Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Cum transformi livingul locuinței într-un spațiu intim, care te invită la relaxare

Living DedeSign

În anotimpurile reci, zonele comune din locuințe sunt locurile unde membrii familiei petrec cel mai mult timp. În decembrie, dar mai ales în perioada sărbătorilor, livingul devine „vedeta” casei. Vremea mohorâtă și temperaturile scăzute ne invită să ne retragem în confortul spațiului personal, iar această încăpere capătă atenție.

Ambientul ar trebui să fie unul primitor și călduros și să ne ajute să ne relaxăm, dar mai ales să ne încărcăm cu energie seara sau la final de săptămână, pentru zilele care urmează.

Așa cum vă spuneam în primele articole DedeSign, printre cele mai importante secrete ale amenajărilor de orice fel sunt păstrarea proporțiilor și simplitatea.

Dar câte forme poate îmbrăca simplitatea? Nelimitate. Dacă vorbim despre livingul unei locuințe medii- situate la bloc sau la casă în cartierele rezidențiale, acesta este definită de combinația de nuanțe, numărul, forma, dar și amplasarea pieselor de mobilier. 

Iată câteva sugestii venite din partea echipei DedeSign, un proiect Dedeman. Și la final, pentru că vorbim despre anotimpul rece cu tot farmecul său, o sugestie care vă poate surprinde plăcut.

Pentru living, specialiștii recomandă ca amenajarea interioară să aibă la bază nuanțele neutre, calde, ce au scopul de a oferi liniște și confort vizual.

Acest principiu nu exclude însă contrastul. Așa că puteți opta pentru canapele sau fotolii închise la culoare. Piesele trebuie combinate astfel încât să ajungeți la un echilibru cromatic. Mai e un avantaj pe care mobilierul cu nuanțe închise îl aduce- este mai ușor de curățat și întreținut.

Plăcerea în întreg procesul de amenajare sau reamenajare a unei locuințe este atenția dată detaliilor care personalizează un loc. Modul în care ne documentăm și apoi alegem decorațiunile face de cele multe ori diferența.

Designerii ne recomandă să studiem cu atenție formele și culorile obiectelor. Din combinația acestora, dacă păstrăm echilibrul fără a ne cenzura alegerile curajoase, obținem efectul wow al oricărei încăperi.

Puteți opta pentru rame foto în nuanțe aurii, vaze cu modele geometrice, tablouri de mari dimensiuni așezate pe un singur perete, storuri în nuanțe asemănătoare cu cele ale mobilierului sau covorului. Nu uitați de plantele naturale, care au menirea de a menține viu orice spațiu. Este evident că nu trebuie să le utilizați pe toate, pentru că modul în care sunt așezate depinde în primul rând de cât de generoase sunt dimensiunile încăperii.

În fiecare din articolele semnate în această serie, punem accent pe importanța iluminării spațiilor din casă- indiferent că vorbim despre dormitor, băi, dining, hol sau chiar și balcon. Pentru că ne referim de această dată la living, vă recomandăm lumini calde, atât pentru corpurile suspendate, amplasate pe tavan, cât și pentru cele care accentuează anumite colțuri. Împărțirea unui living și definirea zonelor se poate realiza din jocul așezării corpurilor de lumină, cum ar fi un lampadar sau o veioză.

Pereții nu trebuie lăsați la voia întâmplării. Designerii de interior ne recomandă să fim atenți atunci când alegem să-i decorăm. Și aici funcționează principiul „nici prea mult, nici prea puțin...”.

Putem opta să decorăm un singur perete. De exemplu, îl alegem pe cel mai liber, lipsit de corpuri de mobilier sau tablouri. Specialiștii spun că putem să aplicăm profile decorative pe pereți sau tavan și să creăm un aspect elegant oricărei încăperi, fie să vopsim pereții într-o nuanță potrivită întregului decor. Toate acestea, vă atragem din nou atenția- trebuie să aibă în vedere dimensiunile spațiului pe care-l amenajăm.

La final, o surpriză pentru cei care vor să creeze o atmosferă de relaxare, căldură și intimitate în living. Puteți alege să vă amplasați un șemineu. Ales atent la dimensiuni și într-o nuanță deschisă, se va potrivi aproape în orice combinație cromatică și va deveni locul de atracție al tuturor membrilor familiei.

În proiectul propus de DedeSign, în conceptul din imaginile atașate acestui text sunt utilizate parchetul triplustratificat de 14 milimetri Herringbone Grey Blossom, Diana Forest, stejar cream country, finisaj lac mat, bagheta decorativă de perete, cornișa de polistiren clasic albă, iar principalele piese de mobilier și decor folosite sunt canapea fixă și fotolii Luna (verde), comodă TV cu sertar Bert, covorul de living Oriental Weavers Berlino L 1908/NO1, lampadarul Katunga 15057S, tabloul compoziție cu fluturi, canvas, 60 x 90 cm și nu în ultimul rând, șemineul electric Ideal + Lorance, alb de 1500 W.

DedeSign este un proiect DEDEMAN și reprezintă asistentul virtual pe care îți dorești să-l consulți când îți amenajezi locuința.

O prezență discretă, DedeSign îți oferă sugestii și sfaturi concrete, te pune la curent cu noile trenduri în design și îți oferă concepte integrate ce te pot inspira astfel încât să-ți transformi încăperile locuinței sau grădina în spații care te reprezintă pe tine și pe cei dragi.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

articol audio
play icon mic icon bucatarie dedesign

Astăzi, ar fi greu să găsești pe cineva care nu a încercat cel puțin o dată să gătească o rețetă văzută la TV sau pe internet. Odată cu aceste modificări, aspectul și designul bucătăriilor au început să se schimbe și mai mult.

Citește mai mult
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult
sound-bars icon