă un pic”. Medicul pneumolog, care are propriul cabinet, susține că protocolul medical din spitale „ucide” pacienți, că oxigenul medical în cantități mari provoacă edeme cerebrale și că pacienții COVID cu saturație de 80% pot să se trateze acasă. Declarațiile sale au fost aproape unanim respinse de colegii pneumologi. De asemenea, aceasta ar avea o schemă proprie de tratament cu medicamente pe care le numește „copiii mei”, potrivit digi24.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Doamna doctor împreuna cu șefa colegiului sa fie detașate in aceasta perioada,critica,intr-o secție de Infecțioase,unde își pot demonstra calitatatile profesionale !!
    • Like 0
  • R.E.: efectul Grosan. D-na doctor a fost audiată de Colegiul Medicilor și nu anchetata așa cum a fost prezentată de media. Este o mare diferența, deoarece i s-a permis sa o facă in continuare Ceea ce face dansa este un tratament relativ clasic al pneumoniei ca efect al activității Covid 19 asupra organismului. Nu tratează cauza ci efectul. Este benefic asupra pacienților dar fără sa înlăture cauza.
    In general media a cam luat-o razna ; trăim o stare de război cu un inamic foarte puțin cunoscut și in care pericolul cel mai mare este defetismul și panica. România este deficitara in a informa mai bine populația despre ce este vorba și despre motivul pentru care se iau diferitele măsuri.. Se pare ca exista undeva intenția de a lasă populația țării in negura și teama.
    Va rugam , vorbiți cu oamenii, explicați-le, cereți-le părerea, colaborați cu pacienții actuali și cei viitori. Oamenii mor, România se împuținează....



    • Like 2
  • Taica-miu, Dumnezeu sa-l odihneasca!, imi spunea asa:"Daca ai sistemul imunitar in ordine poti sa ai contact cu un milion de oameni cu gripa, boala nu se va atinge de tine. Era doar un medic veterinar cei drept fost sef de promotie. La cate probleme de sanatate am avut si inca am se dovedeste ca are dreptate cu prisosinta.
    Imunitatea de turma apare datorita particularitatilor genetice ale unor indivizi corelata cu un sistem imunitar sanatos si negrevat initial de alte probleme de sanatate. Ceva similar este valabil si pentru hrana, cromozomul 19 care determina sensibilitatile individuale la diferite alimente(enzime, nutrienti). Pentru intelesul tuturor, orice virus sau bacterie inventata de natura! nu va reusi sa extermine toti indivizii unei specii, intotdeauna vor exista indivizi care vor supravietui(dezvolta imunitate). Mai mult, majoritatea celor infectati si care au trecut prin boala vor prezenta urme ale luptei cu infectia(secvente de virus dezagregate). Uite asa ai treci pe oamenii astia usor de tot la totalul numarului de cazuri. Gestionarea si campania furibunda orientata strict intr-o directie cu sens unic, provaccin si nimic altceva indiferent de logica si bun simt dovedeste cu prisosinta o alta agenda. Nu de alta dar exista o gramada de voci autorizate, unele adevarate somitati in materie care sant trecute pe linie moarta, fara a fi mediatizate si ma intreb de ce? La fel se intreaba si un fost coleg actual ofiter pensionat care sa vaccinat si nu pricepe toata nebunia care se dezvolta in progresie geometrica pe subiectul asta.
    • Like 1
  • da, corect. si Hitler s-a bucurat de un imens val de simpatie. La inceput...
    • Like 6
  • As pune autoritatilor o intrebare: ca medic ce trateaza pacienti COVID, doamna avea obligatia sa-i inregistreze in evidentele medicale pe baza carora se calculeaza incidentele? Pentru miile de pacienti tratati, a facut-o? Daca da, ar avea dovada si o baza pentru studii clinice. Daca nu, fie tratarea miilor e pacienti e minciuna care ar trebui expusa, fie e adevar, caz in care doamna e la limita penalului pentru zadarnicirea combaterii bolilor sau macar la limita deontologiei profesionale, caz in care Colegiul Medicilor ar trebui sa judece cu argumente. Se auto-sesizeaza cineva pe bune?
    • Like 0
  • Delia MC Delia MC check icon
    Dacă nu există reclamații nu există nici păgubit.
    Deci vom continua să adresăm elogii cuiva care susține că. Pe baza a nimic. Că pupăturile și ovațiile gloatei nu țin loc de studiu.
    Orice medicament are un cârd de mențiuni în prospect făcute pe baza a numeroase studii serioase. O schemă la fel. Și acuma omul nu mai întreabă ca întotdeauna vai, da' ce efecte adverse are ci se duce hăhăind după vorbe și impresii de empatie.
    Un halterofil ridică 100 de kile odată, altul, de aceeași categorie, ridică 20 de kg de 10 ori. Bineînțeles că al doilea aparent are performanță mai mare. Așa și dna dr. A tratat 1000, ba 4000 la a doua strigare, peste câteva zile o să auzim de 10000 de... cazuri ușoare. Care poate s-ar fi "vindecat" și cu ceai (în lipsa cu desăvârșire a oricărei documentații). Ea culege laurii si face bezele la tv iar doctorul ăla din spital care trage ca nebunul de viață ia lături și insulte. Ea a "tratat" plevușca dar cazurile grele le trimite colegilor ălora din spital pe care, intre 2 cazuri tratate prin telefon și o emisiune la A3, îi insultă copios.
    Bine zicea dna Rucs despre " Sfârșitul competenței ". O carte bănuiesc tristă dar sună atât de actual! Sper să ofere și soluții altfel vom măsura competența prin zâmbete, pupături, vorbe și inimioare.
    • Like 12
    • @ Delia MC
      Bun,, Toata lumea se pricepe la criticat,la dat cu parerea , la probleme la care nu se pricep ,Dar ptr a se opri aceste denigrari , ar trebui ca dna dr, Grosan sa faca public ,( cu acceptul lor ) lista celor 1000 sau 500 de pacienti vindecati ,eventual un intreviu filmat ,ca ,haznau 3 ,si guita rtv , se pricep de minune la ,,osanale ,, ridicate aiurea si ,,lui ,imbecila de sosoaca,,
      -- Daca dr, Grosan ,poate dovedi cu marturia celo 1000 sau 500-600 de fosti pacienti , atunci se poate face dosarul ptr Nobel ,
      --- Altfel nu va mai fi impartita Tara in 2 tabere,pro si contra Covid, vaccin etc,
      -- Iar oamenii vor privi cu mai multa incredere spre , Sistemul sanitar .
      • Like 0
  • profun check icon
    Acest articol este doar un timid-simulat pas spre normalitate, trădat totuși de tendențiozitatea, care pleacă din titlu și curge până-n ultimul paragraf.
    Părerea nu este desigur doar a președintei colegiului, ci a întregului colegiu care a audiat-o pe dna. doctor.

    Cel mai probabil, colegiul nu a analizat, precum cetepiștii, doar freza doamnei dr. după o zi de muncă, ci au recunoscut, implicit (poate, fără public, și explicit), că nu este nimic de reproșat în activitatea medicală a ... pârâtei.

    Eu sper că cei îndreptățiți vor analiza și problema administrării în exces, în spitale, a oxigenului. Măcar să ne alegem cu niște îmbunătățiri ale protocoalelor existente și -să sperăm- cu mai puține cauze de incendiu ...
    • Like 2
    • @ profun
      Din momentul in care doamna Grosan a spus ca cea mai buna metoda de lupta impotriva coronavirusului este imunizarea de turma, am inceput sa am indoieli in ceea ce o priveste, stiut fiind ca aceasta metoda a dat gres in Suedia si Anglia.
      • Like 8
    • @ Vladimir Marton
      profun check icon
      Nu știu dacă ai auzit ceva direct din gura dnei. doctor, nici cât de trunchiat, sau nu.

      În primul rând, dacă amesteci termeni, amesteci și ... „concluzii”. Imunitatea de turmă nu are nimic rău în sine, ea fiind obiectivul final al tuturor campaniilor de vaccinare. Probabil, tu nu ești împotriva vaccinării, dar devii confuz când te legi de imunitatea de turmă.

      Imunitatea de turmă se poate obține și fără vaccinare, în condițiile existenței unor acțiuni preventive de creștere a imunității și a unor scheme de tratament care te ajută să treci prin boală, fără mari neplăceri.

      • Like 2
    • @ profun
      Eu unul am urmarit-o pe Flavia Grosan , nu m-am luat dupa ce scrie CTP sau altii. Dansa a spus tot felul de prapastii de-a lungul interviului de la Antenne. Nu trebuie sa fii doctor sa observi niste afirmatii hazardate. Eu nu am nimic impotriva tratamentelor profilactice si mai naturiste, chiar cred ca sunt multe lucruri bune pe care putem sa le facem si care nu sunt neaparat incurajate de medicina traditionala. Dar doamna doctor , ne spune ca nu facem bine fara sa ne spuna ce trebuie sa facem , ca este secret. Sincer o tampenie ...cap si coada.
      • Like 8
    • @ profun
      Exact din gura doamnei doctor Grosan am auzit cand a spus ca este adepta imunizarii de turma. Doamna a devenit vedeta pe posturile astea mai hulite, cred ca la Romania TV. E drept ca nici nu a vorbit prea mult dar si cand a vorbit, i-a iesit pasarica din gura. Scuze, chiar daca nu sunt doctor, studiile mele sunt tehnice si asta ma face sa nu ma prea indepartez cu picioarele de pe pamant. Pot sa analizez si singur unele situatii, fapte, afirmatii etc. si sa raman in limitele bunului simt. Asta si ascultand cu atentie pe cei care sunt mult mai bine pregatiti in domeniile respective. Asa ca opinia mea ferma este ca imunizarea de turma nu se potriveste in cazul coronavirusului. Suedia si Anglia au incercat-o si au avut un esec. Si cel putin acum, Anglia este printre fruntasele imunizarii in masa si nu cea de turma, dupa aceasta experienta.
      • Like 5
    • @ Vladimir Marton
      profun check icon
      Hai, domnu' inginer, că nu-i așa de greu de priceput. Toată elita medicală din domeniu, asta urmărește, imunitatea de turmă.

      Una din căile de a o obține este vaccinarea. Altele urmăresc ținerea în control a efectelor negative prin:
      - programe de creștere a imunității populației - lucru pe care conducătorii noștri blambeci, nu îl spun - și de
      - identificarea tratamentelor celor mai potrivite pentru complicațiile asociate COVID, acolo unde pneumonia - specialitatea dnei. Groșan - este printre cele mai periculoase

      Sigur că pe dna. Groșan o exploatează mulți din presă, cu, sau fără vina ei. Probabil, domnia sa nu avea mai mult de câteva sute de urmăritori, înainte de a fi preluată de propagandiștii tuturor părților. Mie personal, cei mai dizgrațioși și meschini mi se par propagandiștii care o folosesc pentru a masca bâlbâiala criminală a celor 3 guverne suprapuse ale lui Iohannis, care se cotonogesc pe unde-apucă în loc să guverneze responsabil
      • Like 1
    • @ Vladimir Marton
      Termenul de imunizare de turma se foloseste in legatura cu vacinarea. Imunizarea naturala este altceva.
      • Like 0
    • @ Adina Foldal
      Nu, la noi a fost folosit ca termen de imunizare naturala.
      • Like 0


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult