Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

DUBLU CLIC. Un fotoreporter a privit acest moment din două perspective diferite: o imagine tulburătoare a lumii de azi

Dublu Clic este un proiect Republica în colaborare cu partenerii noștri de la Guliver Getty Images, care vă prezintă același eveniment văzut din două perspective diferite. 

În imaginea de mai jos, un bărbat este surprins făcându-și un selfie la un târg de arme:

Vizitatorii își fac selfie-uri în timpul Expoziției Internaționale a Vânătorii de la Abu Dhabi, 8 octombrie, 2016, Emiratele Arabe Unite (Foto: Tom Dulat/Getty Images)

Același fotoreporter care a făcut poza de mai sus privește apoi evenimentul dintr-o perspectivă nouă și tulburătoare:

Copil încercând o armă în timpul Expoziției Internaționale a Vânătorii de la Abu Dhabi, 8 octombrie, 2016, Emiratele Arabe Unite (Foto: Tom Dulat/Getty Images) 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Alexius check icon
  Cine nu cunoaște mediul, societatea de acolo va judeca aspru imaginea.
  2. E vorba de o expoziție de arme
  3. E vorba de arme semiautomate, deci nu de asalt. Să nu facem ca așa-zișii jurnaliști britanici cu traficul de arme din Romania.
  Exista un cult al armelor, mai ales in familiile bogate. Da, copiii, băieții adică, sunt deprinși de mici cu armele.
  4. Altii, de pe la noi, își fac selfy-uri la inmormântări cu cosciugul pe fundal, așa ca ce mai conteaza unul in Emiratele Arabe. Mă mir cu nu a avut telescop de selfie.
  5. La noi problema armelor este tabu, din cauza legislatiei extrem de restrictive introdusa in anii 50. S-a creat si in mentalul popular o oroare fata de arme.
  E vorba doar de alta cultură, aflați mai multe despre ea si despre altele.
  • Like 1
 • Venom check icon
  Să fim sinceri http://dilemaveche.ro/sectiune/societate/articol/o-confesiune dacă nu ar fi arabi în poză, nu-i așa că ar avea un impact mai mic? Eu recunosc că da. Primul gând a fost Isis și tabere de antrenament, adică "poze clasice" cu care ne-am fixat etichetele în cap.
  • Like 1
  • @ Venom
   Ca sa fim sinceri, un arab cu o arma in mana e perceput ca o amenintare chiar si pentru arabi!
   • Like 0


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult