Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

DUBLU CLIC. Un fotoreporter a privit acest moment din două perspective diferite: o imagine tulburătoare a lumii de azi

Dublu Clic este un proiect Republica în colaborare cu partenerii noștri de la Guliver Getty Images, care vă prezintă același eveniment văzut din două perspective diferite. 

În imaginea de mai jos, un bărbat este surprins făcându-și un selfie la un târg de arme:

Vizitatorii își fac selfie-uri în timpul Expoziției Internaționale a Vânătorii de la Abu Dhabi, 8 octombrie, 2016, Emiratele Arabe Unite (Foto: Tom Dulat/Getty Images)

Același fotoreporter care a făcut poza de mai sus privește apoi evenimentul dintr-o perspectivă nouă și tulburătoare:

Copil încercând o armă în timpul Expoziției Internaționale a Vânătorii de la Abu Dhabi, 8 octombrie, 2016, Emiratele Arabe Unite (Foto: Tom Dulat/Getty Images) 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Alexius check icon
  Cine nu cunoaște mediul, societatea de acolo va judeca aspru imaginea.
  2. E vorba de o expoziție de arme
  3. E vorba de arme semiautomate, deci nu de asalt. Să nu facem ca așa-zișii jurnaliști britanici cu traficul de arme din Romania.
  Exista un cult al armelor, mai ales in familiile bogate. Da, copiii, băieții adică, sunt deprinși de mici cu armele.
  4. Altii, de pe la noi, își fac selfy-uri la inmormântări cu cosciugul pe fundal, așa ca ce mai conteaza unul in Emiratele Arabe. Mă mir cu nu a avut telescop de selfie.
  5. La noi problema armelor este tabu, din cauza legislatiei extrem de restrictive introdusa in anii 50. S-a creat si in mentalul popular o oroare fata de arme.
  E vorba doar de alta cultură, aflați mai multe despre ea si despre altele.
  • Like 1
 • Venom check icon
  Să fim sinceri http://dilemaveche.ro/sectiune/societate/articol/o-confesiune dacă nu ar fi arabi în poză, nu-i așa că ar avea un impact mai mic? Eu recunosc că da. Primul gând a fost Isis și tabere de antrenament, adică "poze clasice" cu care ne-am fixat etichetele în cap.
  • Like 1
  • @ Venom
   Ca sa fim sinceri, un arab cu o arma in mana e perceput ca o amenintare chiar si pentru arabi!
   • Like 0


Îți recomandăm

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

e.on - energie

În viața de zi cu zi, când spunem energie, ne referim la lucrurile mici pe care le facem în mod uzual, fie că aprindem un bec, deschidem televizorul, gătim sau dăm drumul la centrală pentru a ne încălzi. Aceste acțiuni au devenit atât de uzuale, încât nu mai stăm să ne gândim cum a fost produsă energia respectivă - dacă vorbim despre energia electrică - sau de unde provine ea - dacă vorbim despre gazele naturale.

Citește mai mult