Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Dominic Fritz anunță o investiție de 200 de milioane de euro a companiei germane Dräxlmaier: La Timișoara se vor produce baterii pentru automobile electrice din întreaga lume

Dominic Fritz - FB

Foto: Facebook Dominic Fritz 

La Timișoara se vor produce baterii pentru automobile electrice din întreaga lume, a anunțat luni primarul Dominic Fritz.

Compania germană Dräxlmaier va investi la Timișoara aproximativ 200 de milioane de euro în următorii șase ani și va crea 1.000 de locuri de muncă.

„Sper ca această investiție să atragă după sine și alte proiecte în acest domeniu, dar și forță de muncă înalt calificată pentru cele 1000 de locuri de muncă pe care compania germană le va crea în Timișoara. Le urez succes și îi asigur de tot sprijinul Primăriei Timișoara. Sper ca în curând să-l felicit și pe primul timișorean care va conduce o mașină electrică dotată cu o baterie fabricată la Timișoara”, a scris pe Facebook primarul Dominic Fritz, care consideră că astfel orașul se poziționează ca un jucător important pe piața națională și europeană a tehnologiilor verzi. 

Proiectul va fi realizat în mai multe etape și presupune construirea a peste unor zone de producție, depozite și clădiri de birouri pe o suprafață de 40.000 de metri pătrați, potrivit G4Media. 

Citiți și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm