Sari la continut

De șapte ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Disoluția autorității statului: George Simion a dat buzna în Ministerul Energiei, fără să fie oprit de jandarmi, și a confiscat microfonul conferinței de presă anunțate de ministrul Virgil Popescu

George Simion.

Foto: captura digi24

Conferința de presă în care ministrul Energiei, Virgil Popescu, urma să dea explicații despre taxarea prosumatorilor - „taxa pe soare” - a fost amânată luni, după ce în sala unde urma să aibă loc a apărut liderul AUR George Simion.

Simion s-a așezat lângă ziariștii sosiți la conferință. „Am intrat pe uşă. Mi s-a spus că nu aş avea dreptul să particip la această conferinţă de presă. Totuşi am venit, am urcat”, a spus liderul AUR, scrie News.ro. 

„Nu am venit să facem scandal, am venit să fim o voce a voastră, a românilor.  (...) Nu o să fiu violent și nu o să arunc cu nimic. Am venit și noi, deși nu voiau să ne permită accesul. În ce bază legală accesul unui deputat este interzis în minister?”, s-a întrebat George Simion în live-ul pe Facebook.

După ce un secretar de stat a anunţat amânarea conferinţei, pentru că în sală sunt prezente persoane care nu au fost acreditate pentru eveniment, George Simion a exclamat: „A fugit ministrul, a fugit Virgil, a fugit hoţul”.

Simion a mers ulterior la pupitrul pregătit pentru ministrul Virgil Popescu și spus că vrea să afle de la ministrul energiei despre „taxa pe soare”, adăugând că dacă încalcă vreo lege, prin prezența lui la conferință, „să vină un organ al statului să îmi spună”.

Citiți și: 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Arsenie. Viața de apoi

„Constatarea cea mai sumbră, după experiența asta, e că oamenii se lasă foarte ușor manipulați pe fondul de nevoie intimă religioasă și că ne îndreptăm, cumva și din analfabetism istoric sau din necunoaștere, către valorizarea acestor formule autoritare antioccidentale, antieuropene conspiraționiste care sunt în spațiul public din ce în ce mai puternice. Și asta vom vedea la alegerile de anul viitor cu ce o să se soldeze”, a concluzionat Alexandru Solomon.

Citește mai mult

Apă de băut

Copil fiind, înainte de 1990, „recrutam” câte un adolescent mai vânjos din cartier ca să cărăm sacoșele cu 10-12 recipiente din sticlă, pe care le dădeam goale și le aduceam acasă pline cu apă minerală. Vecinul se alegea cu o monedă sau un biscuit Poiana. Dacă știa să negocieze mai bine, primea cu împrumut mingea mea de fotbal, câteva ore.

Citește mai mult