Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

DUBLU CLIC. Un fotoreporter a privit acest moment din două perspective diferite: o imagine tulburătoare a lumii de azi

Dublu Clic este un proiect Republica în colaborare cu partenerii noștri de la Guliver Getty Images, care vă prezintă același eveniment văzut din două perspective diferite. 

În imaginea de mai jos, un bărbat este surprins făcându-și un selfie la un târg de arme:

Vizitatorii își fac selfie-uri în timpul Expoziției Internaționale a Vânătorii de la Abu Dhabi, 8 octombrie, 2016, Emiratele Arabe Unite (Foto: Tom Dulat/Getty Images)

Același fotoreporter care a făcut poza de mai sus privește apoi evenimentul dintr-o perspectivă nouă și tulburătoare:

Copil încercând o armă în timpul Expoziției Internaționale a Vânătorii de la Abu Dhabi, 8 octombrie, 2016, Emiratele Arabe Unite (Foto: Tom Dulat/Getty Images) 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Alexius check icon
  Cine nu cunoaște mediul, societatea de acolo va judeca aspru imaginea.
  2. E vorba de o expoziție de arme
  3. E vorba de arme semiautomate, deci nu de asalt. Să nu facem ca așa-zișii jurnaliști britanici cu traficul de arme din Romania.
  Exista un cult al armelor, mai ales in familiile bogate. Da, copiii, băieții adică, sunt deprinși de mici cu armele.
  4. Altii, de pe la noi, își fac selfy-uri la inmormântări cu cosciugul pe fundal, așa ca ce mai conteaza unul in Emiratele Arabe. Mă mir cu nu a avut telescop de selfie.
  5. La noi problema armelor este tabu, din cauza legislatiei extrem de restrictive introdusa in anii 50. S-a creat si in mentalul popular o oroare fata de arme.
  E vorba doar de alta cultură, aflați mai multe despre ea si despre altele.
  • Like 1
 • Venom check icon
  Să fim sinceri http://dilemaveche.ro/sectiune/societate/articol/o-confesiune dacă nu ar fi arabi în poză, nu-i așa că ar avea un impact mai mic? Eu recunosc că da. Primul gând a fost Isis și tabere de antrenament, adică "poze clasice" cu care ne-am fixat etichetele în cap.
  • Like 1
  • @ Venom
   Ca sa fim sinceri, un arab cu o arma in mana e perceput ca o amenintare chiar si pentru arabi!
   • Like 0


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult