Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Directorul medical de la „Victor Babeș”: „Există o nouă tendință la pacienții cu Covid. De a-și nega propriile simptome și de a-și continua activitatea în comunitate”

Ambulanță Covid

Foto: Inquam Photos

„Spitalul nostru este plin cu vârf de niște luni bune și în ultimele săptămâni am atins apogeul. Practic, suntem într-o agitație permanentă în a găsi locuri pentru pacienții care au necesar mare de oxigen, în a interna pacienții care vin la camerele de gardă”, a spus Simin Aysel Florescu, directorul medical al Spitalului „Victor Babeș” din București, în emisiunea „În fața ta” de la Digi24. 

În acest moment, atât paturile din spital, cât și cele din secția externă de la Pipera sunt ocupate. „Avem inclusiv canapelele de consultații din camerele de gardă pline de pacienți, pe care îi ținem în așteptare cui oxigenul din camera de consultații până când le găsim un loc în spital”, a povestit medicul.

În condițiile în care gravitatea bolii este atât de evidentă, nu crede că oamenii mai trebuie să aștepte îndemnuri de a se proteja și de a-i proteja pe ceilalți. Cu toate acestea, a observat un nou fenomen îngrijorător.

„Trebuie să ni se adreseze sau să adreseze medicilor de familie măcar în situația în care au bănuiala că s-au infectat și să nu neglijeze aspectul transmiterii mai departe. Pentru că aceasta este o nouă tendință: de a-și nega propriile simptome, de a zice: nu mă testez, că nu am eu sau nu vreau să cred că am și, din păcate, în loc să se izoleze fac exact invers. Continuă activitatea în comunitate chiar și fără mască și atunci neagă propria boală”, a declarat Simin Florescu.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult