Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Dragnea, despre cei care „se bagă în seamă” în afara PSD: I-am spus premierului să reglementeze modul în care fiecare ministru comunică cu ambasadorii

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri seara la Antena 3 că a discutat cu premierul „să reglementeze” modul în care fiecare ministru din cabinetul Grindeanu va comunica cu ambasadele. 

Liderul social-democrat își dorește ca relația pe care membrii noului Guvern o vor avea cu alte instituții din afara partidului, inclusiv cu ambasadele, „să fie o relație din ce în ce mai mică, spre zero”, adăugând că într-o primă fază „ar fi bine să comunice cu ambasadorii ministrul de externe și primul ministru”.

„Eu le-am spus colegilor mei ceva. Le-am spus cu toată dragostea de care pot da eu dovadă, cu toată prietenia să încerce totuși ca relația pe care o au cu alte instituții din afara partidului să fie o relație din ce în ce mai mică, spre zero, dacă nu au alte atribuții instituționale, administrative de stat. Inclusiv în ceea ce privește relația cu ambasadele. Acest sistem în care oameni dintr-un partid sau altul, pentru că nu vorbim doar de PSD, merg să se bage în seamă pe la ambasade -, nu vorbesc de cazul Georgian Pop, vorbim așa, în general -, despre ce se întâmplă în partidul lor, dându-și cu părerea despre o anumită acțiune pe care o face partidul, sau despre un anumit lider sau altul, nu ne fac bine, pentru că nici nu sunt primiți bine acolo și nici măcar nu au informațiile corecte, pentru că decizia este în altă parte, decizia nu ține de informațiile pe care le transmit”, a spus Liviu Dragnea la Antena 3. 

„Eu le-am sugerat, inclusiv miniștrilor din cabinet, i-am spus premierului să aibă o discuție serioasă cu miniștrii și să reglementeze totuși modul în care fiecare ministru comunică cu ambasadorii. Poate în prima parte e bine să comunice cu ambasadorii ministrul de externe și primul ministru. Miniștrii ar trebui să fie lăsați totuși să înceapă să își gestioneze domeniile”, a continuat liderul PSD.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • check icon
  Îmi poate explica cineva, de preferință un jurist, de ce d-l Dragnea nu poate fi premier, dar poate fi președintele Camerei Deputaților?
  • Like 0
 • Aceste "zbateri" ale lui Dragnea nu au nicio legătură cu actul de a conduce o țară, ci doar cu protejarea puterii sale personale...
  • Like 0
 • O dictatura nu se instaleaza brusc ea se instaureaza treptat, cu cuvinte frumoase cu promisiuni marete dar cu pierderea treptata a unor drepturi, la inceput mai putin insemnate apoi din ce in ce mai importante.
  O dictatura se instaleaza intotdeauna cu ajutorul oamenilor servili.
  • Like 0
 • "dusmanul" psd traditional basica si votanti lui a palit, dusmanul din "pat" este mai interesant :)
  • Like 0
 • Șocant? Nu. Deja e cotidian. Oare mâine ce va mai declara? PSD îmi pare o oala sub presiune....
  • Like 0


Îți recomandăm

Scoala de asistenti

Săli mari de curs, coridoare largi, încăperi care simulează la detaliu saloane de spital, manechine și roboți care vorbesc și sunt conectați la senzori ce transmit profesorilor supraveghetori dacă manevrele sunt efectuate corect. Dar- dincolo de teorie și practică- cei care trec pe aici își însușesc una dintre cele mai importante comportamente ale unui cadru medical: cum să arate empatie față de bolnavii pe care îi tratează.

Citește mai mult