Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

DOCUMENT. Florin Cîțu, senator PNL: Lucrătorii ANAF au avut în 2017 țintă suplimentară de amenzi pentru persoane fizice și juridice. La persoane fizice Fiscul a raportat depășirea cu 32,5% a planului de sancțiuni

ANAF a avut în 2017 țintă suplimentară de amenzi pentru persoane fizice și juridice. Mai exact, din amenzile pentru persoanele fizice, fiecare inspector fiscal trebuia să aducă în plus la buget 650.000 de lei, iar de la persoane juridice 3,3 milioane de lei, după cum reiese dintr-un document postat miercuri pe Facebook de senatorul PNL Florin Cîțu.

„Documentul este un raport anual al ANAF. La pagina 12 în acest document este dovada că Liviu Dragnea și PSD, deși au tot dezmințit, au început o vânătoare organizată în cel mai mic detaliu, inspirată din regimul sovietic, a cetățenilor și companiilor private pentru a colecta mai mulți bani la buget”, scrie Florin Cîțu.

„Existența țintelor suplimentare a fost negată atât de ANAF cât și de Liviu Dragnea în 2017. Acum ce au de spus? De ce pune ANAF obiective suplimentare pentru fiecare inspector? Pentru că așa a ordonat Dragnea să facă rost de banii de care este nevoie urgență pentru a acoperi gaura imensă de la buget.

Acum aveți și explicatia pentru «vizita» lui Ionut Mișa de urgență la Liviu Dragnea ieri în Parlament. Au stabilit sumele suplimentare pentru vânătoarea de venituri a ANAF în 2018”, arată senatorul Cîțu.

Președintele PSD Liviu Dragnea susținea anul trecut, într-o postare pe Facebook, că „e inadmisibil” ca ANAF să aibă normă de amenzi, comentând că „inspectorii fiscali care controlează firmele sunt încă tributari unei mentalități de tip sovietic”. 

Postarea integrală a lui Florin Cîțu:

„De ce l-a chemat Liviu la ordin pe Ionuț Mișa.

Este inadmisibil ce ni se întâmplă. Ticăloșia și ipocrizia PSD nu au limite!

Vi-l aduceți aminte pe Liviu cât de grijuliu era față de cetățenii României abuzați de ANAF? Asta este ca să vă aduceți aminte:

«Constat că inspectorii fiscali care controlează firmele sunt încă tributari unei mentalități de tip sovietic, de genul „chiar dacă ești în regulă, îți găsim noi ceva!”.

E inadmisibil ca inspectorii fiscali să aibă normă la amenzi, cum reiese din circulara ANAF trimisă recent către direcțiile județene de finanțe.»

Liviu Dragnea a mințit cu nerușinare. Documentul pe care urmează să vi-l prezint demonstrează ticălosia de care Liviu și PSD sunt în stare. De un an de zile vă spun de atacul asupra mediului privat.

Astazi pot dovedi ca ura lui Liviu față de mediul privat, față de persoanele care muncesc cinstit în România, este nemărginită.

În foto alăturat, extrasul care ne interesează din document.

(clic pe imagine pentru a o mări)

Documentul este un raport anual al ANAF. La pagina 12 în acest document este dovada că Liviu Dragnea și PSD, deși au tot dezmințit, au început o vânătoare organizată în cel mai mic detaliu, inspirată din regimul sovietic, a cetățenilor și companiilor private pentru a colecta mai mulți bani la buget.

În acest raport scrie negru pe alb un lucru incredibil pentru noi cei care luptăm zilnic pentru a opri abuzurile statului ( un stat minimal și neintervenționist).

Lucratorii ANAF.. ATENTIE AICI… au avut în 2017 țintă SUPLIMENTARĂ de amenzi pentru persoane fizice și juridice!!! SUPLIMENTARA - peste planul inițial.

Pentru 2017 ținta suplimentară pentru fiecare inspector ANAF a fost de a aduce 3,3 milioane lei în plus de la persoane juridice și 650.000 lei de la persoane fizice (F8 și F9 în tabel). Iar aici trebuie să faceți legătura și cu proiectul de lege care este acum în Parlament prin care angajații ANAF primesc 15% bonus din amenzile pe care le dau!!!

Să fie mai clar. Vine ANAF-ul în control și oricare ar fi situația firmei nu pleacă fără să dea o amendă. Dar nu orice amendă. În acest moment fiecare inspector ANAF este motivat să dea cât mai multe amenzi și cât mai mari, atât de ținta suplimentară pe care o are cât și de bonusul pe are îl primește ca procent din aceste amenzi.

Sper că ați înteles. Liviu Dragnea și-a făcut o armată fidelă, exact în stilul clasic al dictatorilor, cu care va distruge tot ce înseamnă sector privat, persoană fizică sau juridică.

Existența țintelor suplimentare a fost negată atât de ANAF cât și de Liviu Dragnea în 2017. Acum ce au de spus?

De ce pune ANAF obiective suplimentare pentru fiecare inspector? Pentru că așa a ordonat Dragnea să facă rost de banii de care este nevoie urgentă pentru a acoperi gaura imensă de la buget.

Acum aveți și explicația pentru „vizita” lui Ionuț Mișa de urgență la Liviu Dragnea ieri în Parlament. Au stabilit sumele suplimentare pentru vânătoarea de venituri a ANAF în 2018.

Vă dau o veste foarte proastă. Sumele suplimentare de colectat în 2018, după primele 3 luni de execuție bugetară, sunt mult mai mari ca cele de anul trecut.”

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Ionel check icon
  Daca lucrurile stau asa, ne-am intors cu 28 de ani in urma !!!! Am senzatia ca si la circulatie - interne sunt stabilite , sigur nu pe scrise, planuri la cate amenzi trebuie aplicate per agent de circulatie !
  • Like 0
 • Va rog sa ma credeti, nu mi-e simpatic ANAF-ul. Dar aici cred ca e vorba de o interpretare tendentioasa. Cred ca e vorba de o simpla bugetare de genul: atat din TVA, atat din accize, atat din ..., etc. si atat din amenzi sau impuneri suplimentare. Orice buget prevede venituri din amenzi sau impuneri suplimentare. Asta nu inseamna plan de amenzi. Iar documentul publicat e o proiectie a rezultatelor obtinute raportat la bugetarea initiala. E drept ca (si stiu de la persoane din interior) atitudinea conducerii e de genul "nu se poate sa faci un control si sa nu gasesti nimic; vezi ca fac eu control dupa tine si gasesc 5 greseli in 30 de minute si apoi e bai". De asemenea se fac si comparatii de genul "ala cum poate?" sau " de ce la judetul cutare e atat si la voi mult mai putin?" insa de plan de amenzi, formalizat in vreun fel, inclusiv cu indicatori de performanta pentru inspectori dupa care sa le fie evaluata activitatea, nu e vorba niciodata. Categoric sunt presiuni, deci eu nu spun aici ca nu ar exista un plan de amenzi disimulat in spatele diverselor formule, insa documentul de aici nu dovedeste asa ceva.
  • Like 0
  • @ Adrian Gabriel
   Spuneti dumneavoastra: "...insa de plan de amenzi, formalizat in vreun fel, inclusiv cu indicatori de performanta pentru inspectori ..."
   Dar cum sa ne explicam titlul documentului ("Indicatori de performanta"), precum si rubrica "grad indeplinire indicator"?
   Si, daca ar fi vorba doar de gradul de incadrare in bugetul planificat - de ce oare avem indicatori ce nu au legatura cu bugetarea?
   Poate ca indicatorii astia de performanta nu or fi cascadati FORMAL pana la nivel de inspector - dar chiar si asa, documentul asta ridica mari semne de intrebare. Si deschide calea presiunilor si abuzurilor mentionate si de dumneavoastra.
   • Like 1


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Halep - Moisescu

Sportivii români trebuie să depășească- pentru a face performanță- limite care le sunt impuse de la vârste mici. „Nu poți să faci aia”, „Nu ești în stare”, „Nu poți să ajungi numărul unu”, „Nu poți să câștigi un Grand Slam”, spune Simona Halep, care crede că un sportiv cu pishicul „tare”, e mai pregătit să fie campion. Ea are și câteva sfaturi pentru părinții care își încurajează copiii să facă sport.

Citește mai mult

ANAF - declarații online

În ultimele două luni și jumătate, multe dintre instituțiile publice din România au descoperit că pot funcționa și fără dosar cu șină. O ordonanță dată de Guvern în perioada pandemiei le obligă astăzi să primească de la cetățeni documente în format electronic și să le răspundă în același fel. „

Citește mai mult

Emil Hurezeanu

„Altă soluție nu mai e. Nu avem încotro. trebuie să recurgem la cele mai bune strategii pentru obținerea acestor bani și, mai ales, pentru folosirea lor”, spune Emil Hurezeanu. (Foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu)

Citește mai mult

Meat-up

În vara lui 2018, Paul Petri şi Vio Nechiti și-au deschis un restaurant de burgeri în Cluj, după ce și-au cultivat și antrenat pasiunea pentru gătit în bucătăria unui restaurant de 4 stele din Anglia.

Citește mai mult

Teodosie împărtășind

ÎPS Teodosie, fost Snagoveanul, actualmente Tomitanul, s-a eliberat de sub dictatura distanțării sociale și a împărtășit mai mulți copii, cu aceeași linguriță. Un gest de sfidare față de autorități, de nesupunere și de declarare a autonomiei sale de ierarh. Patriarhia însăși a găsit acțiunea ÎPS-ului de la malul mării „ostentativă” și a recomandat respectarea legilor țării.

Citește mai mult