Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Ecaterina Andronescu, ironizată într-o melodie compusă de câțiva liceeni din Târgu Frumos. Reacția ministrului

clip tineri Targu Frumos

Un grup de liceeni din Târgu Frumos a făcut un videoclip cu o melodie în care o ironizează pe Ecaterina Andronescu, ministrul Educației. 

Reacția tinerilor vine după ce, întrebată într-un interviu recent, la TVR, dacă examenul de bacalaureat arată limpede cunoştinţele acumulate de un elev în liceu, ministrul Educației a declarat: „Orice evaluare evaluează subiectele pe care examenul le presupune în evaluarea respectivă”. 

În melodie se vorbeşte și despre problemele sistemului de învăţământ.

„Videoclip realizat pentru a problematiza situația dramatică prin care a trecut generatia născută in 2000. Din 234 de mii de copii născuți în 2000, mai puțin de 100 de mii au finalizat școala, în 2019, cu Bacalaureatul promovat!”, se arată în mesajul care însoțește clipul pe YouTube.

Ecaterina Andronescu a evitat să comenteze mesajul melodiei, și s-a scuzat pentru stângăcia în exprimare, spunând că „orice om este supus și erorilor”.

„Dvs. puneți întotdeauna întrebări, și când omul este cu gândul în altă parte, și când nu este cu gândul în altă parte și, de multe ori, până îți revii... . Eu nu cred că mă puteți acuza că nu știu să vorbesc sau că sunt din categoria celor care n-au învățat la școală. Am avut profesori foarte buni la limba română. Dar orice om este supus și erorilor”, a spus ministrul Educației, potrivit Digi24.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Asta este o mitura arghezi a psd-ului. Este senilă, este un mare rău pentru învățământul românesc, mai ales că s-a tot perindat la acest minister. Nu s-a remarcat decât prin aberații, care au dus la degradarea treptată a învățământului. Nu știu și nici nu mă interesează valoarea profesională a acestei individe, de altfel la conducerea politehnicii bucureștene. Cred că toate meritele ei se reduc la o dubioasă susținere politică și atât. Datorită tembelismului de care dă permanent dovadă este o bună unealtă de îndobitocire a tineretului pentru aservirea față de partidul hoților ordinari psd. Sub nenumăratele ei mandate ministeriale dezastroase cota analfabetismului, a abandonului școlar și a tot răului în învățământ a fost și este in continuă creștere. Mai are și imbecilitatea de a îndrăzni să se viseze președinte al țării. Sau poate că nu ea, saraca, ci javrele care își bat joc de imbecile de teapa ei: vvdancila, mgrapina, etc.
    • Like 0
  • Cu micul caveat...dacă o persoană face MAI ALES erori, ea nu trebuie lăsată NICI MĂCAR ÎN APROPIEREA sistemului de Educație.
    Androneasca nu face erori, ea este o eroare.
    • Like 4
  • Dorin check icon
    Șoricul gros la Individa asta.Se crede Mesia învățământului românesc.Dar e numai groparul lui. Mulțumim (oamenilor de bine) care au votat partidul ce a pus-o acolo pentru cât mai Multe Pomeni.
    • Like 3
  • Tinerii astia nu sunt instruiti. Dar mai ales, nu sunt prosti sub nicio forma.
    • Like 4


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult