Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Ecaterina Andronescu, ironizată într-o melodie compusă de câțiva liceeni din Târgu Frumos. Reacția ministrului

clip tineri Targu Frumos

Un grup de liceeni din Târgu Frumos a făcut un videoclip cu o melodie în care o ironizează pe Ecaterina Andronescu, ministrul Educației. 

Reacția tinerilor vine după ce, întrebată într-un interviu recent, la TVR, dacă examenul de bacalaureat arată limpede cunoştinţele acumulate de un elev în liceu, ministrul Educației a declarat: „Orice evaluare evaluează subiectele pe care examenul le presupune în evaluarea respectivă”. 

În melodie se vorbeşte și despre problemele sistemului de învăţământ.

„Videoclip realizat pentru a problematiza situația dramatică prin care a trecut generatia născută in 2000. Din 234 de mii de copii născuți în 2000, mai puțin de 100 de mii au finalizat școala, în 2019, cu Bacalaureatul promovat!”, se arată în mesajul care însoțește clipul pe YouTube.

Ecaterina Andronescu a evitat să comenteze mesajul melodiei, și s-a scuzat pentru stângăcia în exprimare, spunând că „orice om este supus și erorilor”.

„Dvs. puneți întotdeauna întrebări, și când omul este cu gândul în altă parte, și când nu este cu gândul în altă parte și, de multe ori, până îți revii... . Eu nu cred că mă puteți acuza că nu știu să vorbesc sau că sunt din categoria celor care n-au învățat la școală. Am avut profesori foarte buni la limba română. Dar orice om este supus și erorilor”, a spus ministrul Educației, potrivit Digi24.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Asta este o mitura arghezi a psd-ului. Este senilă, este un mare rău pentru învățământul românesc, mai ales că s-a tot perindat la acest minister. Nu s-a remarcat decât prin aberații, care au dus la degradarea treptată a învățământului. Nu știu și nici nu mă interesează valoarea profesională a acestei individe, de altfel la conducerea politehnicii bucureștene. Cred că toate meritele ei se reduc la o dubioasă susținere politică și atât. Datorită tembelismului de care dă permanent dovadă este o bună unealtă de îndobitocire a tineretului pentru aservirea față de partidul hoților ordinari psd. Sub nenumăratele ei mandate ministeriale dezastroase cota analfabetismului, a abandonului școlar și a tot răului în învățământ a fost și este in continuă creștere. Mai are și imbecilitatea de a îndrăzni să se viseze președinte al țării. Sau poate că nu ea, saraca, ci javrele care își bat joc de imbecile de teapa ei: vvdancila, mgrapina, etc.
  • Like 0
 • Cu micul caveat...dacă o persoană face MAI ALES erori, ea nu trebuie lăsată NICI MĂCAR ÎN APROPIEREA sistemului de Educație.
  Androneasca nu face erori, ea este o eroare.
  • Like 4
 • Dorin check icon
  Șoricul gros la Individa asta.Se crede Mesia învățământului românesc.Dar e numai groparul lui. Mulțumim (oamenilor de bine) care au votat partidul ce a pus-o acolo pentru cât mai Multe Pomeni.
  • Like 3
 • Tinerii astia nu sunt instruiti. Dar mai ales, nu sunt prosti sub nicio forma.
  • Like 4


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Halep - Moisescu

Sportivii români trebuie să depășească- pentru a face performanță- limite care le sunt impuse de la vârste mici. „Nu poți să faci aia”, „Nu ești în stare”, „Nu poți să ajungi numărul unu”, „Nu poți să câștigi un Grand Slam”, spune Simona Halep, care crede că un sportiv cu pishicul „tare”, e mai pregătit să fie campion. Ea are și câteva sfaturi pentru părinții care își încurajează copiii să facă sport.

Citește mai mult

ANAF - declarații online

În ultimele două luni și jumătate, multe dintre instituțiile publice din România au descoperit că pot funcționa și fără dosar cu șină. O ordonanță dată de Guvern în perioada pandemiei le obligă astăzi să primească de la cetățeni documente în format electronic și să le răspundă în același fel. „

Citește mai mult

Emil Hurezeanu

„Altă soluție nu mai e. Nu avem încotro. trebuie să recurgem la cele mai bune strategii pentru obținerea acestor bani și, mai ales, pentru folosirea lor”, spune Emil Hurezeanu. (Foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu)

Citește mai mult

Meat-up

În vara lui 2018, Paul Petri şi Vio Nechiti și-au deschis un restaurant de burgeri în Cluj, după ce și-au cultivat și antrenat pasiunea pentru gătit în bucătăria unui restaurant de 4 stele din Anglia.

Citește mai mult

Teodosie împărtășind

ÎPS Teodosie, fost Snagoveanul, actualmente Tomitanul, s-a eliberat de sub dictatura distanțării sociale și a împărtășit mai mulți copii, cu aceeași linguriță. Un gest de sfidare față de autorități, de nesupunere și de declarare a autonomiei sale de ierarh. Patriarhia însăși a găsit acțiunea ÎPS-ului de la malul mării „ostentativă” și a recomandat respectarea legilor țării.

Citește mai mult