UPDATE: Primarul Iașiului, Mihai Chirica, vicepreședinte al PSD, care l-a criticat în mai multe rânduri pe Liviu Dragnea, a rămas fără funcție de conducere în partid. „Am fost pedepsit pentru că am spus adevărul”, a declarat acesta potrivit Mediafax.
Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că 90% dintre cei prezenți la Comitetul Exectiv al partidului au cerut excluderea lui Chirica. „Eu am refuzat să supun la vot această sancțiune, care ar fi trecut cu o mare majoritate din voturi. Dacă ar fi fost exclus ar fi pierdut mandatul de primar”, a spus Dragnea, care a susținut că nu ar fi fost deranjat dacă criticile lui Chirică ar fi fost făcute doar în interiorul partidului.
Mihai Chirica este în prezent vicepreședinte PSD și șef al filialei Iași a partidului. Chirica și-a arătat nemulțumirea față de adoptarea OUG 13, de modificare a codurilor penale. Primarul Iașiului a apreciat într-o declarație pentru Digi24 că măsura adoptată împotriva este un „act de injustețe”.
Primarul municipiului Iași, pesedistul Mihai Chirica, a fost primul lider PSD care a cerut abrogarea ordonanței Dragnea. Într-o conferință de presă, transmisă pe Facebook la începutul lunii februarie, Chirica cerea demisia lui Florin Iordache de la ministerul Justiției și îi solicita lui Liviu Dragnea „să corecteze greșelile comise”. Vicepreședintele PSD a criticat maniera prin care Guvernul a dat ordonanța Dragnea: „Ordonanțele trebuie să se dea ziua, la vedere!”
Urmăriți Republica pe Google News
Urmăriți Republica pe Threads
Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.
Desigur ca doar niste rauvoitori ar putea sa constate vreo legatura intre anchetarea domniei sale de catre DNA in dosarul primarului amorez Nichita, inceputa in decembrie trecut, si atitudinea sa de astazi.
Sunt surprins dacă este surprins!
Pasul făcut atunci își va arăta roadele peste trei ani și ceva: acum, trebuie să se mulțumească cu aura de anti erou psd și să-și pregătească terenul pentru următoarele alegeri, cu condiția ca electorii domniei sale să nu-l uite!
Problema este că s-ar putea (dacă psd-ul rămâne tare pe poziție!) să-și dorească să-l uite ...
,,Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre."
Am trimis dlui Negrutiu, pe care il urmaresc si la DiGi24, pe email cateva texte, dar daca am vazut ca nu-si pot avea locul pe REPUBLICA.RO le-am postat ca si comentarii. Nu doresc nimic altceva decat sa pot deveni colaborator al domniilor voastre, si fara sa jignesc pe cineva, inca din anii '90 sunt un admirator al domnului jurnalist Cristian Tudor Popescu, dumnealui e reperul meu in presa. Eu cred ca argumentez si scriu intr-un anume fel diferit si mai cred ca pot deveni colaborator si atat. Va doresc sanatate si va citesc in continuare zilnic!
Deci posibil aș spune, deși mai mult ca sigur cred că probabil este certă putința unei sigure colaborări probabile! Cred că este clar răspunsul la problema dumneavoastră! Îmi permit și o părere, că sfaturi n-am curaj să dau: perseverați în pregătire și vă vom citi în viitor!
Succes!
Fiindcă mă întrebați: nu, nu sînt laș, din contra, dar mulți îi preferă pe lași și pe... ah, nu pot scrie, mi s-ar cenzura. [Dacă ați ști cîte comentarii mi s-au cenzurat... aș scrie un mic volum republican].
Limba vorbită și cea scrisă sunt niște instrumente guvernate de convenții, iar necunoașterea, nestăpânirea uneia singure dintre acestea duce la monștri de genul pus de mine între ghilimele: a propos, pe vremuri făcea furori mitocănescul VIRGULĂ (ca virgulă cafea, ca virgulă cacao, etc, etc). Faptul că cineva nu stăpânește la nivel mediu instrumentele și convențiile comunicării în sânul populației căreia-i aparține duce de regulă la apariția automatismelor, repetițiilor și șabloanelor în vorbire, lucruri pentru unele urechi și unii ochi supărătoare - nu atât pentru faptul că repetiția bine făcută este artă și cea prost făcută este ..., cât pentru că demască goliciune, sărăcie de idei și de multe ori de logică. Este adică o pierdere de timp ...
Eu domnule, v-am dorit (nu-mi permit să vă sfătuiesc) perseverență în pregătire tocmai pentru că am bănuit și am sperat că puteți depăși pragul acesta la care vă aflați acum, barieră pe care dumneavoastră o percepeți ca pe un summum iar mie mi se pare un punct zero, unul de la care ar trebui să porniți pentru a avea succes. Notați vă rog că nu a fost nimic răuvoitor sau jignitor în aprecierea mea: dacă asta aș fi urmărit, v-aș fi atras atenția că nu fac „jos” ci joc de cuvinte, dar nu este acum cazul!
Despre anonimat și pseudonime ... domnule, dacă mă semnam Laurențiu, Constantin, Cbăbeanu sau Virgil Andronescu aveați siguranța că sunt cu adevărat cel din semnătură? Dacă m-aș recomanda Pop Popescu sau Vasile Vasilescu ori George Georgescu, ați avea dumneavoastră siguranța că sunt cel care astfel semnez? Dacă semnez bau bau, vă speriați și vă este frică să nu vă ... pap? De ce nu înțelegeți că în timp ce eu mi-am asumat un pseudonim (de altfel, cred, necesar) în timp ce alții se recomandă cu un nume pe care oricum nu pot demonstra (și nici nu simt nevoia să demonstreze) că-l poartă?
În încheiere, pot spune că aștept să vă mai citesc, pentru că ideile pot ieși de oriunde și sub orice formă, chiar dacă sunt criticabile - măcar avem un subiect pentru care să ne mai agităm puțin mintea: un exemplu ar fi Panait Istrati, autor al cărui stil nu-mi place dar ale cărui povești au un parfum minunat și descriu de multe ori o lume interzisă cunoașterii străinilor de zonă.
Din toate aceste motive, vă doresc în continuare succes (fără ghilimele)!
În al doilea rând, regret dacă nu vreți să înțelegeți spusele mele și deduceți din ele altceva decât sunt.
În al treilea rând, frumos oraș este Brăila și vorbesc aici despre zona veche, cea cu case negustorești, cu piața (parcă) Poligon, nu? Cu ceva timp în urmă, se apucaseră de niște renovări timide, dar n-am mai călcat prin oraș de vreo trei ani, așa că nu știu ce se mai petrece la nivel local.
Vorbind despre nivel local, văd că aveți preocupări puternic legate de orașul lui Panait Istrati, cam la fel cum au și gălățenii, vecinii, pentru al lor: iar ăsta nu este un lucru rău, din contră! Dar ... tocmai din cauza faptului că este de interes local presupun că nu-mi voi face un obicei din a vă vizita blog-ul constant, mai ales că centrul de interes politic în zilele astea este ușor excentric față de malurile Dunării.
Și cu asta am încheiat: vreți să înțelegeți, bine, nu vreți, așișderea!
Bineînțeles că ne vom reîntâlni în scris în cazul unor perle ... aștept și reciproca!
Era să uit, vă doresc SUCCES!