Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Delta Dunării, destinația care a luat fața litoralului de 1 Mai și Paște

Delta Dunării -

Noile condiții sanitare impuse de autorități pe litoral, cu o incidență de sub 3 la mie, dar cu localuri și cluburi închise la interior, au transformat Delta Dunării în destinația cea mai căutată în acest sfârșit de săptămână. Primul semn a fost blocajul rutier de la intrarea în municipiul Tulcea. Coada de mașini, lungă de câțiva kilometri, te ducea cu găndul la clasicul ambuteiaj rutier de pe Valea Prahovei.

Ambuteiaj la intrarea în Tulcea. sursa foto: Sorin Casian

Reprezentanții Asociației de Management al Detinației Turistice Delta Dunării au fost singurii care au anticipat valul de români dornici să-și petreacă Paștele și 1 Mai în aer liber, dar în siguranță. Iar Delta Dunării are avantajul de a oferi spații vaste celor care vor să stea în tihnă de sărbători.

Oficial, în Delta Dunării sunt 8240 de locuri de cazare, dar sunt sigur că numărul real al turiștilor este cel puțin dublu.

Pe de altă parte, numărul mare de turiști scoate la iveală și problemele din zonă. “Din păcate cu toate că Asociația Delta Dunării a semnalat prin intermediul mass-mediei, faptul că vom avea un număr semnificativ de turiști, într-un interval scurt de timp, autoritățile au fost luate pe nepregatite confruntându-se în premieră cu ambuteiaje la intrarea in municipiul Tulcea. Aceasta lipsă de reacție coroborată cu lipsa locurilor de parcare în municipiu, a adus după sine inconveniente turiștilor. Indiferent de opiniile unor așa-ziși specialiști, Tulcea rămâne porta de intrare în Delta Dunării, iar dezvoltarea orașului trebuie să se facă pe aceste coordonate. Semnalăm faptul că turiștii care au venit trebuie să și plece, sens în care prognozăm că probabil luni, vom avea parte de aceeași problemă, dar în sens invers. Ne bucurăm de prezența unui număr semnificativ de turiști români în destinație dar în același timp îi rugăm să se informeze cu privire la regulile de vizitare a Rezervației Biosferei Delta Dunării, patrimoniul UNESCO, sit RAMSAR, sit Natura 2000”, a declarat Cătălin Țibuleac (foto), Președintele Asociației Delta Dunării.


Am vrut să aflu de la managerii unor resorturi din Delta de ce au avut acest succes. Iată ce spun cei de la Lebăda Luxury Resort & Spa. “Și anul acesta, turiștii au ales cu precădere resortul din inima Deltei Dunării, care se află la intersecția dintre Dunarea Veche si Dunarea Nouă. Serviciile impecabile, de 5 stele, și accesul la beneficii unice în zonă i-au impulsionat să-și facă cu mult timp înainte rezervarea.Astfel că, de trei luni de zile gradul de ocupare este de 100% din totalul locurilor disponibile”, susține Andrada Popovici, directorul de comunicare al resortului. Turiștii au la dispoziție aici trei restaurante unde se pot bucura de preparate proaspete care poartă semnătura lui chef Bogdan Piele și chef Fouad. Vorbim de un restaurant cu specific internațional, restaurant libanez și cherhana. “De asemenea, se pot relaxa în noul nostru Spa “Up The River“. Un spațiu wellness complet în Delta Dunării, cu grădini și ape de jur împrejurul SPA-ului. O oază de terapii holistice pentru spirit, minte și corp, Up The River Healing SPA aduce ritualuri stravechi de vindecare din toate părțile lumii pentru a trezi conștiința și a asigura o stare de bine.”

”Ne bucurăm că Delta Dunării rămâne în topul preferințelor de vacanță ale românilor. Pentru această minivacanță de Paste, delta are un grad de ocupare de aproape 100%.”

Turiști care au ajuns în Delta Dunării au plătit pentru cel puțin trei nopți. “Pentru această minivacanța de Paște, noi am vândut pachete mai mari, de 4 zile, respectiv de joi până luni, ca să putem arăta oamenilor cât mai multe din frumusețea rezervatiei bioseferei. Pe lângă tradiționala masă de Paște am inclus în pachet, excursii pe canalele deltei, vizitare la pădurea Letea, pădurea Caraorman, iar turiștii au fost foarte încântați, pachetele fiind vândute încă din luna martie”, susține Iliuță Goean, managerul agenției de turism “Descoperă Delta Dunării”.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult