Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Decizia CCR ne-a salvat de la un dezastru. Adevărul nu se supune la vot

Călin Georgescu mașină

Foto: Profimedia Images

Decizia CCR este cea mai corectă și reușește să ne salveze în ultimul moment înaintea unui dezastru. Eu sunt un simplu cetățean care a încercat să se informeze despre aceste alegeri citind, urmărind dezbateri, analizând. 

În seara primului tur al alegerilor prezidențiale, după ce am văzut rezultatele, am rămas absolut șocat. Noi urmăream candidații cotați cu șanse, Ciolacu, Lasconi, Simion, Ciucă, Geoană și a apărut de nicăieri un nou candidat, Călin Georgescu, despre care nu știam absolut nimic. Am spus încă de atunci că am fost victimele unei lovituri de stat. 

Ni s-a impus un candidat în turul doi despre care nu știam nimic, iar în momentul în care am început să-l auzim vorbind și să aflăm cine este de fapt ne-am îngrozit. Acest candidat este un personaj absolut malefic cu un trecut plin de minciuni și neclarități și cu un program și mai fantasmagoric. Ne propune fără doar sau poate să ieșim din UE și NATO, să revenim la societatea comunistă cu fabrici și uzine, iar pe lângă astea mai face și apologia mișcării de extremă dreapta din perioada interbelică. Iar toate lucrurile astea le-a declarat oficial fără nicio reținere. Îmi permit să spun că nici cei care l-au votat n-au știut pe cine votează. 

Ca un simplu cetățean m-am simțit victima unei manipulări, a unui mecanism complex prin care libertatea noastră de a alege a fost încălcată. Ulterior, în urma investigațiilor și a cercetărilor efectuate de presă și de instituțiile statului, am aflat că am fost victimele unui atac hibrid din partea Rusiei. Acest atac hibrid a viciat în mod clar alegerile parlamentare, însă având la dispoziție o săptămână în care am putut să aflăm mai multe, violența atacului a mai fost atenuată.

Nu sunt de acord că o asemenea situație se rezolvă prin vot. Aici vorbim de aplicarea legii, lege care nu se supune votului popular. Legea trebuie aplicată indiferent de voința oamenilor, așa cum adevărul nu se supune la vot.

Consider că reluarea alegerilor din turul întâi este cea mai corectă decizie. În această situație trebuie evaluați absolut toți candidații iar cei care reprezintă un pericol pentru democrația din România, care au convingeri totalitare, extremiste, antisemite, trebuie eliminați încă de la început. Nu e firesc să apară asemenea candidați pe listele de votare. Trebuie să lăsăm la o parte orice egoisme, preferințe individuale, și să înțelegem că democrația trebuie să se apere, statul trebuie să se apere. În toată această perioadă, într-o tensiune incredibilă, am avut impresia că statul român nu mai există, nu se poate apăra, e îngenunchiat. Decizia CCR ne-a arătat că statul român există și e capabil să riposteze, asta e cel mai important.

Nu mă interesează invocarea democrației în apărarea unor oameni care doresc suprimarea democrației.    

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Mhai Nai check icon
    "care reprezintă un pericol pentru democrația din România" - in cazul acesta si dl. Ciolacu trebuie eliminat. PSD dupa cum se vede clar acum, reprezintă un pericol pentru democrația din România!
    • Like 1
    • @ Mhai Nai
      Leo70 check icon
      Corect. Ciolacu si PSD au promis o gramada de lucruri care nu s-au materializat - asta e manipulare a votului, in definitia CC.
      • Like 0
  • N-as vrea sa par ciudat, dar decizia CCR este o porcarie care nu cred ca ne-a salvat de la nimic din urmatoarele motive. Problema este cu noi si este foarte grava. Ori politicienii la varf au stiut de Georgescu si l-au tinut sub capac ca sa-si faca interesele meschine ori serviciile noastre sunt de o prostie si de o lipsa de profesionalism greu de conceput. Cert este ca s-a stiut de el si nimeni n-a zis nimic . Cand s-au pomenit ca a scapat Georgescu din lesa , au scos rapoartele la vedere. Eu cred ca are complici si in servicii ,dar care desigur n-o sa fie dezavuati. Problema asta este amplificata de o gramada de mafioti care vor imunitate gen oligarhii lui Putin si o masa mare de prosti gata sa se repeada in directia melodiei. CCR ca si alti politruci in posturi cheie , o sa mearga dupa cum bate vantul. Ca sa putem vorbi de salvare ne trebuie oameni corecti in pozitii cheie in stat. Pe care nu-i avem... Bine putem vorbi de educatie , dar asta este un proiect pe 30 de ani. Daca porcaria asta ne poate oferi un presedinte normal la cap si corect , atunci sa speram ca asta poate face un pic de curatenie macar in cateva pozitii pe la CCR si SRI/SIE .
    • Like 3
    • @ Radu Bogdan
      mg check icon
      ..CCR a avut pe masă, imediat după turul întâi două cereri de anulare a votului. Au mers pe cea cu impact minor, adică voturi de la Orban trecute la Lasconi.
      Dl.Terheș a cerut renumărarea voturilor și curtea a acceptat, după care a constatat că votul a fost în regulă. Un fâs..

      Cea de-a doua sesizare a fost însă respinsă, deși dl.Popescu acuza fix acea manevră de pe Tiktok, cuprinzând detaliile pe care CSAT le-a desecretizat mai apoi (lipsește doar entitatea "Fundament"..) și care au dus la anularea totală a alegerilor prezidențiale.. !!

      Acele detalii sunt descrise și de influencerul Silviu Cenușă, chiar pe acest site, înainte de turul 2.

      Rămânem așadar la Fundament-ul democrației.. :))
      • Like 1
  • Daniel00 check icon
    Anarhistii n-au legatura cu democratia, faţa de care nu au niciun respect. Ei nu vor decat sa dea o lovitura de stat si prelund puterea sa faca ce e mai urat pe lumea asta: "...decat sa fure, sa injunghie si sa prapadeasca." (Ioan 10.10)
    • Like 2
  • mg check icon
    ..sunt de acord că democrația clasică ar trebui ajustată la realitățile epocii digitale, care vine (pe lângă cele bune) și cu pericolul manipulării pe rețelele sociale.
    S-a văzut asta peste tot în lume. Populiștii profită cu cinism de vulnerabilități.

    În contextul ăsta, decizia CCR, pare a fi un demers salvator, în interesul democrației. Dar nu ne putem baza pe metoda asta la nesfârșit, mai ales că cei 9 în capoate vișinii sunt departe de a fi niște îngerași..
    • Like 3
  • bombonel check icon
    "Eu sunt un simplu cetățean care a încercat să se informeze despre aceste alegeri citind, urmărind dezbateri, analizând.... și a apărut de nicăieri un nou candidat, Călin Georgescu, despre care nu știam absolut nimic" Sunt atat de multe subiecte, nucu morar, despre care nu stii absolut nimic si totusi te crezi indreptatit sa scrii despre ele. Eu zic ca esti doar un propagandist, si nici macar unul mai rasarit.
    • Like 1
  • Corina check icon
    Minunat explicat și sintetizat. Sunt de acord cu argumentele Dvs.. Să vedem cu ce ofertă vin partidele acum, la a doua strigare. Ar trebui să poată mai bine. Măcar unele.
    • Like 4


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult