Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

E România lor contra România noastră. Ieșiți la vot!

vot - Inquam Photos / Octav Ganea

(Foto Inquam Photos / Octav Ganea)

România este țara în care au loc anual (datele la nivel de 2016, Eurostat):

- 247 crime cu premeditare (un român din 100.000 este ucis anual de un criminal);

- 483 de tentative de crimă cu premeditare (cam trei români din 100.000 sunt victime anuale ale acestor tentative de crimă);

- 1.800 de violențe de natură sexuală (nouă persoane din 100.000, de regulă femei, cad victime unor agresori sexuali);

- 940 de violuri (cinci femei din 100.000 sunt violate);

- 92.000 de furturi se întâmplă anual (466 de cazuri de furt la 100.000 de locuitori).


Suntem țara în care cazurile de furt s-au dublat în numai opt ani, de la 41.874 furturi în 2008 la 92.099 în 2016. Suntem țara în care agresiunile sexuale și violurile rămân sus de tot ca rată și ca rată comparativ cu alte țări din jur.

De exemplu, suntem țara în care rata violurilor este de mai mult decât dublă față de Polonia (2,08 în Polonia și 4,76 în România, 2016). În care rata furturilor e dublă față de Polonia. În care rata criminalității e aproape dublă față de Polonia (1,25 la noi și la ei 0,67). Am fost pe locul 4 în UE în 2015 la rata criminalității.

Suntem țara în care între 2008 și 2016 au avut loc:

- 3.156 de crime cu premeditare;

- 4.455 de tentative de crimă cu premeditare;

- 14.304 violențe de natură sexuală;

- 8.404 violuri;

- 666.645 furturi.

În jur de 700.000 de cazuri în care au fost implicate victime. În ultimii opt ani. Puțin ani. Multe victime. Oameni dintre noi. Oameni care suferă. Oameni care nu uită. Nu ar trebui să uite. Oameni care așteaptă. Ce așteaptă? Dreptate până la capăt! Nu „dreptatea” lor... Dreptatea noastră!

Ieșiți la vot!

Dacă ați fost victime în ultimii ani la așa ceva, ieșiți la vot! Dacă știți pe cineva victima unor astfel de fapte, ieșiți la vot! Dacă credeți că nu vă afectează acum sau în viitor, ieșiți la vot! Vă înșelați stând acasă. Că ați fi în siguranță. E doar întâmplare sau chestiune de timp. Statistica e îngrozitoare. Nu vă mai lăsați cumpărați pe pungi pline cu nimicuri. E o iluzie că vă e bine sau vă va fi mai bine!

Poate acum înțelegeți și de ce avem în România un partid nou: al violatorilor, hoților, criminalilor, agresorilor sexuali! De ce avem o coaliție a penalilor interesată, vezi Doamne, de soarta unora din pușcării. Interesată de ce înghesuială e acolo. Interesată să îi despăgubească, nu să îi pună la muncă! Să le dea drumul mai repede din închisori! După ce ne-au violat și furat semenii...

E România lor contra România noastră. A celor care nu furăm, nu violăm, nu agresăm. Care suntem victime. Victimele lor...

Ieșiți la vot!

Până nu e prea târziu...

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Dorin check icon
  Cei care nu vor ieși la vot înseamnă că sunt masochisti .Le place să fie conduși și abuzați de Hoții României.
  • Like 1
 • În unele state încă mai există pedeapsa cu moartea sau pedepse pe viață pentru unele infracțiuni considerate grave. Credeți că acolo nu se mai produc astfel de infracțiuni sau că s-a produs o scădere a procentului de comitere a infracțiunilor de acest gen ?!? Biblia, cartea de căpătâi a lumii creștine are, atât în vechiul testament cât și în noul testament un set de 10 porunci menite a reglementa viața bunului creștin, precum și o zugrăvire înfricoșătoare a pedepselor care-i așteaptă pe răii creștini în eternitate. I-a oprit acest lucru pe creștini să mai producă infracțiuni, să mai purceadă la războaie și genocid tocmai în numele creștinismului ?!? Tendința de reglementare excesivă a vieții individuale și sociale, aplicarea de pedepse cât mai aspre pentru infracțiuni, categorisirea gravității infracțiunilor după cum „bate vântul” politicii nu a rezolvat, nu rezolvă și nu va rezolva niciunde și nicicând eradicarea răului din noi.
  • Like 0
  • @ Voicu Nicolae
   Dar educatia poate schimba toate cele enumerate de dvs
   • Like 0
  • @ Voicu Nicolae
   Parțial îți dau dreptate, eradicarea răului din voi este imposibilă, de asta e mai bine dacă stați voi după gratii. Cât despre pedeapsa cu moartea, hai să fim serioși, nu este tot aia cu mersul la vot. Dialectica asta găunoasă nu pre ține pe aici.
   • Like 1
 • Ada check icon
  Bravo autorului pt articol !
  P.S. : aici se mai pun cei care au murit in spitale , cei care nu au avut bani de spaga, cei care au mers cu medicamente de acasa, cei care au fost umiliti in institutiile publice, cei carora nu li-i sa facut dreptate (cu dreptatea in mana), cei care au asteptat dreptatea divina ( dupa ce au trecut pe la dreptatea umana ), etc.
  Si pt toatea acestea ( pe care fiecare dintre noi le stim si le vedem ) trebuie sa iesim la vot.
  • Like 2
  • @ Ada
   Delia MC Delia MC check icon
   Corect. Aș vrea însă să se facă mai mult să nu mai ocupăm locuri "fruntașe " la: mortalitate prin cancer de col uterin, incidență la tuberculoză, rujeolă, prin infecții intraspitalicești ( care să se mai și raporteze căci cei abilitați nu o fac ), sarcini la adolescente, eradicarea șpăgii, etc.
   • Like 1


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Halep - Moisescu

Sportivii români trebuie să depășească- pentru a face performanță- limite care le sunt impuse de la vârste mici. „Nu poți să faci aia”, „Nu ești în stare”, „Nu poți să ajungi numărul unu”, „Nu poți să câștigi un Grand Slam”, spune Simona Halep, care crede că un sportiv cu pishicul „tare”, e mai pregătit să fie campion. Ea are și câteva sfaturi pentru părinții care își încurajează copiii să facă sport.

Citește mai mult

ANAF - declarații online

În ultimele două luni și jumătate, multe dintre instituțiile publice din România au descoperit că pot funcționa și fără dosar cu șină. O ordonanță dată de Guvern în perioada pandemiei le obligă astăzi să primească de la cetățeni documente în format electronic și să le răspundă în același fel. „

Citește mai mult

Emil Hurezeanu

„Altă soluție nu mai e. Nu avem încotro. trebuie să recurgem la cele mai bune strategii pentru obținerea acestor bani și, mai ales, pentru folosirea lor”, spune Emil Hurezeanu. (Foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu)

Citește mai mult

Meat-up

În vara lui 2018, Paul Petri şi Vio Nechiti și-au deschis un restaurant de burgeri în Cluj, după ce și-au cultivat și antrenat pasiunea pentru gătit în bucătăria unui restaurant de 4 stele din Anglia.

Citește mai mult

Teodosie împărtășind

ÎPS Teodosie, fost Snagoveanul, actualmente Tomitanul, s-a eliberat de sub dictatura distanțării sociale și a împărtășit mai mulți copii, cu aceeași linguriță. Un gest de sfidare față de autorități, de nesupunere și de declarare a autonomiei sale de ierarh. Patriarhia însăși a găsit acțiunea ÎPS-ului de la malul mării „ostentativă” și a recomandat respectarea legilor țării.

Citește mai mult