Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Emil Boc: Primăria Cluj-Napoca „trimite in istorie” copiile xerox de pe diverse documente solicitate cetățenilor

Emil Boc - digitalizare

Emil Boc a anunțat că Primăria Municipiului Cluj-Napoca a finalizat instalarea unui nou sistem de scannere performante, astfel încât cetățenii să nu mai trebuiască să facă „celebra” copie după buletin în relația cu Primăria, indiferent de procedura legală pe care trebuie să o urmeze.

În total, 60 de astfel de aparate au fost instalate la Registratura Primăriei Cluj-Napoca și în cele 8 primării de cartier.

 


Noua rețea de scannere permite integrarea cu sistemul intern de management al documentelor pe care îl folosește Primăria Cluj-Napoca. 

„Primăria “trimite in istorie” copiile xerox de pe diverse documente solicitate cetățenilor. Cetățeanul economisește timp și bani. Primaria a achiziționat 60 de aparate care scanează documentele cetățenilor.

Primăria municipiului Cluj-Napoca continuă procesul de implementare a tehnologiilor actuale în scopul de a oferi servicii publice mai rapide, mai confortabile și mai simple pentru contribuabil.

Viitorul spre care ne îndreptăm e clar din acest punct de vedere: fiecare cetățean să poată accesa direct de pe telefonul mobil sau calculator - integrat - toate serviciile și informațiile de interes public. O Primărie 100% fără hârtie”, a scris edilul pe Facebook.

Acesta a precizat că prevederile legale obligă primăria să solicite copii după diverse documente, chiar și 5-6 în unele cazuri.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Liberty check icon
  xerox = scaner...
  schimbam FAX-ul cu 5G...
  birocratia este la fel, nici-o diferenta, tovarasi bugetari!...
  • Like 0
 • Cel mai "slab" primministru(vorba vine)este printre cei mai reusiti gospodari,ceea ce inseamna o dovada a prostiei tuturor celor care il luau in deradere.
  Bravo,dle Primar,bravo clujenilor,ca numai cu voi a putut ajunge urbea in fruntea oraselor civilizate.
  • Like 4
  • @ Nicolaie Apolzan
   Dan check icon
   V-am dat .like . si mai completez, ca ;
   --Nu a fost chiar cel mai slab prim ministru , caci nu se compara cu veorica !! ---Situatia politica ,conjunctura de atunci nu-i erau favorabile ,
   --Apoi ,despre situatia din Cluj Napoca , este DA ,, de laudat , desi la urmat. alegeri s-au inscris tot felul de indivizi ,dubiosi , car vor pierde din start lupta ,
   ---Atlceva as dori sa subliniez aici ,Oare de ce le merge asa de bine Clujenilor ?
   -- Va raspund in 2 cuvinte ;
   --Pentru ca la Cluj ,psd-ul este prezent doar cu numele ,,zadar incearca mascaricii psd-isti nasra ( ca nici numele nu-i normal ) sau altul itu , niste nulitati sa scoata capul la lumina ca ,nu au nici o sansa ! Apoi nivelul de educatie isi pune amprenta in mod categoric,
   • Like 1
 • Bun! Daca accesarea se va putea face din browser de pe orice sistem de operare, cu atat mai bine.
  • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult