Nicolae Ciucă a lansat vineri un șir de ironii și critici la adresa premierului Marcel Ciolacu. Liderul PNL a scris într-o postare pe facebook că a observat „ardoarea cu care Marcel Ciolacu aduce în discuție problema cărții pe care am scris-o. Îi transmit să stea liniștit! Va avea un exemplar cu dedicație, sper că va reuși să-l citească”. La rândul său, Ciolacu i-a răspuns extrem de acid colegului său de coaliție, la doar o oră după postarea acestuia. Ciolacu l-a acuzat pe Ciucă de faptul că anul trecut știa despre scandalul azilelor groazei din voluntari încă din februarie, când liberalul era prim-ministru în funcție, dar ar fi preferat să stea ”ascuns prin birouri” și să-i paseze lui problema la rotația în funcția de premier. Cei doi lideri ai PNL și PSD se atacă la foc continuu pe rețelele sociale, dar și prin intermediul locotenenților, în cel mai tensionat schimb de replici de la formarea coaliției, după cum indică G4 Media.
Nicolae Ciucă l-a atacat pe Marcel Ciolacu, făcând referire la scandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon din București, unde două doctorițe au fost arestate preventiv sub acuzația de omor calificat. Spitalul Pantelimon este în subordinea Ministerului Sănătății, iar ministrului Alexandru Rafila (PSD) i-a fost cerută demisia inclusiv de către unii lideri PNL.
„În calitate de partener de coaliție, îi solicit să trateze cu maximă responsabilitate situația de la spitalul Pantelimon. Am observat controversele din presă și declarațiile contradictorii ale premierului Marcel Ciolacu. Cred că este nevoie de mult mai mult curaj politic și onestitate. Trebuie spuse lucrurile exact așa cum sunt, fără a căuta popularitate. Indiferent cine a greșit, dacă s-au grăbit procurorii sau dacă există vreo situație în care medicii au acționat în afara normelor, premierul României trebuie să transmită încredere în justiție și sistemul de sănătate. Nu să spună azi ceva, iar mâine altceva. Este cea mai nefericită decizie, iar românii nu au nevoie de atitudini politicianiste în asemenea situații”, a spus liderul PNL, care înainte de acest paragraf a spus: „Am observat ardoarea cu care premierul Marcel Ciolacu aduce în discuție problema cărții pe care am scris-o. Îi transmit să stea liniștit! Va avea un exemplar cu dedicație, sper că va reuși să-l citească”.
La rândul său, liderul PSD l-a acuzat pe Ciucă de faptul că anul trecut știa despre scandalul azilelor groazei din voluntari încă din februarie, când liberalul era prim-ministru în funcție, dar ar fi preferat să stea ”ascuns prin birouri” și să-i paseze lui problema la rotația în funcția de premier.
„România are nevoie de lideri coerenți și, mai ales, consecvenți! Atacurile isterice sunt apanajul oamenilor politici slabi și disperați, nu al bărbaților de stat, de la care lumea așteaptă #soluții la problemele lor. Să te prăbușești așa, după ce ai bătut marșul ”stabilității” la înviorare, la prânz și seara, este destul de trist. Și ipocrit!
Domenii vitale precum sănătatea și educația nu se tratează precum o ciorbă de burtă, ci cu foarte multă seriozitate și atenție, sub toate aspectele. Ne dorim ca justiția să facă lumină în cazul de la Spitalul Sf. Pantelimon! Și, de aceea, am spus că decența în fața interesului public ridicat pe această temă nu trebuie să fie subiect de provocări și atacuri politice!
Așa cum decența a primat și în scandalul azilurilor, unde, deși știa din februarie, premierul de atunci a stat ascuns prin birouri. Eu mi-am asumat problema și am luat măsuri, chiar dacă asta a însemnat plecarea unor miniștri. De aceea, Guvernul pe care îl conduc va continua să facă tot ce ține de prerogativele sale și eu, ca premier și lider politic, voi fi foarte atent în a arunca vorbe, mai ales partenerilor de Coaliție.
Jignirea nu înseamnă deloc #onoare, la fel cum nici jocul de glezne sau proba de panotaj - viteză nu sunt probe olimpice. Nici măcar în politică! Îi recomand deci domnului Ciucă să scrie mai mult la vestita sa carte și mai puțin pe rețelele sociale. Altfel, riscă să aibă mai multe panouri publicitare decât pagini la această ”Capră cu trei iezi” liberală de 2 milioane de euro”, a spus Marcel Ciolacu.
Cei doi șefi de partide se înțeapă constant încă de la jumătatea lunii iunie, după ce Nicolae Ciucă a refuzat să își respecte promisiunea de a organiza alegerile prezidențiale în luna septembrie, așa cum conveniseră cele două partide la începutul anului, mai scrie G4Media.
Milioane de euro pentru promovarea cărții liderului PNL
După ce o investigație a site-ului Snoop a dezvăluit că PNL a cheltuit milioane de euro pentru promovarea cărții lui Nicolae Ciucă, premierul Marcel Ciolacu a fost întrebat, miercuri, în timpul unei conferințe de presă, despre banii plătiți de PNL din fonduri publice pentru producerea și montarea panourilor care promovează volumul, panouri care au împânzit țara.
„Am înțeles că au fost folosite (fondurile- n.r.) la lansarea unei cărți. O să fie un bestseller, sunt convins, mai ales dacă ținem cont de ce promovare a avut”, a declarat Marcel Ciolacu, citat de Adevărul.
Campania de promovare a candidatului Nicolae Ciucă - „Un ostaș în slujba țării” - a costat până acum 2 milioane de euro, sumă care se va dubla în noiembrie. Suma a fost plătită de PNL din bani publici, pentru cele 400 de panouri de promovare a cărții autobiografice a președintelui partidului, potrivit Snoop.ro.
Marcel Ciolacu a fost întrebat, vineri, după şedinţa Consiliului Politic Naţional al PSD, dacă Nicolae Ciucă s-a oferit să îi dea cadou unul din primele volume ale cărţii sale. „Îmi tot spune de două luni, să mi-l ofere odată. Staţi să mi-l ofere întâi”, a răspuns Ciolacu, citat de Digi24.
Urmăriți Republica pe Google News
Urmăriți Republica pe Threads
Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.
Si da-i si lupta cu romanii in sus, cu romanii in jos, cu multa gargara ieftina. Daca nu exista FB ce se faceau? Unde-si mai insirau prostiile?
Romania mai traieste pentru ca sunt 60-70% din oamenii acestei tari cu varsta peste 18 ani, care se trezesc dimineata pentru a face ceva. Adica invata sau muncesc. Ca sunt angajati sau au o afacere, sunt oamenii onesti, simpli, oamenii obisnuiti, carora le suna alarma de la ceas pe la 6 dimineata, unora chiar mai devreme, si care reusesc sa puna in miscare in ciuda piedicilor puse de propriul guvern, economia romaneasca. Ei sunt eroii.
Restul de 30-40% sunt cei care fac parte din bisnitareala, din combinatii, din pierdutul timpului pe strada, sunt cei ce fac parte din lumea interlopa, cei care fac trafic de orice, cei din lumea prostitutiei, a hotiei, a afacerilor ce fenteaza mereu statul, a coruptiei. De asta vedem o gramada de insi care n-au lucrat o ora in viata lor, care n-au alergat dimineata cu sufletul la gura sa prinda metroul in statie, care n-au semnat o condica macar o singura zi din viata lor, dar au „adidasi” de 800 de lei in picioare. Ii vedem prin oras la orice ora din zi sau din noapte, in grupuri de doi sau trei, cu telefoanele ultimul model lipite de mana. Sunt cei care traiesc bine fara sa plateasca un leu statului roman.
Bine, nici statul roman nu-i deranjeaza. Statul roman are ceva cu bunicuta care vinde leustean in fata pietei, direct din cosnita. Na, nu e impozitat. Face evaziune fiscala.
Acei 30-40% sapa mereu la temelia celor 60-70%. Adica a statului de drept. Guvernul nu poate sa intervina pentru ca el insusi face parte din cei 30-40%.
P.S. Mi-e teama ca procentele aproximate de mine, din ceea ce citesc si vad ca se intampla in tara, sa nu fie invers. Adica viceversa.
Că ne place sau nu, e chestie de discutat. Democrația se bazează pe alegerea celor mulți. Dacă mulțimii îi place șmecheria și fenta, ce rămâne de făcut?
Vom continua să „sponzorizăm” un stat clădit pe minciună, acceptând nonvalorile care ne reprezintă și pe care le-am ales de bunăvoie. Degeaba căutăm vinovații când noi înșine ne complacem cu situația. Până nu se formează o majoritate de cetățeni care să creadă că cinstea e fundamentul unei societăți sănătoase, ne răcim gura de pomană.
De la toamnă vom avea un nou parlament, în care niște parveniți vor „fabrica” legi în propriul interes. „Partidele” pe care le tot alegem de 35 de ani au devenit între timp niște găști al căror singur scop e făcutul banilor. Pentru ele nu contează cetățeanul și bunăstarea lui, important e să fie cât mai mulți fraieri care să-i voteze...
Uite de-aia am ajuns să alegem între Ciucă și Ciolacu!