Sari la continut

De Ziua Fericirii, polițistul Marian Godină și-a publicat fluturașul de salariu. „Se temeau unii că polițiştii au salarii nesimțite”

Polițistul Godină

Polițistul Marian Godină și-a publicat luni pe contul de Facebook fluturașul de salariu. Pe luna febriarie el a încasat 3045 lei net.

„Pentru că e tot e astăzi Ziua Fericirii, m-am dus să îmi iau fluturaşul de salariu. Se temeau unii că polițiştii au salarii nesimțite şi chiar îmi cereau să spun ce salariu am. Ăsta e salariul meu pe care l-am luat pe 14 martie, pentru luna februarie. Vă las să studiați şi să trageți singuri concluzia. E mult sau puțin, după aproape 11 ani de poliție?”, a întrebat polițistul brașovean.

„Ca să nu se interpreteze că vreau să induc în eroare, precizez că 229 de lei mi s-au oprit pentru plata telefonului personal. Deci fără telefon, la „total acordat pe card" ar fi fost 3045 lei. Da, ştiu, trebuie să îmi fac un abonament de telefonie mai convenabil”, a mai scris el pe Facebook.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Dupa 11×3=33 ani de invatamant, profesor gradul I (maxim), cu tot cu dirigentie (deci 10% inclus), un profesor nu vede 3000 de lei net. Deci, Godina poate fi fericit.
  Intre altele, SI din cauza ca politistul poate avea mai mult ca un profesor (blasfemie) un telefonist de la CJ Teleorman poate avea mai mult ca un politist (ticalosie)....
  • Like 0
  • Păi nu îmi place articolul,în primul rînd autoarea a prezentat doar o parte din,,fluturașul"cu salariul brut care are trei componente,diferite sporuri...și nu apare ordinul de hrană de aproape 1000lei.
   Cum stă în poză polițistul,cu mîinile în buzunare pînă aproape de coate...bunele maniere sau ca cum ar zice alții,,7 ani de acasă"lipsesc.
   • Like 1
   • @ Sorin Constantin
    Daca te uiti atent, norma de hrana e inclusa in venitul net, suma aceea de aproape 3000 lei.
    Ce nu stii dumneata e ca salariul de baza al angajatilor MAI, in realitate e cel minim pe economie din 2009, cand era sub 600 lei, sporurile si indicii de salarizare sunt calculati tot dupa salariul din 2009 si adaugati in salariul de functie, iar diferenta pana la 1450 lei o constituie niste asa numite sume compensatorii (un fel de ajutor social). Salariile angajatilor MAI sunt calculate ilegal.
    • Like 0
   • @ Sorin Constantin
    Sorine ''ordinul de hrana'' cum ii spui tu apare la randul 12, daca nu stii nu inteleg de ce comentezi!
    • Like 0
   • @ Radu Duţu
    Domnu Radu Duțu,ce nu vrei să înțelegi,este că la stat,bugetarul se plînge că are salariu mic,dar uită să spună de multele sporuri,și cu cît se duce el acasă la sfîrșitul lunii.În privat nu îți triplează nimeni salariul,lună de lună,cu fel de fel de sporuri,poate există o lună în care angajatul a avut o idee excepțională și angajatorul îl premiază,dar astea sunt rare.
    • Like 0
   • @ Maris Lucian
    Domnu Maris Lucian,așa cum se vede în articol,este doar un fragment din fluturaș,în altă parte l-am văzut întreg,și comentatul este permis în afara cazărmii.Că asta,Republica.ro,nu e gazeta de perete a Companiei a 13-a artilerie călăreță,adică aia tractată hipo.
    • Like 0
  • Salariu nesimtit?? Nu, insa nu este nici pe departe un salariu mic!! Mi se pare un salariu acceptabil. Un profesor dupa 11 ani nu are banii astia. Dar intreb eu, cate sporuri se adauga in timp la treaba asta? inclusiv dupa pensionare.
   • Like 2
   • Da, este cat se poate de clar. Este vorba de o categorie de salariati care, in perioada asta, au excese de nemultumire cu privire la veniturile rezultate din munca prestata .
    Si daca vorbesc despre munca lor, nu pot sa nu amintesc ca , din ce in ce mai des, acestia fac ,,curatenie" prin pietele oraselor si targurilor romanesti, vizand contrabanda pe care batranele noastre (mame sau bunici) o fac cu urzici,marar, patrunjel...Imi este mai mare dragul cand ii vad in uniforma lor ,,plina de pete", cu ,,cascheta" pe cap si cu epoletii pe umeri, tragand de cate o biata mamaie care a ajuns la venerabila vasta de 80 de ani! Ei bravos natiune! Propun ca acesti slujbasi ai statului , platiti din contributiile noastre pentru a fi in sprijinul cetateanului, sa fie: avansati la exceptional prin degradare, trimisi in concedii de odihna ,,active" la cules de urzici si sa li se mareasca salariul cu un procent de -50%...Rusine!
    • Like 0
    • @ Vasile Marinescu
     Ai văzut tu vreodată Poliția de la MAI făcând ce ai scris? Sau faci confuzie cu Locala de la primărie?
     • Like 1
   • e tânăr...e inteligent și curajos... e onest și charismatic. ce-i mai trebuie ca să fie un personaj emblematic?
    • Like 2
    • salariul lui nu ne deranjeaza: si-l merita la turele de noapte, zilele petrecute in ploaie etc. Cine nu si-l merita sunt sefii si sefutzii si secretarele lor si toti aia de mai sus care au salarii de 2 3 ori mai mari ca Marian Godina si concedii in conditii avantajoase si pensionare dupa 20 de ani de contributie. Sa aiba ca in occident, dupa 40 de ani de contributie la salarii raportate la media pe economie!
     • Like 3


     Îți recomandăm

     Mihai Goțiu - Mirel Palada

     „Din păcate pe pauza publicitară s-a întâmplat un eveniment extrem de neplăcut, domnul Mirel Palada l-a agresat fizic pe domnul Mihai Goțiu. Ne pare foarte rău pentru acest eveniment, din păcate au trebuit să părăsească amândoi platoul", a anunțat Nadia Ciurlin, moderatoarea emisiunii care îi avea ca invitați cei doi politicieni.

     Citește mai mult

     medici

     Atât eu, cât şi Alin, co-autorul acestui articol, suntem copii de doctori. Avem aproape săptămânal același tip de conversaţie cu mamele noastre: - Ce faci, mamă? - Ce sa fac, mă lupt să-mi fac meseria. E plin de pacienţi, dar iar s-a blocat sistemul.

     Citește mai mult

     iphone X

     Apple a lansat marți iPhone 8, iPhone 8 Plus şi iPhone X.

     Citește mai mult

     Întrebare: ce se întâmplă în România în vreme ce DNA, Parchetul General, DIICOT sunt anchetate la cererea ministrului Justiției, șefa DNA este acuzată că vrea urmărirea ștabilor și nu a chioșcarilor, președintele – scos din procesul de numire a procurorilor-șefi, la propunerea ministrului Justiției, inspecția judiciară supusă ministrului Justiției la propunerea ministrului Justiției, magistrații – cu toții sub urmărire penală, la propunerea ministrului Justiției?

     Cristian Turor Popescu
     Citește mai mult