Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Mihai Chirica, contestatarul lui Liviu Dragnea, a rămas fără funcție de conducere în partid: „Am fost pedepsit pentru că am spus adevărul”

UPDATE: Primarul Iașiului, Mihai Chirica, vicepreședinte al PSD, care l-a criticat în mai multe rânduri pe Liviu Dragnea, a rămas fără funcție de conducere în partid. „Am fost pedepsit pentru că am spus adevărul”, a declarat acesta potrivit Mediafax.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că 90% dintre cei prezenți la Comitetul Exectiv al partidului au cerut excluderea lui Chirica. „Eu am refuzat să supun la vot această sancțiune, care ar fi trecut cu o mare majoritate din voturi. Dacă ar fi fost exclus ar fi pierdut mandatul de primar”, a spus Dragnea, care a susținut că nu ar fi fost deranjat dacă criticile lui Chirică ar fi fost făcute doar în interiorul partidului.

Mihai Chirica este în prezent vicepreședinte PSD și șef al filialei Iași a partidului. Chirica și-a arătat nemulțumirea față de adoptarea OUG 13, de modificare a codurilor penale. Primarul Iașiului a apreciat într-o declarație pentru Digi24 că măsura adoptată împotriva este un „act de injustețe”.

Primarul municipiului Iași, pesedistul Mihai Chirica, a fost primul lider PSD care a cerut abrogarea ordonanței Dragnea. Într-o conferință de presă, transmisă pe Facebook la începutul lunii februarie, Chirica cerea demisia lui Florin Iordache de la ministerul Justiției și îi solicita lui Liviu Dragnea „să corecteze greșelile comise”. Vicepreședintele PSD a criticat maniera prin care Guvernul a dat ordonanța Dragnea: „Ordonanțele trebuie să se dea ziua, la vedere!”

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Cri check icon
  Dl. Chirica se vaita nu de eventuala dreptate a nemultumirilor sale, ci pentru ca a ramas fara functii in partid.
  Desigur ca doar niste rauvoitori ar putea sa constate vreo legatura intre anchetarea domniei sale de catre DNA in dosarul primarului amorez Nichita, inceputa in decembrie trecut, si atitudinea sa de astazi.
  • Like 0
 • check icon
  Primarul Iașiului este cumva surprins?
  Sunt surprins dacă este surprins!
  Pasul făcut atunci își va arăta roadele peste trei ani și ceva: acum, trebuie să se mulțumească cu aura de anti erou psd și să-și pregătească terenul pentru următoarele alegeri, cu condiția ca electorii domniei sale să nu-l uite!
  Problema este că s-ar putea (dacă psd-ul rămâne tare pe poziție!) să-și dorească să-l uite ...
  • Like 0
 • Chirica si Catalin Ivan reprezintadeja o alta generatie decat fondatorii.Astfel ei vor avea platforma pe care -cu timpul.-sa intemeieze un nou partid cu prioritati sociale...
  • Like 0
 • De ce ar fi pierdut mandatul de primar? Nu se voteaza omul? Dar cand senatorii/deputatii schimba macazul isi pierd mandatul. Cred ca e doar o noua minciuna marca PSD-Liviu Dragnea
  • Like 0
 • AI SCAPAT USOR!!!!! AI CASTIGAT UN IMENS CAPITAL POLITIC.....LA ALEGERILE VIITOARE CANDIDEAZA INDEPENDENT......FII APROPIAT DE IESENI !!! NU LE PIERDE INCREDEREA !!!!!!
  • Like 0
 • Buna ziua.

  ,,Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre."
  Am trimis dlui Negrutiu, pe care il urmaresc si la DiGi24, pe email cateva texte, dar daca am vazut ca nu-si pot avea locul pe REPUBLICA.RO le-am postat ca si comentarii. Nu doresc nimic altceva decat sa pot deveni colaborator al domniilor voastre, si fara sa jignesc pe cineva, inca din anii '90 sunt un admirator al domnului jurnalist Cristian Tudor Popescu, dumnealui e reperul meu in presa. Eu cred ca argumentez si scriu intr-un anume fel diferit si mai cred ca pot deveni colaborator si atat. Va doresc sanatate si va citesc in continuare zilnic!
  • Like 0
  • @ Virgil Andronescu
   check icon
   Dacă sunteți admirator al dlui CTP, sînteți ca și angajat. A, nu veți fi? Nașpa... bluff.
   • Like 0
  • @ Virgil Andronescu
   check icon
   „le-am postat CA ȘI comentarii ...”: să fie genul ăsta de exprimare un posibil răspuns?
   Deci posibil aș spune, deși mai mult ca sigur cred că probabil este certă putința unei sigure colaborări probabile! Cred că este clar răspunsul la problema dumneavoastră! Îmi permit și o părere, că sfaturi n-am curaj să dau: perseverați în pregătire și vă vom citi în viitor!
   Succes!
   • Like 0
  • @
   Interesant este felul dumneavoastra de a vorbi. Si mai interesant este ca va ascundeti sub un ,,pseudonim" ceea ce denota teama, lasitate, oare de ce?! Oricare opinie, parere trebuie asumata. De ,,angajare" nici nu era vorba! Sanatate si spor.
   • Like 0
  • @
   Exprimarea pusa de catre dumneavoastra intre ghilimele este ,,genul de exprimare" rapida si fara formalizare. Si nu e un raspuns decat daca se doreste a fi ironic, dle personaj fictiv Eu Tu. Inteleg ca ati dorit sa faceti un jos de cuvinte, in parte reusit, iar ,,raspunsul" la ,,problema" mea nu e cel pe care il exprimati dv. intr-un fel rautacios. Orice om are dreptul la o parere, si sfaturile sunt bune daca sunt date de cine trebuie si cui trebuie, asa ca ,,voi persevera in pregatire", dar nu pentru a ma citi dv. Multumesc de ,,succes"!
   • Like 0
  • @ Virgil Andronescu
   check icon
   Ce-mi reproșați, de fapt? Un „nom de plume” este uzual în cazuri din astea. Fernando Pessoa a avut cîteva.
   Fiindcă mă întrebați: nu, nu sînt laș, din contra, dar mulți îi preferă pe lași și pe... ah, nu pot scrie, mi s-ar cenzura. [Dacă ați ști cîte comentarii mi s-au cenzurat... aș scrie un mic volum republican].
   • Like 0
  • @ Virgil Andronescu
   check icon
   Așadar, există o exprimare „rapidă și fără form(o)alizare”, exprimare în care este permisă emiterea oricărei inepții sub orice formă: în schimb, pentru momentele când ne îmbrăcăm bine și mergem la nuntă, ne lustruim pantofii lingvistici, ne punem pălăria ortografică și vorbim corect, coerent și (dacă este posibil) inteligent! Regret, dar nu pot fi de acord cu dumneavoastră!
   Limba vorbită și cea scrisă sunt niște instrumente guvernate de convenții, iar necunoașterea, nestăpânirea uneia singure dintre acestea duce la monștri de genul pus de mine între ghilimele: a propos, pe vremuri făcea furori mitocănescul VIRGULĂ (ca virgulă cafea, ca virgulă cacao, etc, etc). Faptul că cineva nu stăpânește la nivel mediu instrumentele și convențiile comunicării în sânul populației căreia-i aparține duce de regulă la apariția automatismelor, repetițiilor și șabloanelor în vorbire, lucruri pentru unele urechi și unii ochi supărătoare - nu atât pentru faptul că repetiția bine făcută este artă și cea prost făcută este ..., cât pentru că demască goliciune, sărăcie de idei și de multe ori de logică. Este adică o pierdere de timp ...
   Eu domnule, v-am dorit (nu-mi permit să vă sfătuiesc) perseverență în pregătire tocmai pentru că am bănuit și am sperat că puteți depăși pragul acesta la care vă aflați acum, barieră pe care dumneavoastră o percepeți ca pe un summum iar mie mi se pare un punct zero, unul de la care ar trebui să porniți pentru a avea succes. Notați vă rog că nu a fost nimic răuvoitor sau jignitor în aprecierea mea: dacă asta aș fi urmărit, v-aș fi atras atenția că nu fac „jos” ci joc de cuvinte, dar nu este acum cazul!
   Despre anonimat și pseudonime ... domnule, dacă mă semnam Laurențiu, Constantin, Cbăbeanu sau Virgil Andronescu aveați siguranța că sunt cu adevărat cel din semnătură? Dacă m-aș recomanda Pop Popescu sau Vasile Vasilescu ori George Georgescu, ați avea dumneavoastră siguranța că sunt cel care astfel semnez? Dacă semnez bau bau, vă speriați și vă este frică să nu vă ... pap? De ce nu înțelegeți că în timp ce eu mi-am asumat un pseudonim (de altfel, cred, necesar) în timp ce alții se recomandă cu un nume pe care oricum nu pot demonstra (și nici nu simt nevoia să demonstreze) că-l poartă?

   În încheiere, pot spune că aștept să vă mai citesc, pentru că ideile pot ieși de oriunde și sub orice formă, chiar dacă sunt criticabile - măcar avem un subiect pentru care să ne mai agităm puțin mintea: un exemplu ar fi Panait Istrati, autor al cărui stil nu-mi place dar ale cărui povești au un parfum minunat și descriu de multe ori o lume interzisă cunoașterii străinilor de zonă.
   Din toate aceste motive, vă doresc în continuare succes (fără ghilimele)!
   • Like 0
  • @
   Nu trebuie sa ma cert cu dv. asa cum multi fac aici, dar va dau acest link ude sa ma cititi: http://romaniamereuabsenta.blogspot.ro si va multumesc! Sanatate.
   • Like 0
  • @ Virgil Andronescu
   check icon
   În primul rând, nu mă cert, cel mult mă contrazic: eu cel puțin.
   În al doilea rând, regret dacă nu vreți să înțelegeți spusele mele și deduceți din ele altceva decât sunt.
   În al treilea rând, frumos oraș este Brăila și vorbesc aici despre zona veche, cea cu case negustorești, cu piața (parcă) Poligon, nu? Cu ceva timp în urmă, se apucaseră de niște renovări timide, dar n-am mai călcat prin oraș de vreo trei ani, așa că nu știu ce se mai petrece la nivel local.
   Vorbind despre nivel local, văd că aveți preocupări puternic legate de orașul lui Panait Istrati, cam la fel cum au și gălățenii, vecinii, pentru al lor: iar ăsta nu este un lucru rău, din contră! Dar ... tocmai din cauza faptului că este de interes local presupun că nu-mi voi face un obicei din a vă vizita blog-ul constant, mai ales că centrul de interes politic în zilele astea este ușor excentric față de malurile Dunării.
   Și cu asta am încheiat: vreți să înțelegeți, bine, nu vreți, așișderea!
   Bineînțeles că ne vom reîntâlni în scris în cazul unor perle ... aștept și reciproca!
   Era să uit, vă doresc SUCCES!
   • Like 0
 • Sunt foarte radical,am fost civilizat 27 de ani iar ei mau ignorat,am inchis ochi la faradelegile lor,iar acum sunt luat de prostul țări,dar nu numai eu și toți cei de au protestat,vă rog nu cenzurați ce am scris pentru că îmi asum eu raspunderea,nu mai am ce pierde,la 53 de ani
  • Like 0


Îți recomandăm

Tinu Boșinceanu

„Plecarea în străinătate nu trebuie să fie un angajament pe viață, ca o căsătorie - eu sunt român în România sau eu am plecat și nu mă mai întorc înapoi. Societatea a devenit oricum mult mai fluidă și trebuie să privești obiectiv. Mi se pare că asta ar ajuta la întoarcerea mai multor oameni, care or să facă lucrurile mai bune. Și poveștile lor or să inspire”, crede Tinu Bosînceanu.

Citește mai mult

Mara Popescu

Mara Popescu este singura studentă româncă la medicină la King’s College din Londra, o pestigioasă instituție de învățământ. Este frumoasă, are 18 ani, e matură și echilibrată, este logică și structurată, ca și cum vârsta ei ar fi scrisă doar pe hârtie.

Citește mai mult