Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Disoluția autorității statului: George Simion a dat buzna în Ministerul Energiei, fără să fie oprit de jandarmi, și a confiscat microfonul conferinței de presă anunțate de ministrul Virgil Popescu

George Simion.

Foto: captura digi24

Conferința de presă în care ministrul Energiei, Virgil Popescu, urma să dea explicații despre taxarea prosumatorilor - „taxa pe soare” - a fost amânată luni, după ce în sala unde urma să aibă loc a apărut liderul AUR George Simion.

Simion s-a așezat lângă ziariștii sosiți la conferință. „Am intrat pe uşă. Mi s-a spus că nu aş avea dreptul să particip la această conferinţă de presă. Totuşi am venit, am urcat”, a spus liderul AUR, scrie News.ro. 

„Nu am venit să facem scandal, am venit să fim o voce a voastră, a românilor.  (...) Nu o să fiu violent și nu o să arunc cu nimic. Am venit și noi, deși nu voiau să ne permită accesul. În ce bază legală accesul unui deputat este interzis în minister?”, s-a întrebat George Simion în live-ul pe Facebook.

După ce un secretar de stat a anunţat amânarea conferinţei, pentru că în sală sunt prezente persoane care nu au fost acreditate pentru eveniment, George Simion a exclamat: „A fugit ministrul, a fugit Virgil, a fugit hoţul”.

Simion a mers ulterior la pupitrul pregătit pentru ministrul Virgil Popescu și spus că vrea să afle de la ministrul energiei despre „taxa pe soare”, adăugând că dacă încalcă vreo lege, prin prezența lui la conferință, „să vină un organ al statului să îmi spună”.

Citiți și: 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

RetuRO

Sunt pline rețelele sociale cu postări ale oamenilor care descriu că simt furie, frustrare, neputință, când văd deșeuri în Lacul Roșu sau lacul cu nuferi din Ipoteștii lui Eminescu, în stațiuni montane sau pe litoral. Le vedem peste tot - pe stradă, pe marginea drumurilor naționale, în tren, din tren, pe lângă calea ferată, în grădinile blocurilor, în gropile de gunoi de la marginea satelor, pe albiile pârâurilor și râurilor, în păduri.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ana Maria Bălan

În facultate, am avut o colegă mai mare pe care mereu am admirat-o: super deșteaptă, implicată, genul de persoană pe care ai dori-o în echipa ta de medici. Am revăzut-o în primul ei an de rezidențiat: epuizată, dezumanizată, cinică. (Foto: Ana Maria Bălan/ Facebook)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Elevă de liceu la examen

Dar dacă sărăcirea noastră este ceva ce am putea accepta, atentatul asupra valorilor și moralei ar trebui să fie acea limită pe care să nu o acceptăm. (Foto: Octav Ganea/ Inquam Photos)

Citește mai mult