Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește opt ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

Primarul Dominic Fritz: „La supermarket, m-a abordat o femeie și m-a întrebat dacă cred în Dumnezeu sau în virus”

Dominic Fritz - FB

Foto: Facebook Dominic Fritz

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a relatat la o conferință de presă cum a fost abordat recent la supermarket de către o femeie care l-a întrebat dacă crede în Dumnezeu sau în virus. 

„M-a abordat o femeie și m-a întrebat dacă cred în Dumnezeu sau în virus. I-am răspuns că eu cred în amândoi și mi-a spus că nu se poate, trebuie să aleg între Dumnezeu sau virus. Cred că această întrebare este simbolul capcanei întinse pentru societatea noastră. Se vrea să facem alegeri false între Dumnezeu și virus, între libertate și sănătate, între sănătate și economie, între români adevărați și străini. Toate aceste alegeri sunt false și toate aceste alegeri false au un singur scop: să ne dezbine și cred că nu trebuie să cădem în această capcană. Nu trebuie să ne lăsăm dezbinați, chiar dacă avem păreri diferite despre care este calea cea mai bună de a învinge acest virus, această pandemie”.

Fritz a adăugat că, dincolo de toate diferențele de opinie despre cum poate fi învinsă pandemia, nu ne putem lăsa dezbinați, pentru că „degeaba învingem pandemia dacă moare democrația”.

Ciprian Mihali a scris în Republica.ro că la Timișoara, extremiștii au pichetat, luni seara, casa lui Dominic Fritz, au publicat pe internet lista vecinilor primarului și au strigat la ușa lui „Să nu uiți, Herr Fritz, Timișoara nu-i Auschwitz”. „Printre extremiști, mâna dreaptă a fostului primar, Nicolae Robu. Nimeni – din Guvern, din Parlament, de la Președinție – nu a condamnat această violență incalificabilă prevestitoare de lucruri foarte grave.

Tot la Timișoara, fostul ambasador Vasile Popovici avertizează că extremiștii au stabilit o listă neagră a intelectualilor de care AUR și PSD ar trebui să se ocupe când ajung la putere. O instigare la violență care lasă, în continuare, indiferentă pe toată lumea”, a punctat Ciprian Mihali. 

Aflați și:

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • In primul rand PSD-ul si nici AUR nu cred ca se baga in asa ceva, si cu listele negre sunt la gradina zoologica, unde sunt notate animalele pe cale de disparitie, ca si caractele mari din lumea oamenilor gen Isus, Moses, Martin Luter, Matei Corvin, Regele Mihai, Domnul Iliescu etc
    • Like 0
  • Ce intrebare stupida, cand vine vorba de virus nu se pune problema de credinta, existenta i-a fost demonstrata. Existenta lui D-zeu nu a fost demonstrata.
    • Like 0
    • @ Jonn Jonzz
      Da-mi linkul catre un studiu care demonstreaza existenta virusului. Conform teoriei lui Kock nimeni nu a facut demonstratia asta. La fel cum n-a fost demonstrata nici existenta lui dumnezeu.
      • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult