Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Declarația unică 2020. 30 iunie este termenul limită pentru obținerea bonificației pentru plata impozitelor aferente anului 2019 și pentru declararea veniturilor obținute în 2020

laptop - munca - Foto Paul Bradbury / Caia Image / Profimedia)

Foto: Paul Bradbury / Caia Image / Profimedia

Data de 30 iunie este termenul limită pentru obținerea bonificației pentru plata impozitelor aferente anului 2019. De asemenea 30 iunie este termenul limită pentru depunerea declarației unice în care se declară veniturile obținute în 2020.

În Declarația Unică se declară veniturile obtinute din:

 • activități PFA,
 • venituri din chirii,
 • dividende,
 • tranzacții cu actiuni,
 • tranzacții cu monede virtuale,
 • drepturi de autor

Pentru impozitul pe venit, CAS și CASS aferente veniturilor realizate în 2019 se acordă două bonificații de 5%:

• 5% din suma datorată dacă Declarația Unică a fost depusă pe site-ul ANAF în secțiunea „ Spațiu privat virtual” sau pe site-ul e-guvernare.ro cu ajutorul unui certificat digital, până pe data de 30 iunie 2020, iar suma datorată se achită până pe data de 30 iunie 2020

• 5% dacă suma datorată a fost achitată până la data de 30 iunie 2020

Atenție! Dacă nu se efectuează plata datoriei totale până pe data de 30 iunie, nu se acordă nicio bonificație.

În situația în care declarația se depune în format de hârtie, persoana fizică beneficiază numai de bonificația de 5% pentru plata integrală.

Pentru a beneficia de cele două bonificații trebuie să depuneți modelul Declarației Unice publicat de ANAF în data de 11 iunie 2020. 

Dacă ați depus Declarația Unică înainte de data de 11 iunie 2020, trebuie să depuneți o nouă declarație unică rectificativă pentru a beneficia de cele două bonificații.

Dacă persoana fizică a plătit toată suma datorată pentru 2019, fără a lua în calcul bonificația, poate să solicite ANAF rambursarea sumei plătite în plus sau să solicite compensarea cu alte datorii neplătite.

Pentru completarea corectă a Declaratiei Unice poți să folosești gratuit aplicația CFO App

Ce trebuie să bifați în Declarația Unică pentru obținerea bonificației

Pas 1: Bifați căsuța „Declarație rectificativă privind Capitol I, pentru aplicarea bonificației” ( se află la lit B, Capitolul I)

Pas 2: La secțiunea I.5.1 „Sumarul obligațiilor privind impozitul pe venit realizat și contribuțiile sociale datorate, stabilite prin declarația curentă” se trec cele două bonificații de 5%.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Foarte utile, atat articolul cat si aplicatia.
  Multumesc frumos!
  • Like 0
 • GabiC check icon
  multumim pentru informatii
  • Like 0
 • GabiC check icon
  multumesc, Radu!
  Apreciez
  • Like 0
 • Valentin check icon
  Absolut! Fără toalete nu pot învăţa despre imaginarul care accentuează tragic condiţia poetului ce corespunde celor două planuri simbolizate de realitatea exterioară suprinse într-un cadru spaţial închis cu sugestii cromatice prin solitudinea eului liric în plan intertextual prin motivele specifice.
  Cum le zicea? A, forme fără fond. Sau fără fund, depinde.
  Bani de meditaţii nu le dau? Nu de alta, dar fără meditaţii vor lua doar 5 sau 6. Până şi autorităţile ştiu acest lucru.
  • Like 0
  • @ Valentin
   Teodora check icon
   Nu chiar toate drumurile duc la Roma... . De exemplu, articolul acesta nu ducea la tipul de comentariu pe care l-ați făcut dumneavoastra.
   • Like 1


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult

Oradea centru

„Trebuie să existe o abordare integrată pentru că altfel, cu sisteme, cu programe diferite, cu lucruri făcute nișat, nu ai cum să faci o integrare la nivel național. Toate sistemele folosite de autoritățile din România trebuie să fie compatibile, pentru că altfel nu poți să faci mai mult decât s-a făcut până acum”, crede Ilie Bolojan. (Foto: Silviu Filip/ Inquam Photos)

Citește mai mult