Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește opt ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

Dragnea plătește să intre în grațierile lui Trump. Ce vedem în pozele trimise acasă

1. O bilă albă pentru dl. Liviu Dragnea: a ales destinația corectă. Putea să ia avionul de Moscova, pentru un selfie cu Vladimir Putin, dar n-a făcut-o. Geostrategic, stăm bine.

2. Sigur că un selfie cu Donald Trump se plătește. Orice bossulică dintr-o țară mică trebuie să dea până la 1 milion de dolari ca să apară în poză cu bossul lumii. În preț e inclus doar tacâmul: pentru o viitoare grațiere, dl. Dragnea trebuie să bage mult mai mult. O investiție riscantă, cu un rezultat incert. Pentru Adrian Năstase, grația Americii s-a numit Bechtel și a costat fix 2 miliarde de dolari. Și tot nu l-a salvat de beci. După ce a dat un avans de 220.000 de euro, Victor Ponta a alergat până la capătul lumii, în Africa de Sud, să facă o poză cu Barack Obama și Tony Blair. Și tot inculpat este.

3. Morala americană: nu-i nicio rușine să le iei banii la fraieri și să-i trimiți acasă la statul de drept. Iar Donald Trump este un om de afaceri pragmatic. Cu banii celor câteva sute de căpitani de județ, din toate colțurile lumii, dornici să se laude acasă că l-au prins pe Dumnezeu de picior, s-a strâns de o ceremonie de 200 de milioane de dolari. Sunt convins că dl. Dragnea, la întoarcerea acasă, va merge în platou la Ministerul Adevărului, și va arăta toate facturile, deconturile și sursa banilor. Ca să nu facem gaura din buget și mai mare...

3. Poate că, totuși, pachetul ales a fost cu reducere. Pentru că, dacă te uiți la pozele postate pe Facebook, zici că lui Sorin Grindeanu nu i-au luat tacâm complet, ci Happy Meal. Stă în colțul mesei, privește absent, îl strânge cravata, mâncarea e fadă, așteaptă să vină sarmalele. Premierul României s-a dus în State să facă un selfie tot cu Liviu Dragnea. Bani dați degeaba...

4. Agentul care a pozat cu telefonul mobil a avut o misiune dificilă: cum să scoată o epopee dintr-un aperitiv. L-a pozat pe dl. Dragnea din toate pozițiile, încercând să-l surprindă în același cadru cu Donald Trump. În toate pozele trimise poporului român, Liviu Dragnea este personajul principal: cu fața, cu ceafa, cu umărul, cu mâna întinsă... încă puțin,... mai aproape,... say cheese!

5. Una peste alta, mission accomplished! Dl. Dragnea se întoarce acasă „legitimat” și „acceptat de americani”. 

Dl. Grindeanu se va întreba cine e ăla cu care a dat mâna Liviu Dragnea: 

Iar Donald Trump se va întreba ce naiba s-a întâmplat cu cafeaua pe care a comandat-o la băiatul cu mustață:


Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Eu unul as fi foarte curios sa aflu ce ia spus Dragnea lui Trump chiar si prin limbajul non-verbal !...ca n-or fi vorbit despre vreme ! (serios vorbind)
    • Like 0
  • check icon
    postarile actuale a 2 pitpalaci i-mi aduc aminte de postarile altor pitpalaci la momentul "dottoratului" lui ponta :) ce scandal, ce ovuatii, ce jigniri, ce limbi ... si apoi a fost tacere, lunga si groasa :) tot asa va fi si acum, pingelatu' va dispare in infinitul prostiei ....
    "Try not to become a man of success, but rather try to become a man of value." - Albert Einstein
    • Like 0
  • O cina cu dl Trump, pretul 1 milion $, include ocazia de a se face fotografii, se pastreaza anonimatul donatiei, banii folositi pentru proiecte de restaurare. Ridicare de spranceana din partea celor cu etica.
    https://www.publicintegrity.org/2016/12/19/20564/donald-trumps-sons-behind-nonprofit-selling-access-president-elect
    • Like 0
  • Prima data am iesit in strada in dimineata zilei de 22 decembrie 1989, in Ploiesti. Sotul meu, cu o "Smena" in care mai avea cateva pozitii pe "rolfilm" , poza de zor muncitorii de la "Rulmenti Grei" care incepusera, urcati pe niste schele, sa inlature simbolurile comuniste, portretul lui Ceausescu, sloganurile in limba de lemn triumfalista a epocii etc. Pe tot drumul facut pe jos, pe podul de la Sud, pe bulevardul cu castani, masinile claxonau continuu, soferii faceau putinilor pietoni semnul "Victorie" iar noi doi le raspundeam la fel, plini de "entuziasmul epocalului eveniment" din mintea nostra...Urmatoarele fotografii sunt din fata Casei Albe a orasului. In dreapta noastra erau soldatii cu pustile orientate spre multimea care incepea sa se stranga. Asteptau un ordin. Stiam ca puteau sa traga, ascultasem reportajele din Timisoara. "Nu trageti, suntem romani ca voi!" se auzea obsedant, din 16 decembrie, la Europa libera, vocea unei femei cu accent banatean...
    A doua oara cand am fost la un miting a fost la cel organizat de PNT, dar a fost tragic pentru mine. Era pe 7 mai 1990, pentru sustinerea "Punctului 8" de la Timisoara. Cateva sute de protestatari au ajuns sa fie inconjurati de mii de adepti FSN, sositi cu bate si lanturi distribuite... din sediul FSN. Am luat cuvantul, am laudat civismul concetatenilor mei, deschiderea lor mentala s.a.m.d. Rezultatul final? La plecarea manifestantilor, la un metru de cordonul de politisti, am fost atacata de un securist care m-a lovit profesional peste ureche, mi-a spart timpanul, acestuia venindu-i "in ajutor" cetatenii lui Iliescu care au inceput sa ma loveasca pana la lesin. Bilant total: transplant de timpan, sarcina in 5 luni pierduta, accidnt cerebral. De atunci n-am mai fost decat la mitingul in onoarea Regelui Mihai, in Bucuresti.
    Astazi, insa, voi fii la mitingul din Ploiesti.
    • Like 1
    • @ Crinela Marinescu
      check icon
      bravo !
      • Like 0
  • Gigi check icon
    Am constatat că speranța, încrederea, voința sunt cel puțin pe cale de a fi abolite (uitate), dacă nu chiar au fost.
    Este plin mediul on-line de tot felul de scenarii, păreri, concluzii, ”din surse sigure” despre cine, despre ce, oare cine, oare ce. Care mai devreme sau mai târziu se dovedesc a fi vorbe goale - fâss-uri.
    În '89 nu am avut nevoie de internet, de facebook sau de alte ”platforme” ca să ne informăm sau să ne spună alții ce trebuie să facem, știam cu toții unde și cum trăim (drept este că erau alte surse, dar nu esențiale-menționez sunt timișorean).
    Acum ce constat? ”Aruncă cineva o știre pe piață” și toți o iau de bună. Și pe vremea lui împușcatu' circulau (și încă cum!) zvonuri (metodă a serviciilor secrete-cine nu crede să se documenteze), dar totuși ne pune-am întrebarea, oare este adevărat? Cu alte cuvinte nu pune-am botu'.
    Sunt convins că acum ”vocea” mea nu mai are nici o importanță, ba mai mult o să fiu ”lăudat”, mi se va ”umple frigiderul” mie și neamului meu, dar riscul este meseria mea și mi-l asum.
    S-au cerut alegeri libere, s-a obținut (cu ce preț !). Unii preferă să meargă la plajă sau la schi, depinde de timp și anotimp (când este ziua alegerilor), alții le este lene să iasă din casă, iar alții (din terțe motive) nu știu cu cine să voteze, este dreptul lor. Dar..., când se întorc din sejur sau se ”dumiresc” și constată că ce ”s-a ales” nu coincide cu eventuala lor opțiune ... hopa! Bai mare! Protestăm! Este dreptul nostru! Ei! Aici este mica mare problemă cu democrația. Este (actualmente) dreptul fiecăruia să protesteze, dar trebuie să ne gândim puțin și dacă este ... normal sau oportun. Dacă o ținem tot așa, în stilul ia-ți-o ție dă-mi-o mie, nu vom ajunge nicăieri. Suntem în ritm de ”Brașoveanca” (dansul binecunoscut). Chiar nu putem (mă refer la societatea civilă, care chiar contează) să ne debarasăm de ură, să nu-i mai lăsăm pe uni sau alții să ne ”învețe” cum să trăim.
    Exemplul ”licuriciului”, ”cel mai tare din parcare” (parcarea fiind mama Terra) a devenit un cetățean cu ceva peste 40% popularitate, dar a fost ales. La ce să ne așteptăm ? Război civil?! Greve peste greve?! Puțintică răbdare stimabililor să vedem cum decurg evenimentele și abia apoi să tragem concluzii, luăm atitudine, comentăm, schelălăim, pupăm clanțe, etc., fiecare după posibilități și interese.
    Dacă nu convine ”ce s-a ales” (fiți convinși că nici celorlalți nu le-a convenit, la vremea lor), măcar demnitatea și onoarea ca într-un ”turnir cavaleresc” ar trebui să primeze.
    Eu unul, timp de 27 de ani m-am săturat să văd tot cea ce se întâmplă în țara mea dragă, care se rezumă la ”BA PE-A MĂTI!” Așa că dacă sunteți binevoitori ”urniți bolovanul din drum” indiferent de ... orice.
    P.S. Întrebare! Dacă mănânc, scriu, mă șterg la ..., cu dreapta sau cu stânga, înseamnă că sunt de aceiași parte politică?
    În acest caz, mă gândesc cum oare or proceda cei de centru?
    • Like 0
    • @ Gigi
      Cri check icon
      Draga Gigi, te asigur ca, cel putin pentru mine, "Vocea ta" are importanta, pentru ca, asa cum rezulta din postarea ta, incerci sa judeci lucrurile cu propria ta minte si nu sa reproduci papagaliceste ceea ce spun altii. Nu e putin lucru.
      Spre deosebire de tine care esti foarte tanar, eu am fost nevoit sa traiesc sub dictatura comunista pana la maturitate; din aceasta perspectiva, imi iau libertatea de a ma considera "vaccinat" fatza de dictatura si de diferitele ei forme cu care ea se manifesta in societatea noastra.
      Imi este foarte usor sa sesizez orice comportament anti-democratic pe care il afiseaza adeseori unii politicieni, sau institutiile de forta ale Statului, sau unii liderii ai societatii civile sau chiar unii dintre cetatenii obisnuiti, in special cei mai tineri care, nefiind „vaccinati”, cad mai usor in capcana comportamentului si a conduitei intolerante.
      Principalul pericol pentru devenirea democratica a natiunii noastre nu se afla in exteriorul tarii noastre, ci chiar in interior, si este reprezentat de persistenta in mentalul colectiv a sechelelor lasate societatii noastre de catre defunctul - in acte - regim comunist.
      Ma refer la ura si intoleranta manifestate de multi dintre concetatenii nostri fatza de semenii nostri care au opinii diferite de ale lor si la dispretul si autoritarismul pe care Institutii precum DNA le afiseaza nu doar fatza de cetatenii obisnuiti sau fatza de politicieni, ci si in relatia cu institutia fundamentala a Romaniei, Parlamentul.
      Pare complicat si plictisitor ceea ce incerc sa spun, astfel ca voi argumenta teoria mea prin cateva exemple pe care le consider a fi tipice pentru remanentza genei dictatoriale lasate mostenire de catre comunisti intregii noastre societati.
      1. In urma cu cativa ani, la invitatia pe care parlamentarii au adresat-o D-nei Kovesi pentru a veni si a da explicatii pentru comportamentul procurorilor, distinsa doamna a declinat invitatia, arborand un „sictir” mare ca DNA.
      Desi este o persoana tanara, sefa DNA, dincolo de carentele sale intelectuale, profesionale si educationale evidente, are o solida mentalitate comunista: dansa considera ca nu greseste niciodata, ca atare nu da socoteala nimanui; in fond, D-na Kovesi i-a slugarit cu constiinciozitate pe adevaratii ei stapani aflati in spatele cortinei, astfel ca nu considera necesar ca sa dea explicatii Parlamentului.
      2. O alta sechela a regimului comunist este Intoleranta agresiva a multor concetateni de-ai nostri fata de semenii lor care afiseaza simpatii sau opinii politice diferite sau contrarii. Doar asa imi pot explica faptul ca unii oameni ii considera ca fiind „dusmani” sau „vanduti” sau „manipulati” pe semenii lor care au opinii diferite, sau care au votat cu un partid pe care ei il detesta, argumentandu-si aceste pareri cu injurii, insulte si tot tacamul. Este suficient sa citesti cu atentie postarille de pe acest site si imi vei da dreptate.
      3. O alta dovada de intoleranta datorata „genei comuniste remanente”, o poti vedea cu usurinta tot pe acest site, unde numerosi „postaci”, daca banuiesc ca esti fan-ul unui post TV pe care ei il detesta, devii automat fie „prost”, fie „dusmanul tarii” si esti gratulat cu epitete ofensatoare sau vituperante.
      Pot continua ci zeci de exemple dar ma opresc aici pentru a nu plictisi.

      • Like 0
    • @ Gigi
      check icon
      asta da, dedublarea internautului :) sa-ti scrii tu tie, de pe un nick pe altul :) si sa te si lingi .... :) si aman2 pe pingelatu' ... chestiunea depaseste problema homosexualitatii si a perversiunilor :)
      • Like 0
  • Cri check icon
    Din cate stiu eu, "selfie" inseamna ca un om isi face singur o poza cu propriul sau mobil; in mod logic, in poza respectiva, mana care tine telefonul nu se poate vedea.
    Ca atare, concluzia ar fi ca, intrucat domnul Dragnea ne arata in poze doua maini, probabil ca domnia sa este fericitul posesor a trei maini ( doua ca tot romanu' plus inca una pentru "selfie"). Bravo lui !
    La dineul organizat de noul Presedinte al SUA, asa cum s-a putut vedea in pozele respective, au participat Domnii Dragnea si Grindeanu, din partea Romaniei.
    Insa unde o fi fost in acest timp Presedintele nostru ?
    Probabil ca pentru domnia sa, ceremonia de investire a noului Presedinte american este un eveniment neglijabil.
    Dincolo de ironiile pe cat de malitioase, pe atat de inutile ale D-lui Florin Negruțiu, ramane consemnat faptul ca la acel prim dineu oficial organizat de cel mai puternic om al lumii, Romania a fost reprezentata de domnii Dragnea si Grindeanu iar domnul Presedinte al Romaniei, Klaus Johannis, a lipsit.
    Mergand in intampinarea ironiilor din articol, deducem ca Dl. Johannis a lipsit de la dineul oficial pentru ca fie nu stie sa-si faca "selfie", fie ca nu a avut bani ca sa fie invitat sa ia loc la aceeasi masa cu Dl. Trump, precum seful Camerei Deputatilor si prim ministrul romani. Ghinion !
    Nu stiu cat de "legitimat" sau de "acceptat de americani" a fost Dl. Dragnea, dar ramane faptul ca noul Presedinte al SUA a dat mana si s-a intalnit cu cei doi demnitari romani, in timp ce Presedintele nostru a stat acasa, ca tot are domnia sa in fisa postului sarcina de a se ocupa de politica externa a Romaniei.
    Ca urmare a diletantismului si a lipsei sale de anvergura politica, Dl. Presedinte Johannis va ramane si pe mai departe un "nobody" pe scena politicii internationale, fiind exclus cu eleganta din combinatiille si jocurile politice ale SUA si ale natiunilor importante ale Europei.
    Sa ne reamintim ca pana la acest moment, Dl. Johannis nu a fost capabil sa stabileasca, spre binele Romaniei, relatii mai prietenesti cu Germania, in ciuda faptului ca vorbeste aceeasi limba si are aceleasi radacini etnice, religioase si culturale cu ale cancelarului german.
    Nu i-au folosit la nimic aceste atuuri; sau mai exact spus, noua, cetatenilor romani, nu ne-au folosit la nimic atuurile germanice ale Presedintelui nostru.
    Ca atare, Presedintele nostru a ales sa se "dedice" in special "politicii interne", adica sa-si omoare timpul si plictisul cu rafuielile sale meschine cu PSD-ALDE, daca tot n-a reusit sa-si obtina "Parlamentul sau" si "Guvernul sau".
    Insa pesedistii Dragnea si Grindeanu au fost primii oficiali romani care au strans mana noului Presedinte al Americii; cu sau fara "selfie" si "taxa".
    Presedintele nostru are alte treburi si prioritati.
    • Like 1
    • @ Cri
      Tovarase incurci borcanele si mai mirosi si a PSD, miros greu damf rosu... stiu ca in discutii cu stampilagii pesedisti nu conteaza nici un argument... dar pt ca tot il incriminati pe Iohannis, ati vazut vreun alt sef de stat din alta tara acolo? Franta, Germania? E vorba de 2 oportunisti bre, care dau banii matale sa faca poze... ca in rest avem spitale performante, drumuri... avem de toate, poze cu Trump nu aveam... nu uitati ca de maine mergeti cu masina pe acelasi drum prost si mergeti la acelasi spital infect, poate daca puneti poza in parbriz va ajuta, incercati...
      • Like 3
    • @ Cri
      Draga domnule, esti intr-o regretabila eroare. Singurii invitati oficial la ceremonia de investire sunt doar ambasadorii tarilor straine acreditati la Washington. Atat! Si Merkel e la fel de fraiera ca Johannis? Sau poate "Regina"? Ori Hollande? Nici macar prietenul Putin? Aaa, ca un putoi a avut bani sa plateasca sa fie acolo, mai mult, si cu cainele de companie, asta e altceva. Si eu am fost acolo, si nu-s putoi, cu invitatie de 1 mil. $. Doar ca nu am avut chef de poze. Nici macar de selfiuri. Cred ca ne-am lamurit. Totusi, cine a platit pentru cainele de companie si stapan.
      • Like 3
    • @ Cri
      Tată, la ceremonia de investitură a lui Trump (și a oricărui președinte american) NU participă șefii de stat. Nu sunt invitați! Mai citește și matale una alta (în afară de site-uri conspiraționiste)!

      Așa cum nu a fost iohannis prezent, n-a fost nici Hollande acolo, sau May sau Merkel. Hello!

      A te da mare că ai primit loc la masa președintelui Americii și a omite voit că acest lucru a fost posibil contra cost, e ca și când te-ai da mare că nu-ți rezistă nici o prostituată pe care vrei să o plătești. Ești, pur și simplu, cel mai coios mascul din parcare, atâta timp cât plătești tacâmul.
      • Like 1
    • @ Cri
      Plus, faceți parada de pseudo-limbaj și pseudo-cunoștințe de politica, dar scrieți Johannis, J! J de la Johannesburg, unde s-a precipitat Ponta să-și tragă selfie cu Obama, in condiții similare?
      • Like 1
    • @
      Pai exact mitul Mesterului Manole exista mai viu ca niciodata in politica romaneasca de 27 de ani. Care, de fapt, s-au facut cam 70 de ani. Nu voi accepta niciodata sa mai ies la vot doar pentru a vota ”raul cel mai mic”. Daca toti cei care au votat ”raul cel mai mic” nu s-ar fi prezentat la urne probabil ca prezenta ar fi fost de vreo 10% - membrii de partid si inca ceva acoliti sau/si viitori potentiali ”beneficiari” ai rezultatului votului. Asa trebuia pedepsita o clasa politica incapabila, incompetenta si/sau corupta. Chiar si asa, nu vad ce legitimitate poate oferi votul a 39,9%, ceea ce inseamna cam 34% din totalul populatiei. In Parlament legile nu se pot vota daca nu exista cvorumul necesar. Nu inteleg de ce si in alegerea viitorilor ocupanti a locurilor din Parlament nu se aplica acelasi principiu al cvorumului, adica prezenta minima de 50% la alegeri, de orice natura ar fi ele. Si daca nu se realizeaza cvorumul costurile unui nou rand de alegeri sa fie suportat de partidele politice. Asta ar putea conduce la o clasa politica mai aplecata spre cetatean.
      • Like 0
    • @ Radu Dănuţ Munteanu
      Gigi check icon
      Nu contest că ai dreptate, în părțile esențiale, dar să nu uităm că partidele politice au și finanțare de la bugetul de stat. Deci actualmente suntem într-un cerc vicios.
      Este doar o părere, dacă cei ce ajung la putere și nu fac ceia ce trebuie (nu ceia ce promit - să fim și puțin realiști), să fie ei convinși că vor ”zbura” la următoarele alegeri și vor păți ce a pățit P.N.Ț.-ul (care a plătit oalele sparte), adică nu vor mai avea a doua șansă. Și așa cauți pe unul mai bun, mai competent.
      Dar, de regulă (excepția fiind ”emoția” de moment), în prezent partidele se bazează pe ”bazinul electoral” propriu, iar dacă ”ceilalți” nu ies la vot, ”se bat în bazine”, dacă îmi este permisă expresia.
      Oricum, de undeva, cândva (cu cât mai repede cu atât mai bine) trebuie să se înceapă odată. Dacă tot ne place să ne uităm peste ocean, măcar să învățăm ceva bun de acolo. Discuția este deschisă.
      • Like 0
    • @ Gigi
      De peste ocean cred ca ar trebui importata transparenta finantarii partidelor si a campaniilor electorale, functionarea institutiilor, separarea puterilor etc. In rest, cu alegerile propriu-zise, cred ca au si ei probleme atata timp cat votul popular da un rezultat iar cel al electorilor altul. OK, din anumite puncte de vedere, e, poate, normal ca un stat sa fie mai important ca altul, dar asta, in cele din urma, poate conduce la ideea ca o persoana, dintr-un anumit stat, e mai importanta decat alta, din alt stat. Si, atunci, unde mai e acea egalitate mult clamata a cetatenilor in fata legii si a institutiilor statului? Lucrurile sunt complicate peste tot. Peste tot exista si ”nemultumiti” si ii fac ”prosti si asistati” pe cei care au votat Brexit, Trump sau P$D.
      • Like 0
    • @ cristiansirb
      Cri check icon
      Ma simt obligat sa raspund doar acestei chestiuni legate de ortografie: conform gramaticii limbii germane, nu exista Iohanis, ci Johannis.
      Mai demult, chiar Dl. Johannis a recunoscut ca si-a "romanizat" numele de familie, pentru a se face acceptat mai usor in societatea romanesca.
      Fatza de restul comentariilor care toate, la unison, reflecta aceeasi idee, precum un cor bine dirijat, imi iau libertatea de a gandi conform propriilor mele principii, si anume sa cred ca faptul ca Presedintele Camerei Deputatilor si Prim Ministrul au dat mana si au schimbat doua vorbe politicoase cu noul Presedinte al SUA, constituie un lucru pozitiv.
      Suntem liberi sa ironizam si sa vituperam cat vrem noi acel eveniment, dar faptul ca doi inalti functionari ai Statului roman au avut un prim contact cu Presedintele SUA nu poate fi decat benefic pentru Romania.
      Tot la fel voi saluta orice eventuala intalnire Jonannis-Trump indiferent de contextul in care se va produce.
      Ma tem insa ca atitudinea SUA fatza de Romania ar putea sa se schimbe, pentru ca in mod traditional, Republicanii sunt mult mai severi decat Democratii in ceea ce priveste condamnarea incalcarilor drepturilor omului.
      Noul Presedinte al SUA este un conservator din aripa dura a Partidului Republican si ca atare nu s-ar putea sa nu fie dispus sa (ne ) faca concesii.
      Fosta administratie democrata Obama s-a multumit sa ne trateze cu oarecare indiferenta si superioritate, multumindu-se sa ne dea sfaturi ca unor scolari, prin intermediul Ambasadei din Bucuresti
      Vom vedea.
      • Like 0
    • @ Cri
      Nu are întâietate gramatica in scrierea numelui. Pe președinte îl cheamă Iohannis în buletin, nu veniți dvs acum și-l corectați! Eu însumi mă numesc Sîrb, cu î nu cu â, poftiți de corectați și asta!

      Sper să nu insinuați că am fi plătiți de cineva ca sa scriem ce scriem! Nu toate ideile ce nu se potrivesc cu ale dvs sunt plătite de terți, nu toate sunt la comanda. Mai exista și oameni care cred altfel, chiar fără bani.

      Acceptați asta.

      Noul preș. American este un autoritarist, un copil care a îmbătrânit copil, imatur la 70 de ani. Capabil să se supere că la Obama au participat mai mulți oameni la inaugurare decât la el! Mi se pare că întrece orice patologie politică dâmbovițeană. Recunosc că asemenea infantili noi n-am avut la conducere.

      Am avut aroganți, stersi, comuniști, mici gainari, bețivi grobieni, dar nu supărăcioși din ăștia infantilizati, incremeniti pe veci undeva in Copilăria vieții lor, cum este mr Trump.
      • Like 0
    • @ cristiansirb
      Cri check icon
      Dl. Johannis are libertatea sa-si schimonoseasca numele de familie dupa cum doreste domnia sa.
      Eu incercam sa arat care este ortografierea reala, gramaticala a acestui nume.
      Daca am avea posibilitatea sa vedem certificatul de nastere al Presedintelui, cu siguranta ca am constata ca numele de familie este scris corect, conform canoanelor limbii germane.
      Dealtfel, repet, chiar Dl. Jonannis a admis in urma cu cativa ani ca si-a "romanizat" numele pentru a fi mai usor acceptat in societatea romaneasca.
      • Like 0
    • @ Cri
      Nu exista acest concept de ortografiere gramaticală a unui nume! Nu înțelegeți deloc? Numele este propriu! Nu se supune regulilor gramaticale. Așa cum al meu se scrie cu î și nu cu â!
      • Like 0
    • @ cristiansirb
      Cri check icon
      Numele proprii se supun regulilor gramaticale exact ca oricare alt cuvant: de exemplu, formulam "mama Danielei, iar nu mama lui Daniela"; echivalentul masculin al acestui nume are insa o alta declinare : mama lui Dan, iar nu mama Danului. Sau: desi scriem "sotia Presedintelui", insa daca ii folosim numele de familie, vom scrie "sotia" lui Johannis, iar nu "sotia Johannisului".
      Insa poate ca nu am reusit eu sa ma exprim suficient de clar, caz in care este exclusiv vina mea.
      Dl. Johannis este liber sa-si schimonoseasca numele capatat de la stramosii domniei sale dupa pofta inimii sale; insa repet, chiar si domnia sa a recunoscut ca si-a "romanizat" numele de familie pentru a "razbi" mai usor in societatea romaneasca.
      Va rog sa cercetati numele personalitatilor din orice domeniu, care traiesc in SUA: ei si-au pastrat cu mandrie numele dat de parintii lor si il scriu si il folosesc exact in varianta originala, mostenita de la stramosii lor: Zbigniew Kazimierz Brzezinski, fost inalt demnitar al statului american, un mare politician si patriot american, nu si-a schimbat cu o litera macar numele lui de origine poloneza, onorandu-si astfel tara sa natala, Polonia; daca ar fi avut caracterul meschin si oportunist al lui Johannis, el si-ar fi modificat numele, ca sa sune "americaneste".
      Un om normal la cap trebuie sa se mandreasca cu numele lui de familie si sa-l scrie si sa-l pronunte exact asa cum i l-au transmis parintii sai; dar asta presupune sa posede anumite trasaturi de caracter pe care Presedintele nostru nu le are: caracter si onestitate.
      • Like 0
  • Și pina la urma mai vine cafeaua aia tovarăși ?
    • Like 1
  • Parcă s-au dus la Oktoberfest...
    • Like 0
  • Nu stiu ce credeti dvs si cat de mult ati fost luati de val,dar eu vad doar un Trump BLURAT in toate pozele,si ma duce cu gandul ca sunt un pic false sau compozite... In nici o poza nu se vede clar fata lui Trump,ia in poza unde dau mana si Trump este asezat,pare ca a fost adaugat un halou oarecum blurat langa guler... Din punctul meu de vedere un fals grosolan care ar trebui analizat de un specialist in arta fotografica.
    • Like 0
    • @ Cristina Anghel
      Nu sunt false, dă-le naibii. Sunt cumpărate și făcute amatoristic. Mai bine ar fi fost false. Ar fi fost mai puțin jalnic. Și ar fi conținut mai mult umor voluntar decât involuntar :)
      • Like 0
    • @ cristiansirb
      DanM check icon
      Sunt facute amatoriceste, ar fi dublat pretul consumatiei daca mai platea accesul fotografului profesionist...
      • Like 1
  • check icon
    apare si dragnea : https://www.youtube.com/watch?v=ap7DQKrBLFs
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult