Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Medicul Flavia Groșan, înainte de audierea la Colegiul Medicilor: „Mie nu mi-a fost frică de COVID. Am schema mea de 10 ani, am adaptat-o acum, a ieșit o bijuterie. Costă până în 100 de lei”

Flavia Grosan

Foto: antena3.ro

Medicul orădean Flavia Groşan, care a afirmat că tratează bolnavi de COVID-19 după o schemă proprie de tratament, „o bijuterie”, va fi audiată luni la Colegiul Medicilor Bihor, scrie News.ro. Dr Groșan, care are propriul cabinet, susţine că fost reclamată pentru malpraxis de către o colegă de breaslă. 

Boala provocată de SARS-CoV-2 „este o răceală zdravănă, o gripă mai fiţoasă un pic”, crede medicul Flavia Groșan, care adaugă că a vindecat mii de pacienți infectați cu coronavirus.

„În zece zile pacienții mei sunt ok, mai stau patru zile în izolare după care își reiau activitatea. În reportajul cu care am pornit am spus o mie. Nu o mie. Eu am mii! Pentru că într-o casă sunt trei, patru pacienți COVID, și pe toți patru i-am tratat. Deci sunt mii și mii de pacienți care au mers foarte bine. Acum, că ar fi ajuns în spital, știu trei cazuri care au ajuns în spital, nu sunt perfectă nici eu. Poate sunt mai mulți, nu știu. În general, feedback-ul este bun de la pacienții mei”, a spus dr Flavia Groşan, la Antena 3

„Mie nu mi-a fost frică de COVID, am luat-o pe cont propriu și am schema mea pe care o am de 10 ani și care am adaptat-o acum un pic cu pandemia, a ieșit o bijuterie. Costă până în 100 de lei”

„Eu nu am avut acces la Kaletra, la Remdesivir pentru că nu sunt în spital, am cabinetul meu. Dar eu am văzut pacienți ieșiți din spital care erau foarte rău și atunci am zis ce medicamente nu îmi plac. Eu am schema mea proprie cu care am vindecat foarte bine mii de oameni. Mie nu mi-a fost frică de COVID, am luat-o pe cont propriu și am schema mea pe care o am de 10 ani și care am adaptat-o acum un pic cu pandemia, a ieșit o bijuterie. Costă până în 100 de lei. Cum e posibil ca o schemă în banii aștia cu medicamente din nomenclatorul medicamentelor compensate din Ministerul Sănătății să iște un așa zbucium mediatic. Am o schemă în primul rând uman, organismul e oricum firav, nu-l poți să-l abrutizezi. Așa că medicamentele mele ușoare, drăguțe, frumoase le prescriu”, a spus dr. Flavia Groșan la postul de televiziune.

Medicul spune că a fost foarte activă pe Facebook în pandemie și a răspuns celor care o acuză că își face reclamă. „Absolut da! În fond şi la urma urmei sunt într-un cabinet privat, de ce să nu-mi fac eu reclamă? De ce să nu-mi fac eu, mie reclamă? Asta sunt, asta ştiu să fac. Eu am fost foarte zgomotoasă toată pandemia pe Facebook”, a spus medicul, care a adăugat că este copleşită de mesajele de susţinere pe care le-a primit pe rețelele sociale.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Tot 100 lei este si valoarea ca MEDIC a autolaudatei (sau laudaroasei) madam F.Grosan. Intreb, ce atitudine trebuie sa aiba un MEDIC (laudat sau nelaudat) daca observa sau afla ca unele asistente fac semne bolnavilor din spital, sa nu respecte tratamentul stabilit de medicul curant?
    • Like 0
  • Felicitari doamnei doctor Flavia Groșan. Daca dansa are acest tratament care spune ca este bun si salveaza vieti atunci sa il incerce si alti doctori. Tatal meu a murit in spital dupa ce s-au incercat tot felul de medicamente pe el si degeaba. Bafta multa!!!
    • Like 0
  • Nume check icon
    In disperarea actuala ne agatam de orice si mai ales de oricine care pare ca ne da o speranta in aceste vremuri, tinand cont ca in jur exista extrem de multa negativitate si pesimism. Cred ca doamna, cu sau fara intentie, a intrat in acest joc mediatic care nu face bine nimanui, nici macar dansei.
    Totusi, cateva intrebari la rece puse de un profan in ale sistemului medical:
    - daca dansa stie ca are un tratament bun de ce nu l-a facut public mai devreme?
    - daca ar fi vrut sa il faca public, ar fi avut vreo sansa ca acest tratament sa ajunga la un factor decizional pentru evaluare?
    - sunt intr-adevar tratamentele actuale prea agresive pentru organism, cum pe la colturi spun si alti medici?
    - daca intr-adevar se adevereste ca tratamentul dansei functioneaza sau ajuta, cel putin in anumite cazuri, se poate lua in considerare?
    Toti ne-am baricadat pe extreme. Si orice zice celalalat este o erezie si trebuie desfiintat, impuscat si neaparat reputatia distrusa.
    Din cate tin eu minte in acest tratament am trecut de la ciorba calda la medicamente de HIV cu multe alte medicamente intre. Acum ceva timp a venit vorba este acel medicament de uz veterinar. Aceeasi extrema de ambele parti, dar unele tari il testeaza?! De ce nu poate fi asa ceva si in acest caz? Sau dupa ce se subiectul nu mai aduce audienta pentru media poate ne uitam peste el?
    • Like 1
  • Filbert check icon
    Mi se pare ca doamna are nevoie urgenta de medicamente usoare, dragute, frumos colorate...Cit despre pacientii astia de care e atit de indragostita, i-a cerut cineva de la colegiul ala niste fise de caz, documente de urmarire a evolutiei pacientilor, chestii d-astea? Sau vindecarea in grupuri pe facebook e perfect legala?
    • Like 2


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult