Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Dosar penal în cazul „parlamentarului cu mitraliera". Dragnea, întrebat dacă Rădulescu riscă să fie exclus din partid: „Riscă foarte multe lucruri”

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a deschis dosar penal în cazul declaraţiilor deputatului PSD Cătălin Rădulescu şi face cercetări pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, potrivit news.ro.

Întrebat dacă deputatul Cătălin Rădulescu riscă excluderea din partid, liderul social-democraților Liviu Dragnea a răspuns că acesta „riscă foarte multe lucruri”, adăugând că „PSD nu este de acord cu un asemenea comportament” și că în partid va avea loc o discuție legată de acest subiect.

Cătălin Rădulescu a declarat într-un interviu pentru Adevărul că şi-a păstrat mitraliera AKM cu care a luptat la Revoluţie şi este pregătit să o folosească din nou: „Nu o să mi-o ia nimeni în viaţa vieţilor şi o ţin, că poate vreodată, dacă mai vine cineva cu vreo idee din asta să transforme statul ăsta pentru care am luptat noi, sunt pregătit să ies cu arma să trag, imediat."

Întrebat de reporteri dacă iese cu ea în Piața Victoriei, Rădulescu a răspuns: „Pot să ies unde vreau eu. Dacă mă apucă pe mine o nebunie, pot să ies unde vreau eu. E dreptul meu şi riscul meu şi hotărârea mea în momentul ăla: eu hotărăsc ceva cu viața mea, așa cum fiecare dintre voi hotărâți”, a spus Rădulescu.

(Foto Inquam Photos/Octav Ganea)

(Deputatul PSD a declarat marți că a depus plângere penală împotriva a 150 de persoane care l-ar fi amenințat cu moartea, în urma interviului în care acesta a spus și că protestatarii ar trebui alungați din Piața Victoriei cu tunurile cu apă.

Dosarul in rem a fost deschis ca urmare a unei autosesizări a procurorilor de la Parchetul General, având în vedere calitatea de parlamentar a lui Rădulescu.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Atâta sunt de lacomi după legislație care-i avantajează-ntr-un fel, încât, la vreun amendament, probabil, au interzis celor condamnați cu suspendare să dețină pistoale cu apă. În schimb, au voie să dețină armă ghintuită, cu lunetă, desigur. Când se va termina cu vânătorii din Parlament ? Cum pot țoapele astea masculine frustrate să emită legislație sănătoasă pentru ape, păduri, stâne, pentru habitatul fracturat al viețuitoarelor, de către infrastructură? Nu-i nici un conflict ? Atunci, în ce se poate măsura distanța dintre...euforia apăsării pe cocoș pentru doborârea unui patruped, și momentul de nebunie al apucatului, în piață ? Cei fără cazier vor avea dreptul la TAB-uri ?
  • Like 2
 • check icon
  Sã nu uitãm cã Vadim(tãtucul duduii Olguta)a împroscat cu zoaie 25de ani si nu l-a legat nimeni! Cu Rãdulescu de ce ar face-o?Ãsta e "parfum" in comparatie cu "marele tribun".
  • Like 0
 • Cand vrei sa analizezi declaratia unei persoane minima deontologie iti cere sa stai de vorba cu persoana respectiva si numai dupa aceea sa te apuci si sa anatemizezi spusele acelei persoane. Eu nu sunt avocatul nimanui dar sa te apuci sa 'executi' o persoana pe baza unui articol alambicat dintr-un ziar mi se pare cel putin anormal. Mi se pare cel putin suspecta rapiditatea autosesizarii parchetului in acest cancan, pe cand parchetul nu se poate autosesiza in cazul contractului cu firma lui Clodilde Armant.
  • Like 0
  • @ Voicu Nicolae
   Esti prost sau faci pe prostul? Individul ala a fost deputat FSN ist si a chemat minerii la Bucuresti sa omoare oameni, e un specimen iliescian ce pute prin pori a prostie crasa... Saracul, a fost anatemizat, nu i s-au inteles vorbele pline de intelepciune si iubire patriotica. Hai cu deontologia stalinista whataboutista. Respectati-va criminalii si securistii, antenistilor, ca fara ei dati faliment.
   • Like 7
  • @ Bogdan Melinte
   Multumesc pentru epitetele care te caracterizeaza !
   • Like 0
  • @ Voicu Nicolae
   Te caracterizeaza pe tine, insule. A fost "executat" acest dobitoc sinistru? Vai, vai, saracutul si mumosul! Mai ca imi vine sa il plang, dragul de el, ca tare destept e si tare destepti mai sunteti voi lingaii acestor pramatii. Ati ajuns la stadiul de antropoizi, sustinatorii unor criminali scelerati, hoti la drumul mare, doar pentru niste bani in plus la pensii si salarii. Demnitate ioc, dar lectii e deontologie stiti sa dati cu AKM ul dupa ceafa.
   • Like 5
 • Koba altoit cu Anders Breivik! Nu e de ras...
  • Like 0
 • check icon
  Way to go!
  • Like 0


Îți recomandăm

Bursa BT Roberto Marzanati la Executive MBA University of Hull

Competiția la Executive MBA University of Hull din Cluj-Napoca, program acreditat internațional, este deschisă celor care doresc să facă un pas înainte în dezvoltarea profesională şi personală, indiferent de domeniul în care lucrează, public sau privat. Candidații trebuie să aibă cel puțin 3 ani experiență în management după terminarea studiilor şi să cunoască limba engleză la nivel avansat.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Allkimik

În urmă cu 12 ani, a plecat în India, în vacanță, cu un aparat digital scump și un altul ieftin, pe film, cu care a făcut poze mai mult seara, fără să aibă nicio așteptare de la ele. Când le-a developat la un atelier, a rămas surprins de profunzimea imaginilor și, ținând în mână diapozitivele, a avut revelația prezenței fizice a fotografiei.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult