Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește opt ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

7 elemente ale unui dormitor din care lipsește televizorul

Dormitorul care trezește simțurile

Studiile spun că obișnuim să petrecem în dormitor - într-o perioadă normală - cel puțin o treime din timpul nostru. Datele diferă, în funcție de popor, obiceiuri, dar și de modul în care ne amenajăm locuința. Deși numim încăperea dormitor, nu o folosim exclusiv pentru a ne odihni noaptea.

Nu există un set de reguli general valabile cu privire la amenajarea acestui spațiu din casa noastră. Există însă două criterii asupra cărora toată lumea pare să fi căzut de acord: cu cât este mai mare, cu atât este mai bine, iar cele mai importante piese din încăpere sunt patul și - evident - salteaua. Restul deciziilor țin de asigurarea unei atmosfere care să ne permită să avem parte de o calitate bună a odihnei. Există voci care spun că din dormitor ar trebui să lipsească obligatoriu televizorul. Altele care merg chiar mai departe și militează pentru cât mai puține prize, astfel încât să ne lăsăm telefoanele mobile în afara încăperii în care dormim.

Iată, așadar, câteva sfaturi și recomandări de la DedeSign, care sunt menite să vă ajute să luați cele mai bune decizii atunci când vreți să dați un refresh spațiului în care dormiți. E important să transformați dormitorul într-un loc în care să vă relaxați, făcându-l primitor și plin de viață.

1. Alegeți un pat impunător

Aveți nevoie de inspirație? Iată un exemplu de la DedeSign: patul Calabria, care reflectă o eleganță aparte datorită formelor rotunjite și tapițeriei din stofă crem. Acesta este perfect pentru relaxare și odihnă, creează un ambient rafinat și permite amenajarea încăperii într-un design modern sau glamour.

(click/ tap pentru a mări)

2. Alegeți covorul potrivit

Deși pare că nu este atât de importantă, există o piesă care, dacă e aleasă bine, poate avea un impact major asupra designului camerei. Să nu vă fie teamă să fiți îndrăzneți, alegeți un covor cu o suprafață mai mare decât a patului. Când vă veți da jos din pat, veți păși confortabil pe el, de pe oricare parte a patului. Este, totuși, primul contact pe care-l aveți cu obiectele din jur, când decideți să vă puneți în mișcare și să vă începeți ziua. Unele persoane găsesc că e neplăcut să pună piciorul pe o suprafață tare sau rece. Recomandarea noastră este covorul McThree Softness, în nuanță crem, care oferă un plus de confort, este moale și plăcut la atingere.

(click/ tap pentru a mări)

3. Distrați-vă cu iluminatul din dormitor

Nu există o regulă scrisă care să spună: candelabrele sunt rezervate exclusiv livingurilor! Suspensia Kalla oferă o eleganță deosebită încăperii în care este amplasată datorită oglindirii, realizată prin structura cromatică și a strălucirii venite de la cristalele din sticlă transparentă ce accesorizează abajurul din sticlă fumurie.

4. Nu uitați de spațiul de depozitare

Cand noptiera nu are spațiu de depozitare, lucrurile încep să se adune și putem rămâne cu impresia de dezordine sau aglomerare- ambele senzații destul de incompatibile cu ideea de odihnă. Cel mai bine este să amplasăm lângă pat noptiere cu sertare în care putem să ținem cărțile pe care le citim sau alte obiecte mici necesare. Dacă obișnuiți să țineți telefonul aproape în timp ce dormiți, un sertar vă poate folosi și pentru încărcător. Echipa DedeSign vă recomandă noptiera Mondego, care este realizată dintr-o combinație plăcută de elemente și finisaje atent realizate. Este și foarte practică - are trei sertare, ideale pentru organizarea eficientă a obiectelor la care doriți să aveți acces rapid. 

Comoda Mondego poate aduce un plus de eleganță, dar și dulapul Mondego, din aceeași serie, este potrivit pentru amenajarea unui dormitor modern. Designul este unic și atractiv, prin inserarea unor elemente moderne și plăcute ochiului: oglinda care mărește spațial vizual, rama cu lumini LED și sistemul culisant pentru cele două uși. Toate acestea dau senzația de confort, iar piesa este foarte practică și nu ocupă spațiu atunci deschidem o ușă.

5. Decorați în culori din natură

Un dormitor ar trebui să fie relaxant și respirabil. De asemenea, este bine să avem grijă să nu folosim prea multe culori puternice într-o singură încăpere. Optăm pentru culori calme, naturale, pentru a menține dormitorul senin și atemporal. Culorile neutre, calde funcționează frumos, iar o varietate a texturilor ajută spațiul să devină mai primitor. Un exemplu poate fi acest model de parchet laminat de 8 milimetri, cu o nuanță naturală de stejar.

(click/ tap pentru a mări)

6. Nu uitați de plante

Fie că sunt mari sau mici, plantele dau viață oricărei încăperi. Sunt deosebit de utile în dormitor, deoarece ajută la purificarea aerului din cameră, adăugând și o culoare îndrăzneață și naturală.

7. Creați un colț de relaxare

S-ar putea să vă dați seama că aveți un spațiu suplimentar cu care nu sunteți sigur cu ce să faceți. În loc să îi lăsați gol, încercați să-l transformați într-un loc dedicat pentru citit sau relaxare. DedeSign a optat pentru două scaune tapițate, grena, o masă auxiliară, pentru citit sau discuții, marcat prin acest lampadar cu dublu rol: piesă de mobilier și obiect care luminează separat zona. Transformarea spațiului nefolosit în ceva funcțional, schimbă aspectul camerei, deschizându-l spre posibilități aproape nelimitate.

DedeSign este un proiect DEDEMAN și reprezintă asistentul virtual pe care îți dorești să-l consulți când îți amenajezi locuința. O prezență discretă, DedeSign îți oferă sugestii și sfaturi concrete, te pune la curent cu noile trenduri în design și îți oferă concepte integrate ce te pot inspira astfel încât să-ți transformi încăperile locuinței sau grădina în spații care te reprezintă pe tine și pe cei dragi.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Lipsesc și 5 cm din ușă , că de tavanul fals nu .... apreciez cît e lipsa pe înălțimea standard de bloc de 2,40 !
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult
Text: DedeSign/ Voce: Alex Livadaru
sound-bars icon