Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

DUBLU CLIC. Un fotoreporter a privit acest moment din două perspective diferite: o imagine tulburătoare a lumii de azi

Dublu Clic este un proiect Republica în colaborare cu partenerii noștri de la Guliver Getty Images, care vă prezintă același eveniment văzut din două perspective diferite. 

În imaginea de mai jos, un bărbat este surprins făcându-și un selfie la un târg de arme:

Vizitatorii își fac selfie-uri în timpul Expoziției Internaționale a Vânătorii de la Abu Dhabi, 8 octombrie, 2016, Emiratele Arabe Unite (Foto: Tom Dulat/Getty Images)

Același fotoreporter care a făcut poza de mai sus privește apoi evenimentul dintr-o perspectivă nouă și tulburătoare:

Copil încercând o armă în timpul Expoziției Internaționale a Vânătorii de la Abu Dhabi, 8 octombrie, 2016, Emiratele Arabe Unite (Foto: Tom Dulat/Getty Images) 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Alexius check icon
    Cine nu cunoaște mediul, societatea de acolo va judeca aspru imaginea.
    2. E vorba de o expoziție de arme
    3. E vorba de arme semiautomate, deci nu de asalt. Să nu facem ca așa-zișii jurnaliști britanici cu traficul de arme din Romania.
    Exista un cult al armelor, mai ales in familiile bogate. Da, copiii, băieții adică, sunt deprinși de mici cu armele.
    4. Altii, de pe la noi, își fac selfy-uri la inmormântări cu cosciugul pe fundal, așa ca ce mai conteaza unul in Emiratele Arabe. Mă mir cu nu a avut telescop de selfie.
    5. La noi problema armelor este tabu, din cauza legislatiei extrem de restrictive introdusa in anii 50. S-a creat si in mentalul popular o oroare fata de arme.
    E vorba doar de alta cultură, aflați mai multe despre ea si despre altele.
    • Like 1
  • Venom check icon
    Să fim sinceri http://dilemaveche.ro/sectiune/societate/articol/o-confesiune dacă nu ar fi arabi în poză, nu-i așa că ar avea un impact mai mic? Eu recunosc că da. Primul gând a fost Isis și tabere de antrenament, adică "poze clasice" cu care ne-am fixat etichetele în cap.
    • Like 1
    • @ Venom
      Ca sa fim sinceri, un arab cu o arma in mana e perceput ca o amenintare chiar si pentru arabi!
      • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult