Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Primarul Dominic Fritz: „La supermarket, m-a abordat o femeie și m-a întrebat dacă cred în Dumnezeu sau în virus”

Dominic Fritz - FB

Foto: Facebook Dominic Fritz

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a relatat la o conferință de presă cum a fost abordat recent la supermarket de către o femeie care l-a întrebat dacă crede în Dumnezeu sau în virus. 

„M-a abordat o femeie și m-a întrebat dacă cred în Dumnezeu sau în virus. I-am răspuns că eu cred în amândoi și mi-a spus că nu se poate, trebuie să aleg între Dumnezeu sau virus. Cred că această întrebare este simbolul capcanei întinse pentru societatea noastră. Se vrea să facem alegeri false între Dumnezeu și virus, între libertate și sănătate, între sănătate și economie, între români adevărați și străini. Toate aceste alegeri sunt false și toate aceste alegeri false au un singur scop: să ne dezbine și cred că nu trebuie să cădem în această capcană. Nu trebuie să ne lăsăm dezbinați, chiar dacă avem păreri diferite despre care este calea cea mai bună de a învinge acest virus, această pandemie”.

Fritz a adăugat că, dincolo de toate diferențele de opinie despre cum poate fi învinsă pandemia, nu ne putem lăsa dezbinați, pentru că „degeaba învingem pandemia dacă moare democrația”.

Ciprian Mihali a scris în Republica.ro că la Timișoara, extremiștii au pichetat, luni seara, casa lui Dominic Fritz, au publicat pe internet lista vecinilor primarului și au strigat la ușa lui „Să nu uiți, Herr Fritz, Timișoara nu-i Auschwitz”. „Printre extremiști, mâna dreaptă a fostului primar, Nicolae Robu. Nimeni – din Guvern, din Parlament, de la Președinție – nu a condamnat această violență incalificabilă prevestitoare de lucruri foarte grave.

Tot la Timișoara, fostul ambasador Vasile Popovici avertizează că extremiștii au stabilit o listă neagră a intelectualilor de care AUR și PSD ar trebui să se ocupe când ajung la putere. O instigare la violență care lasă, în continuare, indiferentă pe toată lumea”, a punctat Ciprian Mihali. 

Aflați și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • In primul rand PSD-ul si nici AUR nu cred ca se baga in asa ceva, si cu listele negre sunt la gradina zoologica, unde sunt notate animalele pe cale de disparitie, ca si caractele mari din lumea oamenilor gen Isus, Moses, Martin Luter, Matei Corvin, Regele Mihai, Domnul Iliescu etc
    • Like 0
  • Ce intrebare stupida, cand vine vorba de virus nu se pune problema de credinta, existenta i-a fost demonstrata. Existenta lui D-zeu nu a fost demonstrata.
    • Like 0


Îți recomandăm

Fată la școala online

„Mai țineți minte emoțiile de la examenul de șofat? Ei, cum ar fi dacă, după câteva mii de ore de șofat, ați mai da unul? N-am niciun dubiu, ar fi fără mare panică. Așa e și cu testele la matematică”, spune Gabi Bartic. (Foto: Profimedia)

Citește mai mult

Copii talentați

„Am descoperit un număr foarte mare de copii extraordinar de talentați, performanți, competitivi - și mulți dintre ei nedescoperiți până acum. Pentru că mai ales cei din zona rurală sau din urbanul mic au șanse slabe să participe la olimpiadele tradiționale, creion-hârtie - însă au putut participa fără opreliști la olimpiada digitală”, explică Dragoș Iliescu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Învingător

„Am fost un caz mai complicat. Ce pot eu să afirm este ca domnul profesor doctor a fost dirijorul unei orchestre, după mine impresionante, pentru ca eu am accesat aproape toate disciplinele spitalului în afecțiunea pe care am avut-o eu”, se destăinuie Marin Florin.

Citește mai mult