Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Două beri și-un usturoi ca să ne apărăm de coronaviruși. Întâmplare cu români la coadă la Apocalipsă

Casă de marcat supermarket

Țipă unii că murim. Țipă alții că de ce se țipă. Sunt isterici ăia care țipă după Apocalipsă. Sunt isterici ăia care țipă făcând apel la calm.

În definitiv, suntem cu toți la aceeași coadă, în marele supermarket național: unii care-și vârfuiesc cărucioarele cu apă, făină și hârtie igienică, alții care și le-au vârfuit deja și îi pun pe Facebook pe „disperații” din jur.

N-avem până la această oră niciun caz de coronavirus în România confirmat oficial, dar oamenii de la coadă știu că e mușamalizare, că „ăștia ascund adevărul”, s-a zis și pe Facebook. Nimeni nu e dispus să creadă în autorități, în Arafat și Cercel, e o criză acută de neîncredere.

E o probabilitate mai mare să mori accidentat în timp ce-ți faci selfie decât să mori de coronavirus, dar presa o ține din sculare în culcare cu „virusul ucigaș” pe care îl incantăm, doar-doar om intra și noi în rândul lumii.

N-a dat nicio molimă în România, dar oamenii de la coadă au în ADN informația genetică ce le dictează să facă stocuri în vremuri de restriște. În orice apocalipsă zombie, cărucioarele de supermarket sunt recuzită obligatorie, iar la noi se turnează marți seara blockbusterul „Așteptând coronavirusul” cu mii de oameni care au contractat febra cumpărăturilor, ca la un semn.

- Băi, a-nnebunit lumea cu coronavirusul ăsta, se exclude din nebunia generală un nene care tocmai și-a pus în cărucior 20 de kile de făină.

Toate casele de marcat funcționează la foc continuu, cozile șerpuiesc printre rafturile golite de apă plată și hârtie igienică.

Un lungan se bagă în față:

- N-am decât 2 beri…

- De ce nu vă duceți la casele automate? îl direcționează cineva.

- Păi n-ați văzut ce cozi sunt și acolo?!

Acum, are dreptate și omul… ce să facă, să stea la coadă ca toți proștii?!

Se strecoară printre cărucioarele bară la bară, e volubil și atent cu nevoile oamenilor:

- Vă puneți voi botnițele alea pe gură, dar tot o să muriți! ne spune cu amabilitate.

- Hai, domne, termină cu glumele astea, îl ceartă o doamnă. După ce că te-am lăsat în față, te mai legi și aiurea de oameni.

Lunganul se înveselește brusc.

- Doamnă, eu sunt asocial și nu lucrez de 20 de ani, se scuză „2 beri”. Da vă zic eu, orice răceală de-asta trece cu bere și usturoi. Sau cu pălincă, după caz.

Doamna de la casă îi scanează berile și cedează:

- Gata, ultima persoană! De azi dimineață, m-ați înnebunit cu coronavirusul vostru. Nu m-am ridicat de pe scaun nici să mă duc la baie… Oricum toți murim la un moment dat.

Oamenii râd, plătesc și pleacă. Cu coronavirusul ăsta, zici că au venit Crăciunul și Revelionul în același timp. Morții sunt departe, ai putea spune că în supermarketul România atmosfera este mai degrabă de sărbătoare neagră, de splendidă catastrofă, ca-n „Titanic vals”. Lumea se înfioară cu gândul la „virusul ucigaș” pe care deocamdată îl luăm la fel de în serios ca pe monștrii de Halloween. Stăm la coadă în parcul de distracții al consumerismului și ne rugăm să ne ocolească. Oricum, paza bună trece primejdia rea. Doamne ajută de cărucioare pline! Până la cele cuvenite pe masa de Paște mai e puțin…

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • alt chel inteligent nevoie mare. Dvs cum reactionati STIIND ca natia va goli rafturile?... aveti macar atata creier sa realizati ca sunteti vitelul in imaginea data? Jesus, cat penibil pe telectualitatea romana. PS. asta v o scrie unul de la tara, care stia ce va fi si s-a asigurat din timp, pt a nu pune presiune ca altii pe oferta .
  • Like 0
 • sper ca lumea isi cumpara si cate un sapun. Alaturi de apa face minuni contra majoritatii virusurilor, bacteriilor si ceva paraziti.
  • Like 1
 • Deveniți penibili, o mie de articole de doi lei dar scrise cu o superioritate caraghioasă. Articole tipice celor cu #în față.
  • Like 2
 • Lipsea Caragiale din coada asta.
  • Like 1
 • Parerist check icon
  Al catelea articol pe tema asta? Doar pe platforma asta sunt 6-7, din care unul singur bazat timid pe un pic de stiinta si se vorbeste de spalatul pe maini.
  Sincer nu mai pot cu virusul asta ucigas, toata media urla non stop (inclusiv pe republica) si apoi tot media (de ex republica) se mira ca lumea e panicata, iar politicienii actioneaza ca niste muste fara cap.
  Halal jurnalisti, bravo, la mai mare!
  • Like 4
  • @ Parerist
   E subiectul cel mai nou si mai sexy, trebuie muls pana la ultima picatura.
   • Like 2
  • @ Jonn Jonzz
   Parerist check icon
   Da, si are si avantajul ca se auto-intretine... sa scriem cat mai mult ca sa speriem oamenii, ca sa avem ce scrie despre cat sunt oamenii de speriati. Prima lectie de la scoala ajutatoare de presa, vorba alora de la RockFM...
   • Like 4
  • @ Parerist
   Corina check icon
   Cel mai drăguț articol pe tema asta. Am fi fost mai săraci fără percepția Negruțiu de la o coadă de coronavirus.
   • Like 1


Îți recomandăm

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

e.on - energie

În viața de zi cu zi, când spunem energie, ne referim la lucrurile mici pe care le facem în mod uzual, fie că aprindem un bec, deschidem televizorul, gătim sau dăm drumul la centrală pentru a ne încălzi. Aceste acțiuni au devenit atât de uzuale, încât nu mai stăm să ne gândim cum a fost produsă energia respectivă - dacă vorbim despre energia electrică - sau de unde provine ea - dacă vorbim despre gazele naturale.

Citește mai mult