Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Doi preoți au fost amendați astăzi de poliție în județele Timiș și Iași pentru că au ținut slujbe în biserică, încălcând ordonanța militară nr. 1

Mașini de poliție

 (Foto: Inquam Photos / Cornel Putan)

Doi preoți au fost amendați duminică în județele Timiș și Iași, pe motiv de nerespectare a măsurilor impuse de autorități, în vederea limitării răspândirii noului coronavirus, a anunțat Digi24.

Poliţiştii aflaţi în patrulare au descoperit că la Biserica Penticostală din Bethausen, din județul Timiș, avea loc o slujbă religioasă la care participau aproximativ 40 de persoane. 

Din verificările făcute de polițiști a reieșit că pastorul din localitate, un bărbat în vârstă de 39 de ani, a organizat slujba religioasă, începând cu ora 9:00. Oamenii legii le-au cerut persoanelor care participau la slujbă să respecte prevederile Ordonanței Militare nr. 1/2020, cu privire la adunările publice. Credincioșilor li s-a cerut să părăsească incinta bisericii, iar pastorul a fost amendat cu 300 lei.

În Iași, duminică dimineața, poliţiştii din Pașcani s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că într-o biserică, din comuna Ruginoasa, se desfășurau activități religioase la care participau 52 de persoane. Oamenii au fost evacuați din biserică, iar organizatorul slujbei religioase a fost amendat cu 5.000 de lei, conform Ordonanței Militare nr. 1/2020, care specifică faptul că se pot oficia slujbe în lăcașurile de cult, de către slujitorii bisericești/religioși, fără accesul publicului, slujbele putând fi transmise în mass-media sau online.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Leo check icon
    În toate bisericile se desfășoară slujbe religioase; statul trebuie să amendeze BOR cu o sumă suficient de mare încât să dea un comunicat prin care toți preoții să fie opriți de la mai încălca legea.
    • Like 1
  • 1. Nu inteleg cum, pentru aceeasi fapta, unul primeste o amenda simbolica (300 lei) iar celalalt una destul de consistenta in comparatie cu prima (5000 lei) - chiar daca insuficienta, tinand cont de gravitatea faptei
    2. Pe de alta parte, amenda nu pare a fi suficienta pentru toate aceste cazuri. Sunt sigur ca plasarea in arest pe perioada epidemiei (dar fara exceptii - cum suntem obisnuiti) ar face minuni.
    • Like 0


Îți recomandăm

Telemunca

Odată cu răspândirea noului coronavirus de la o țară la alta, companiile din toată lumea și-au schimbat politica de resurse umane și și-au încurajat angajații să lucreze la distanță pentru a preveni extinderea epidemiei. O decizie care ține de supraviețuirea biologică, dar și de supraviețuirea ca business. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult

Recul

Povestea Recul începe în 2015, când regizorul Vlad Dragomirescu și actorul Bogdan Untilă și-au propus să creeze un incubator pentru proiecte culturale independente, care să cuprindă două direcții: teatrul de improvizație și teatrul clasic.

Citește mai mult

Alphahead

Vishal Narender și Georgeta Brehoi, soția sa, au venit în România în urmă cu 4 ani, după ce au lucrat în mai multe multinaționale din India, Franța și Irlanda, și au decis să-și investească toate economiile pentru a produce echipamente moto.

Citește mai mult