Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

DOCUMENT. Florin Cîțu, senator PNL: Lucrătorii ANAF au avut în 2017 țintă suplimentară de amenzi pentru persoane fizice și juridice. La persoane fizice Fiscul a raportat depășirea cu 32,5% a planului de sancțiuni

ANAF a avut în 2017 țintă suplimentară de amenzi pentru persoane fizice și juridice. Mai exact, din amenzile pentru persoanele fizice, fiecare inspector fiscal trebuia să aducă în plus la buget 650.000 de lei, iar de la persoane juridice 3,3 milioane de lei, după cum reiese dintr-un document postat miercuri pe Facebook de senatorul PNL Florin Cîțu.

„Documentul este un raport anual al ANAF. La pagina 12 în acest document este dovada că Liviu Dragnea și PSD, deși au tot dezmințit, au început o vânătoare organizată în cel mai mic detaliu, inspirată din regimul sovietic, a cetățenilor și companiilor private pentru a colecta mai mulți bani la buget”, scrie Florin Cîțu.

„Existența țintelor suplimentare a fost negată atât de ANAF cât și de Liviu Dragnea în 2017. Acum ce au de spus? De ce pune ANAF obiective suplimentare pentru fiecare inspector? Pentru că așa a ordonat Dragnea să facă rost de banii de care este nevoie urgență pentru a acoperi gaura imensă de la buget.

Acum aveți și explicatia pentru «vizita» lui Ionut Mișa de urgență la Liviu Dragnea ieri în Parlament. Au stabilit sumele suplimentare pentru vânătoarea de venituri a ANAF în 2018”, arată senatorul Cîțu.

Președintele PSD Liviu Dragnea susținea anul trecut, într-o postare pe Facebook, că „e inadmisibil” ca ANAF să aibă normă de amenzi, comentând că „inspectorii fiscali care controlează firmele sunt încă tributari unei mentalități de tip sovietic”. 

Postarea integrală a lui Florin Cîțu:

„De ce l-a chemat Liviu la ordin pe Ionuț Mișa.

Este inadmisibil ce ni se întâmplă. Ticăloșia și ipocrizia PSD nu au limite!

Vi-l aduceți aminte pe Liviu cât de grijuliu era față de cetățenii României abuzați de ANAF? Asta este ca să vă aduceți aminte:

«Constat că inspectorii fiscali care controlează firmele sunt încă tributari unei mentalități de tip sovietic, de genul „chiar dacă ești în regulă, îți găsim noi ceva!”.

E inadmisibil ca inspectorii fiscali să aibă normă la amenzi, cum reiese din circulara ANAF trimisă recent către direcțiile județene de finanțe.»

Liviu Dragnea a mințit cu nerușinare. Documentul pe care urmează să vi-l prezint demonstrează ticălosia de care Liviu și PSD sunt în stare. De un an de zile vă spun de atacul asupra mediului privat.

Astazi pot dovedi ca ura lui Liviu față de mediul privat, față de persoanele care muncesc cinstit în România, este nemărginită.

În foto alăturat, extrasul care ne interesează din document.

(clic pe imagine pentru a o mări)

Documentul este un raport anual al ANAF. La pagina 12 în acest document este dovada că Liviu Dragnea și PSD, deși au tot dezmințit, au început o vânătoare organizată în cel mai mic detaliu, inspirată din regimul sovietic, a cetățenilor și companiilor private pentru a colecta mai mulți bani la buget.

În acest raport scrie negru pe alb un lucru incredibil pentru noi cei care luptăm zilnic pentru a opri abuzurile statului ( un stat minimal și neintervenționist).

Lucratorii ANAF.. ATENTIE AICI… au avut în 2017 țintă SUPLIMENTARĂ de amenzi pentru persoane fizice și juridice!!! SUPLIMENTARA - peste planul inițial.

Pentru 2017 ținta suplimentară pentru fiecare inspector ANAF a fost de a aduce 3,3 milioane lei în plus de la persoane juridice și 650.000 lei de la persoane fizice (F8 și F9 în tabel). Iar aici trebuie să faceți legătura și cu proiectul de lege care este acum în Parlament prin care angajații ANAF primesc 15% bonus din amenzile pe care le dau!!!

Să fie mai clar. Vine ANAF-ul în control și oricare ar fi situația firmei nu pleacă fără să dea o amendă. Dar nu orice amendă. În acest moment fiecare inspector ANAF este motivat să dea cât mai multe amenzi și cât mai mari, atât de ținta suplimentară pe care o are cât și de bonusul pe are îl primește ca procent din aceste amenzi.

Sper că ați înteles. Liviu Dragnea și-a făcut o armată fidelă, exact în stilul clasic al dictatorilor, cu care va distruge tot ce înseamnă sector privat, persoană fizică sau juridică.

Existența țintelor suplimentare a fost negată atât de ANAF cât și de Liviu Dragnea în 2017. Acum ce au de spus?

De ce pune ANAF obiective suplimentare pentru fiecare inspector? Pentru că așa a ordonat Dragnea să facă rost de banii de care este nevoie urgentă pentru a acoperi gaura imensă de la buget.

Acum aveți și explicația pentru „vizita” lui Ionuț Mișa de urgență la Liviu Dragnea ieri în Parlament. Au stabilit sumele suplimentare pentru vânătoarea de venituri a ANAF în 2018.

Vă dau o veste foarte proastă. Sumele suplimentare de colectat în 2018, după primele 3 luni de execuție bugetară, sunt mult mai mari ca cele de anul trecut.”

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Ionel check icon
    Daca lucrurile stau asa, ne-am intors cu 28 de ani in urma !!!! Am senzatia ca si la circulatie - interne sunt stabilite , sigur nu pe scrise, planuri la cate amenzi trebuie aplicate per agent de circulatie !
    • Like 0
  • Va rog sa ma credeti, nu mi-e simpatic ANAF-ul. Dar aici cred ca e vorba de o interpretare tendentioasa. Cred ca e vorba de o simpla bugetare de genul: atat din TVA, atat din accize, atat din ..., etc. si atat din amenzi sau impuneri suplimentare. Orice buget prevede venituri din amenzi sau impuneri suplimentare. Asta nu inseamna plan de amenzi. Iar documentul publicat e o proiectie a rezultatelor obtinute raportat la bugetarea initiala. E drept ca (si stiu de la persoane din interior) atitudinea conducerii e de genul "nu se poate sa faci un control si sa nu gasesti nimic; vezi ca fac eu control dupa tine si gasesc 5 greseli in 30 de minute si apoi e bai". De asemenea se fac si comparatii de genul "ala cum poate?" sau " de ce la judetul cutare e atat si la voi mult mai putin?" insa de plan de amenzi, formalizat in vreun fel, inclusiv cu indicatori de performanta pentru inspectori dupa care sa le fie evaluata activitatea, nu e vorba niciodata. Categoric sunt presiuni, deci eu nu spun aici ca nu ar exista un plan de amenzi disimulat in spatele diverselor formule, insa documentul de aici nu dovedeste asa ceva.
    • Like 0
    • @ Adrian Gabriel
      Spuneti dumneavoastra: "...insa de plan de amenzi, formalizat in vreun fel, inclusiv cu indicatori de performanta pentru inspectori ..."
      Dar cum sa ne explicam titlul documentului ("Indicatori de performanta"), precum si rubrica "grad indeplinire indicator"?
      Si, daca ar fi vorba doar de gradul de incadrare in bugetul planificat - de ce oare avem indicatori ce nu au legatura cu bugetarea?
      Poate ca indicatorii astia de performanta nu or fi cascadati FORMAL pana la nivel de inspector - dar chiar si asa, documentul asta ridica mari semne de intrebare. Si deschide calea presiunilor si abuzurilor mentionate si de dumneavoastra.
      • Like 1


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult