Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Educatoarea Elena Ocroteală din Craiova i-a rugat pe părinți ca anul acesta să nu-i mai aducă flori la începutul de an școlar și să doneze banii pentru un spital

Elena Ocroteală

De 11 ani, educatoarea Elena Ocroteală, de la grădinița „Nicolae Romanescu” din Craiova, primește la începerea școlii brațe întregi de flori. Se străduiește să le găsească un loc în vaze în sala de clasă, apoi să le transporte și să le ducă în clasă. Pe drum multe se ofilesc. Pe cele care rezistă, le scoate din ambalaje și le aranjează în combinații noi care rezistă câteva zile. Apoi mor și ele.

„Anul acesta, m-am gândit să tranform florile, care îmi plac atât de mult, în vieți salvate”, spune Elena Ocroteală. Așa că le-a transmis părinților ca în cazul în care vor să aducă flori la școală, să cumpere acțiuni la Bursa de fericire și să doneze astfel bani pentru primul spital de oncologie și radioterapie pediatrică din România, construit de asociația „Dăruieşte viaţă". 

Părinții au donat câte 70 de lei, în schimbul cărora copiii lor au primit câte un tricou, dar și acțiuni onorifice la Bursa de fericire.

„Eu însămi am făcut o donație pentru Spitalul de Oncologie Pediatrică și donez lunar prin SMS atât pentru Dăruiește Viață, cât și pentru Magic Home, refugiul părinților care au copii bolnavi de cancer. Părinții au fost încântați. Eu nu am făcut asta pentru că așteptam flori, dar am văzut că în fiecare an părinții aduceau flori. Anul acesta am primit mult mai mult și, deși sunt cumpărate de curând, acțiunile noastre au dobândă. Salvează deja vieți”, spune aceasta.

Asociația Dăruiește Viață construiește, cu ajutorul donațiilor românilor, primul spital de oncologie și radioterapie pediatrică din România.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Felicitarii doamnei educatoare pentru idee ,este
    • Like 1
  • Draga platforma Republica...poate imi expici si mie de ce nu este acest articol Editorial. De ce nu il primesc zi de zi in email, in loc de newsletterul despre aberatiile lui 12 mai mare ca 16...nu de alta...dar poate asa...invatam, ceea ce este cel mai important...sa ne facem meseria, adica "job-ul". Iar doamna educatoare...asta face...educa...copiii, parintii lor.. poate si pe altii care au citit articolul.
    • Like 1
  • Gând la gând... Nu știu dacă s-a inspirat din acest articol - https://elisabetastanciulescu.ro/2018/09/raspunsul-la-coruptia-din-scoala-e-tine/ - sau a fost o inițiativă proprie, însă îi felicit din toată inima pe toți dascălii care procedează la fel și sper din toată inima ca numărul lor să devină tot mai mare.
    • Like 1
  • O educatoare cu minte și o mare inimă. Copii pe care îi „păstorește„ sigur au ce învăța de la ea.
    • Like 1


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult