Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Educatoarea Elena Ocroteală din Craiova i-a rugat pe părinți ca anul acesta să nu-i mai aducă flori la începutul de an școlar și să doneze banii pentru un spital

Elena Ocroteală

De 11 ani, educatoarea Elena Ocroteală, de la grădinița „Nicolae Romanescu” din Craiova, primește la începerea școlii brațe întregi de flori. Se străduiește să le găsească un loc în vaze în sala de clasă, apoi să le transporte și să le ducă în clasă. Pe drum multe se ofilesc. Pe cele care rezistă, le scoate din ambalaje și le aranjează în combinații noi care rezistă câteva zile. Apoi mor și ele.

„Anul acesta, m-am gândit să tranform florile, care îmi plac atât de mult, în vieți salvate”, spune Elena Ocroteală. Așa că le-a transmis părinților ca în cazul în care vor să aducă flori la școală, să cumpere acțiuni la Bursa de fericire și să doneze astfel bani pentru primul spital de oncologie și radioterapie pediatrică din România, construit de asociația „Dăruieşte viaţă". 

Părinții au donat câte 70 de lei, în schimbul cărora copiii lor au primit câte un tricou, dar și acțiuni onorifice la Bursa de fericire.

„Eu însămi am făcut o donație pentru Spitalul de Oncologie Pediatrică și donez lunar prin SMS atât pentru Dăruiește Viață, cât și pentru Magic Home, refugiul părinților care au copii bolnavi de cancer. Părinții au fost încântați. Eu nu am făcut asta pentru că așteptam flori, dar am văzut că în fiecare an părinții aduceau flori. Anul acesta am primit mult mai mult și, deși sunt cumpărate de curând, acțiunile noastre au dobândă. Salvează deja vieți”, spune aceasta.

Asociația Dăruiește Viață construiește, cu ajutorul donațiilor românilor, primul spital de oncologie și radioterapie pediatrică din România.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Felicitarii doamnei educatoare pentru idee ,este
    • Like 1
  • Draga platforma Republica...poate imi expici si mie de ce nu este acest articol Editorial. De ce nu il primesc zi de zi in email, in loc de newsletterul despre aberatiile lui 12 mai mare ca 16...nu de alta...dar poate asa...invatam, ceea ce este cel mai important...sa ne facem meseria, adica "job-ul". Iar doamna educatoare...asta face...educa...copiii, parintii lor.. poate si pe altii care au citit articolul.
    • Like 1
  • Gând la gând... Nu știu dacă s-a inspirat din acest articol - https://elisabetastanciulescu.ro/2018/09/raspunsul-la-coruptia-din-scoala-e-tine/ - sau a fost o inițiativă proprie, însă îi felicit din toată inima pe toți dascălii care procedează la fel și sper din toată inima ca numărul lor să devină tot mai mare.
    • Like 1
  • O educatoare cu minte și o mare inimă. Copii pe care îi „păstorește„ sigur au ce învăța de la ea.
    • Like 1


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult