Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Ecaterina Andronescu, ironizată într-o melodie compusă de câțiva liceeni din Târgu Frumos. Reacția ministrului

clip tineri Targu Frumos

Un grup de liceeni din Târgu Frumos a făcut un videoclip cu o melodie în care o ironizează pe Ecaterina Andronescu, ministrul Educației. 

Reacția tinerilor vine după ce, întrebată într-un interviu recent, la TVR, dacă examenul de bacalaureat arată limpede cunoştinţele acumulate de un elev în liceu, ministrul Educației a declarat: „Orice evaluare evaluează subiectele pe care examenul le presupune în evaluarea respectivă”. 

În melodie se vorbeşte și despre problemele sistemului de învăţământ.

„Videoclip realizat pentru a problematiza situația dramatică prin care a trecut generatia născută in 2000. Din 234 de mii de copii născuți în 2000, mai puțin de 100 de mii au finalizat școala, în 2019, cu Bacalaureatul promovat!”, se arată în mesajul care însoțește clipul pe YouTube.

Ecaterina Andronescu a evitat să comenteze mesajul melodiei, și s-a scuzat pentru stângăcia în exprimare, spunând că „orice om este supus și erorilor”.

„Dvs. puneți întotdeauna întrebări, și când omul este cu gândul în altă parte, și când nu este cu gândul în altă parte și, de multe ori, până îți revii... . Eu nu cred că mă puteți acuza că nu știu să vorbesc sau că sunt din categoria celor care n-au învățat la școală. Am avut profesori foarte buni la limba română. Dar orice om este supus și erorilor”, a spus ministrul Educației, potrivit Digi24.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Asta este o mitura arghezi a psd-ului. Este senilă, este un mare rău pentru învățământul românesc, mai ales că s-a tot perindat la acest minister. Nu s-a remarcat decât prin aberații, care au dus la degradarea treptată a învățământului. Nu știu și nici nu mă interesează valoarea profesională a acestei individe, de altfel la conducerea politehnicii bucureștene. Cred că toate meritele ei se reduc la o dubioasă susținere politică și atât. Datorită tembelismului de care dă permanent dovadă este o bună unealtă de îndobitocire a tineretului pentru aservirea față de partidul hoților ordinari psd. Sub nenumăratele ei mandate ministeriale dezastroase cota analfabetismului, a abandonului școlar și a tot răului în învățământ a fost și este in continuă creștere. Mai are și imbecilitatea de a îndrăzni să se viseze președinte al țării. Sau poate că nu ea, saraca, ci javrele care își bat joc de imbecile de teapa ei: vvdancila, mgrapina, etc.
  • Like 0
 • Cu micul caveat...dacă o persoană face MAI ALES erori, ea nu trebuie lăsată NICI MĂCAR ÎN APROPIEREA sistemului de Educație.
  Androneasca nu face erori, ea este o eroare.
  • Like 4
 • Dorin check icon
  Șoricul gros la Individa asta.Se crede Mesia învățământului românesc.Dar e numai groparul lui. Mulțumim (oamenilor de bine) care au votat partidul ce a pus-o acolo pentru cât mai Multe Pomeni.
  • Like 3
 • Tinerii astia nu sunt instruiti. Dar mai ales, nu sunt prosti sub nicio forma.
  • Like 4


Îți recomandăm

Tinu Boșinceanu

„Plecarea în străinătate nu trebuie să fie un angajament pe viață, ca o căsătorie - eu sunt român în România sau eu am plecat și nu mă mai întorc înapoi. Societatea a devenit oricum mult mai fluidă și trebuie să privești obiectiv. Mi se pare că asta ar ajuta la întoarcerea mai multor oameni, care or să facă lucrurile mai bune. Și poveștile lor or să inspire”, crede Tinu Bosînceanu.

Citește mai mult

Mara Popescu

Mara Popescu este singura studentă româncă la medicină la King’s College din Londra, o pestigioasă instituție de învățământ. Este frumoasă, are 18 ani, e matură și echilibrată, este logică și structurată, ca și cum vârsta ei ar fi scrisă doar pe hârtie.

Citește mai mult