Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Descifrat, cu Alessandra Stoicescu: „Am o relație boemă cu banii”. Cum își negociază vedeta de televiziune o mărire de salariu

Alessandra Stoicescu

Vedeta de televiziune Alessandra Stoicescu a fost provocată recent să vorbească, printre altele, despre cum își negociază o mărire de salariu, ce relație are cu banii, de unde a învățat cel mai mult despre bani, ce crede despre cum sunt plătiți prezentatorii TV la început de drum, dar și dacă frumusețea este costisitoare. Invitată la una dintre edițiile Descifrat - o inițiativă prin care BT deschide conversația pe tema unui subiect tabu: banii și cum ne raportăm la ei - Alessandra a afirmat că are o relație boemă cu banii, iar cel mai mult a învățat despre acest subiect de la soțul său, finanțist. 

„Am învățat foarte mult de la Sergiu, soțul meu, care e finanțist și construit în așa fel încât să știe perfect ce este anticipativ din punctul ăsta de vedere. Eu sunt genul boem cu banii. Am o relație boemă cu banii”, a mărturisit omul de televiziune.

În familia ei nu se vorbea despre bani, „era mai mult despre bucurie, despre ce putem face împreună, despre cum să ne simțim bine, despre ce ne-ar face fericiți azi”, pentru că „banul vine, pleacă, se face”. „Dacă ești concentrat pe el scapă, fuge, e ca șarpele”, vede ea.

E costisitoare frumusețea? a fost întrebată Alessandra Stoicescu. „Îmi aduc aminte de Brâncuși, care spunea că frumusețea omului este reală doar dacă ea oglindește ce e în interior. Deci nu are cum să fie costisitoare, că nu poate fi cumpărată cu bani, din păcate. A, învelișurile pot fi cumpărate cu bani, dar alea nu sunt frumusețe”.

Întrebată ce părere are despre zicala „cine muncește nu are timp să facă bani”, Alessandra Stoicescu a răspuns: „Dacă ți se pare că muncești, este ceva ca o corvoadă și din corvoadă nu ies bani. Banul în sine nu trebuie să fie un scop, că atunci nu faci bani. Dacă faci ceea ce îți place, dacă înțelegi mecanismele societății unde trăiești, indiferent câți ani ai, atunci da, vin și acele elemente care înseamnă bunăstarea ta. Dacă rămâi într-o zonă în care aștepți ca cineva să facă ceva pentru tine, atunci nu o să fie bani”.

Cum își evaluează valoarea, atunci când vrea să negocieze o mărire de salariu? Alessandra a dezvăluit că preferă să negocieze altcineva în numele ei.

„Îmi aduc aminte de Jerry Maguire: Show me the money! (râde). E mai bine să negocieze altcineva pentru tine, mai ales atunci când lucrezi cu oameni care-ți sunt parte din familie de aproape 30 de ani, cum e cazul meu. E greu să te negociezi pe tine”, a mărturisit celebra vedetă de televiziune.

Ea a vorbit și despre mitul că o persoană care este prezentator de știri trebuie să fie mult mai bine plătită decât un om din spatele reflectoarelor. „Ca în orice meserie, la început de drum nici nu trebuie să fii plătit foarte bine, pentru că asta nu te mai motivează. Există mitul că un om care apare pe post trebuie să fie mult mai bine plătit decât un om din spate. Și nu e corect întotdeauna, pentru că tu nu poți să exiști, nu poți să ai «bănuți», dacă nu face «bănuți» și nu e fericit regizorul. Ține de echipă. Și la bani trebuie să fie un echilibru”.

Ce își învață fetița despre bani, ce cadouri îi place să primească, ce spune, printre altele, despre știrile cu oameni bogați și cele cu oameni fără averi puteți afla urmărind întregul episod Descifrat care o are drept invitată pe Alessandra Stoicescu.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Bloc operator Sanador

Când intri într-o astfel de „navă spațială” numai ca să o vizitezi, te gândești că următorul pas în tehnologie nu e foarte departe: specialiștii consultați în prezent de la distanță, prin videoconferință, vor fi prezenți în sală sub formă de hologramă. Sau, de ce nu- se vor teleporta pentru a-i asista pe colegii lor, când aceștia le solicită sprijinul.

Citește mai mult

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult