Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Delta Dunării, destinația care a luat fața litoralului de 1 Mai și Paște

Delta Dunării -

Noile condiții sanitare impuse de autorități pe litoral, cu o incidență de sub 3 la mie, dar cu localuri și cluburi închise la interior, au transformat Delta Dunării în destinația cea mai căutată în acest sfârșit de săptămână. Primul semn a fost blocajul rutier de la intrarea în municipiul Tulcea. Coada de mașini, lungă de câțiva kilometri, te ducea cu găndul la clasicul ambuteiaj rutier de pe Valea Prahovei.

Ambuteiaj la intrarea în Tulcea. sursa foto: Sorin Casian

Reprezentanții Asociației de Management al Detinației Turistice Delta Dunării au fost singurii care au anticipat valul de români dornici să-și petreacă Paștele și 1 Mai în aer liber, dar în siguranță. Iar Delta Dunării are avantajul de a oferi spații vaste celor care vor să stea în tihnă de sărbători.

Oficial, în Delta Dunării sunt 8240 de locuri de cazare, dar sunt sigur că numărul real al turiștilor este cel puțin dublu.

Pe de altă parte, numărul mare de turiști scoate la iveală și problemele din zonă. “Din păcate cu toate că Asociația Delta Dunării a semnalat prin intermediul mass-mediei, faptul că vom avea un număr semnificativ de turiști, într-un interval scurt de timp, autoritățile au fost luate pe nepregatite confruntându-se în premieră cu ambuteiaje la intrarea in municipiul Tulcea. Aceasta lipsă de reacție coroborată cu lipsa locurilor de parcare în municipiu, a adus după sine inconveniente turiștilor. Indiferent de opiniile unor așa-ziși specialiști, Tulcea rămâne porta de intrare în Delta Dunării, iar dezvoltarea orașului trebuie să se facă pe aceste coordonate. Semnalăm faptul că turiștii care au venit trebuie să și plece, sens în care prognozăm că probabil luni, vom avea parte de aceeași problemă, dar în sens invers. Ne bucurăm de prezența unui număr semnificativ de turiști români în destinație dar în același timp îi rugăm să se informeze cu privire la regulile de vizitare a Rezervației Biosferei Delta Dunării, patrimoniul UNESCO, sit RAMSAR, sit Natura 2000”, a declarat Cătălin Țibuleac (foto), Președintele Asociației Delta Dunării.


Am vrut să aflu de la managerii unor resorturi din Delta de ce au avut acest succes. Iată ce spun cei de la Lebăda Luxury Resort & Spa. “Și anul acesta, turiștii au ales cu precădere resortul din inima Deltei Dunării, care se află la intersecția dintre Dunarea Veche si Dunarea Nouă. Serviciile impecabile, de 5 stele, și accesul la beneficii unice în zonă i-au impulsionat să-și facă cu mult timp înainte rezervarea.Astfel că, de trei luni de zile gradul de ocupare este de 100% din totalul locurilor disponibile”, susține Andrada Popovici, directorul de comunicare al resortului. Turiștii au la dispoziție aici trei restaurante unde se pot bucura de preparate proaspete care poartă semnătura lui chef Bogdan Piele și chef Fouad. Vorbim de un restaurant cu specific internațional, restaurant libanez și cherhana. “De asemenea, se pot relaxa în noul nostru Spa “Up The River“. Un spațiu wellness complet în Delta Dunării, cu grădini și ape de jur împrejurul SPA-ului. O oază de terapii holistice pentru spirit, minte și corp, Up The River Healing SPA aduce ritualuri stravechi de vindecare din toate părțile lumii pentru a trezi conștiința și a asigura o stare de bine.”

”Ne bucurăm că Delta Dunării rămâne în topul preferințelor de vacanță ale românilor. Pentru această minivacanță de Paste, delta are un grad de ocupare de aproape 100%.”

Turiști care au ajuns în Delta Dunării au plătit pentru cel puțin trei nopți. “Pentru această minivacanța de Paște, noi am vândut pachete mai mari, de 4 zile, respectiv de joi până luni, ca să putem arăta oamenilor cât mai multe din frumusețea rezervatiei bioseferei. Pe lângă tradiționala masă de Paște am inclus în pachet, excursii pe canalele deltei, vizitare la pădurea Letea, pădurea Caraorman, iar turiștii au fost foarte încântați, pachetele fiind vândute încă din luna martie”, susține Iliuță Goean, managerul agenției de turism “Descoperă Delta Dunării”.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult