Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Directorul medical de la „Victor Babeș”: „Există o nouă tendință la pacienții cu Covid. De a-și nega propriile simptome și de a-și continua activitatea în comunitate”

Ambulanță Covid

Foto: Inquam Photos

„Spitalul nostru este plin cu vârf de niște luni bune și în ultimele săptămâni am atins apogeul. Practic, suntem într-o agitație permanentă în a găsi locuri pentru pacienții care au necesar mare de oxigen, în a interna pacienții care vin la camerele de gardă”, a spus Simin Aysel Florescu, directorul medical al Spitalului „Victor Babeș” din București, în emisiunea „În fața ta” de la Digi24. 

În acest moment, atât paturile din spital, cât și cele din secția externă de la Pipera sunt ocupate. „Avem inclusiv canapelele de consultații din camerele de gardă pline de pacienți, pe care îi ținem în așteptare cui oxigenul din camera de consultații până când le găsim un loc în spital”, a povestit medicul.

În condițiile în care gravitatea bolii este atât de evidentă, nu crede că oamenii mai trebuie să aștepte îndemnuri de a se proteja și de a-i proteja pe ceilalți. Cu toate acestea, a observat un nou fenomen îngrijorător.

„Trebuie să ni se adreseze sau să adreseze medicilor de familie măcar în situația în care au bănuiala că s-au infectat și să nu neglijeze aspectul transmiterii mai departe. Pentru că aceasta este o nouă tendință: de a-și nega propriile simptome, de a zice: nu mă testez, că nu am eu sau nu vreau să cred că am și, din păcate, în loc să se izoleze fac exact invers. Continuă activitatea în comunitate chiar și fără mască și atunci neagă propria boală”, a declarat Simin Florescu.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult