Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Ecaterina Andronescu, ironizată într-o melodie compusă de câțiva liceeni din Târgu Frumos. Reacția ministrului

clip tineri Targu Frumos

Un grup de liceeni din Târgu Frumos a făcut un videoclip cu o melodie în care o ironizează pe Ecaterina Andronescu, ministrul Educației. 

Reacția tinerilor vine după ce, întrebată într-un interviu recent, la TVR, dacă examenul de bacalaureat arată limpede cunoştinţele acumulate de un elev în liceu, ministrul Educației a declarat: „Orice evaluare evaluează subiectele pe care examenul le presupune în evaluarea respectivă”. 

În melodie se vorbeşte și despre problemele sistemului de învăţământ.

„Videoclip realizat pentru a problematiza situația dramatică prin care a trecut generatia născută in 2000. Din 234 de mii de copii născuți în 2000, mai puțin de 100 de mii au finalizat școala, în 2019, cu Bacalaureatul promovat!”, se arată în mesajul care însoțește clipul pe YouTube.

Ecaterina Andronescu a evitat să comenteze mesajul melodiei, și s-a scuzat pentru stângăcia în exprimare, spunând că „orice om este supus și erorilor”.

„Dvs. puneți întotdeauna întrebări, și când omul este cu gândul în altă parte, și când nu este cu gândul în altă parte și, de multe ori, până îți revii... . Eu nu cred că mă puteți acuza că nu știu să vorbesc sau că sunt din categoria celor care n-au învățat la școală. Am avut profesori foarte buni la limba română. Dar orice om este supus și erorilor”, a spus ministrul Educației, potrivit Digi24.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Asta este o mitura arghezi a psd-ului. Este senilă, este un mare rău pentru învățământul românesc, mai ales că s-a tot perindat la acest minister. Nu s-a remarcat decât prin aberații, care au dus la degradarea treptată a învățământului. Nu știu și nici nu mă interesează valoarea profesională a acestei individe, de altfel la conducerea politehnicii bucureștene. Cred că toate meritele ei se reduc la o dubioasă susținere politică și atât. Datorită tembelismului de care dă permanent dovadă este o bună unealtă de îndobitocire a tineretului pentru aservirea față de partidul hoților ordinari psd. Sub nenumăratele ei mandate ministeriale dezastroase cota analfabetismului, a abandonului școlar și a tot răului în învățământ a fost și este in continuă creștere. Mai are și imbecilitatea de a îndrăzni să se viseze președinte al țării. Sau poate că nu ea, saraca, ci javrele care își bat joc de imbecile de teapa ei: vvdancila, mgrapina, etc.
    • Like 0
  • Cu micul caveat...dacă o persoană face MAI ALES erori, ea nu trebuie lăsată NICI MĂCAR ÎN APROPIEREA sistemului de Educație.
    Androneasca nu face erori, ea este o eroare.
    • Like 4
  • Dorin check icon
    Șoricul gros la Individa asta.Se crede Mesia învățământului românesc.Dar e numai groparul lui. Mulțumim (oamenilor de bine) care au votat partidul ce a pus-o acolo pentru cât mai Multe Pomeni.
    • Like 3
  • Tinerii astia nu sunt instruiti. Dar mai ales, nu sunt prosti sub nicio forma.
    • Like 4


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult