Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

După ce am văzut tot felul de neciopliți stând cu fundul pe Masa Tăcerii, și pe Brâncuși l-ar fi inspirat mai mult Irina

Irina Rimes

Foto: Facebook Irina Rimes

Nu sunt neapărat sclipiri de geniu în spatele ideii de a o asocia pe Irina Rimes cu Constantin Brâncuși. Dar am așa o bănuială că, după ce am văzut tot felul de neciopliți stând cu fundul pe Masa Tăcerii, și pe artist l-ar fi inspirat mai mult Irina.

E o femeie cu o frumusețe desăvârșită de bunul ei simț și dacă cei doi ar fi fost contemporani, nu compania ei ar fi refuzat-o artistul. Irina Rimes a făcut școală dincolo de Prut, exprimările ei nu sunt mereu congruente cu evoluția limbii în partea asta de Românie.

Nu știu vreun om de geniu care să fi fost vreun nesimțit, dar am auzit batjocorind-o din acest motiv pe Irina atât de mulți „deștepți” care nu depășesc comportamental nivelul de Neanderthal, încât, sincer, prefer un om bun, care-și duce cu modestie și seriozitate la capăt proiectele. E un pas mai trainic pentru umanitate.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • check icon
    Stați că vine acuși comentariul lui CTP (căruia, în ultima vreme, îi cam plac cîmpiile).
    În 5, 4, 3, 2...
    • Like 0
  • andrei andrei check icon
    ce prostie... brancusi nu a stiut cum sa plece mai repede din romania si tot ce a facut a facut datorita frantei si culturii franceze, brancusi nu mai era de mult timp roman cand a ajuns artist
    • Like 0
  • Nu cred că are cineva cu Irina. Problema cred că este generată de organizator care a numit-o ambasador Brâncuși. Probabil că era de așteptat ca ambasadorul Brâncuși să fi avut ceva cunoștințe despre sculptor, iar invitarea artiștilor tineri de tipul Irinei era un lucru absolut normal și benefic.
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult