Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

7 elemente ale unui dormitor din care lipsește televizorul

Dormitorul care trezește simțurile

Studiile spun că obișnuim să petrecem în dormitor - într-o perioadă normală - cel puțin o treime din timpul nostru. Datele diferă, în funcție de popor, obiceiuri, dar și de modul în care ne amenajăm locuința. Deși numim încăperea dormitor, nu o folosim exclusiv pentru a ne odihni noaptea.

Nu există un set de reguli general valabile cu privire la amenajarea acestui spațiu din casa noastră. Există însă două criterii asupra cărora toată lumea pare să fi căzut de acord: cu cât este mai mare, cu atât este mai bine, iar cele mai importante piese din încăpere sunt patul și - evident - salteaua. Restul deciziilor țin de asigurarea unei atmosfere care să ne permită să avem parte de o calitate bună a odihnei. Există voci care spun că din dormitor ar trebui să lipsească obligatoriu televizorul. Altele care merg chiar mai departe și militează pentru cât mai puține prize, astfel încât să ne lăsăm telefoanele mobile în afara încăperii în care dormim.

Iată, așadar, câteva sfaturi și recomandări de la DedeSign, care sunt menite să vă ajute să luați cele mai bune decizii atunci când vreți să dați un refresh spațiului în care dormiți. E important să transformați dormitorul într-un loc în care să vă relaxați, făcându-l primitor și plin de viață.

1. Alegeți un pat impunător

Aveți nevoie de inspirație? Iată un exemplu de la DedeSign: patul Calabria, care reflectă o eleganță aparte datorită formelor rotunjite și tapițeriei din stofă crem. Acesta este perfect pentru relaxare și odihnă, creează un ambient rafinat și permite amenajarea încăperii într-un design modern sau glamour.

(click/ tap pentru a mări)

2. Alegeți covorul potrivit

Deși pare că nu este atât de importantă, există o piesă care, dacă e aleasă bine, poate avea un impact major asupra designului camerei. Să nu vă fie teamă să fiți îndrăzneți, alegeți un covor cu o suprafață mai mare decât a patului. Când vă veți da jos din pat, veți păși confortabil pe el, de pe oricare parte a patului. Este, totuși, primul contact pe care-l aveți cu obiectele din jur, când decideți să vă puneți în mișcare și să vă începeți ziua. Unele persoane găsesc că e neplăcut să pună piciorul pe o suprafață tare sau rece. Recomandarea noastră este covorul McThree Softness, în nuanță crem, care oferă un plus de confort, este moale și plăcut la atingere.

(click/ tap pentru a mări)

3. Distrați-vă cu iluminatul din dormitor

Nu există o regulă scrisă care să spună: candelabrele sunt rezervate exclusiv livingurilor! Suspensia Kalla oferă o eleganță deosebită încăperii în care este amplasată datorită oglindirii, realizată prin structura cromatică și a strălucirii venite de la cristalele din sticlă transparentă ce accesorizează abajurul din sticlă fumurie.

4. Nu uitați de spațiul de depozitare

Cand noptiera nu are spațiu de depozitare, lucrurile încep să se adune și putem rămâne cu impresia de dezordine sau aglomerare- ambele senzații destul de incompatibile cu ideea de odihnă. Cel mai bine este să amplasăm lângă pat noptiere cu sertare în care putem să ținem cărțile pe care le citim sau alte obiecte mici necesare. Dacă obișnuiți să țineți telefonul aproape în timp ce dormiți, un sertar vă poate folosi și pentru încărcător. Echipa DedeSign vă recomandă noptiera Mondego, care este realizată dintr-o combinație plăcută de elemente și finisaje atent realizate. Este și foarte practică - are trei sertare, ideale pentru organizarea eficientă a obiectelor la care doriți să aveți acces rapid. 

Comoda Mondego poate aduce un plus de eleganță, dar și dulapul Mondego, din aceeași serie, este potrivit pentru amenajarea unui dormitor modern. Designul este unic și atractiv, prin inserarea unor elemente moderne și plăcute ochiului: oglinda care mărește spațial vizual, rama cu lumini LED și sistemul culisant pentru cele două uși. Toate acestea dau senzația de confort, iar piesa este foarte practică și nu ocupă spațiu atunci deschidem o ușă.

5. Decorați în culori din natură

Un dormitor ar trebui să fie relaxant și respirabil. De asemenea, este bine să avem grijă să nu folosim prea multe culori puternice într-o singură încăpere. Optăm pentru culori calme, naturale, pentru a menține dormitorul senin și atemporal. Culorile neutre, calde funcționează frumos, iar o varietate a texturilor ajută spațiul să devină mai primitor. Un exemplu poate fi acest model de parchet laminat de 8 milimetri, cu o nuanță naturală de stejar.

(click/ tap pentru a mări)

6. Nu uitați de plante

Fie că sunt mari sau mici, plantele dau viață oricărei încăperi. Sunt deosebit de utile în dormitor, deoarece ajută la purificarea aerului din cameră, adăugând și o culoare îndrăzneață și naturală.

7. Creați un colț de relaxare

S-ar putea să vă dați seama că aveți un spațiu suplimentar cu care nu sunteți sigur cu ce să faceți. În loc să îi lăsați gol, încercați să-l transformați într-un loc dedicat pentru citit sau relaxare. DedeSign a optat pentru două scaune tapițate, grena, o masă auxiliară, pentru citit sau discuții, marcat prin acest lampadar cu dublu rol: piesă de mobilier și obiect care luminează separat zona. Transformarea spațiului nefolosit în ceva funcțional, schimbă aspectul camerei, deschizându-l spre posibilități aproape nelimitate.

DedeSign este un proiect DEDEMAN și reprezintă asistentul virtual pe care îți dorești să-l consulți când îți amenajezi locuința. O prezență discretă, DedeSign îți oferă sugestii și sfaturi concrete, te pune la curent cu noile trenduri în design și îți oferă concepte integrate ce te pot inspira astfel încât să-ți transformi încăperile locuinței sau grădina în spații care te reprezintă pe tine și pe cei dragi.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Lipsesc și 5 cm din ușă , că de tavanul fals nu .... apreciez cît e lipsa pe înălțimea standard de bloc de 2,40 !
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult

Testat e Hot

Vreau să vă arăt azi un program inedit de educație la firul ierbii: el începe chiar pe pajiștea a două festivaluri care atrag în fiecare an zeci de mii de tineri și își propune să fie un fel de curs introductiv într-o materie pe care școala românească se jenează să o predea.

Citește mai mult
Text: DedeSign/ Voce: Alex Livadaru
sound-bars icon