Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Emil Boc: Primăria Cluj-Napoca „trimite in istorie” copiile xerox de pe diverse documente solicitate cetățenilor

Emil Boc - digitalizare

Emil Boc a anunțat că Primăria Municipiului Cluj-Napoca a finalizat instalarea unui nou sistem de scannere performante, astfel încât cetățenii să nu mai trebuiască să facă „celebra” copie după buletin în relația cu Primăria, indiferent de procedura legală pe care trebuie să o urmeze.

În total, 60 de astfel de aparate au fost instalate la Registratura Primăriei Cluj-Napoca și în cele 8 primării de cartier.

 


Noua rețea de scannere permite integrarea cu sistemul intern de management al documentelor pe care îl folosește Primăria Cluj-Napoca. 

„Primăria “trimite in istorie” copiile xerox de pe diverse documente solicitate cetățenilor. Cetățeanul economisește timp și bani. Primaria a achiziționat 60 de aparate care scanează documentele cetățenilor.

Primăria municipiului Cluj-Napoca continuă procesul de implementare a tehnologiilor actuale în scopul de a oferi servicii publice mai rapide, mai confortabile și mai simple pentru contribuabil.

Viitorul spre care ne îndreptăm e clar din acest punct de vedere: fiecare cetățean să poată accesa direct de pe telefonul mobil sau calculator - integrat - toate serviciile și informațiile de interes public. O Primărie 100% fără hârtie”, a scris edilul pe Facebook.

Acesta a precizat că prevederile legale obligă primăria să solicite copii după diverse documente, chiar și 5-6 în unele cazuri.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Liberty check icon
  xerox = scaner...
  schimbam FAX-ul cu 5G...
  birocratia este la fel, nici-o diferenta, tovarasi bugetari!...
  • Like 0
 • Cel mai "slab" primministru(vorba vine)este printre cei mai reusiti gospodari,ceea ce inseamna o dovada a prostiei tuturor celor care il luau in deradere.
  Bravo,dle Primar,bravo clujenilor,ca numai cu voi a putut ajunge urbea in fruntea oraselor civilizate.
  • Like 4
  • @ Nicolaie Apolzan
   Dan check icon
   V-am dat .like . si mai completez, ca ;
   --Nu a fost chiar cel mai slab prim ministru , caci nu se compara cu veorica !! ---Situatia politica ,conjunctura de atunci nu-i erau favorabile ,
   --Apoi ,despre situatia din Cluj Napoca , este DA ,, de laudat , desi la urmat. alegeri s-au inscris tot felul de indivizi ,dubiosi , car vor pierde din start lupta ,
   ---Atlceva as dori sa subliniez aici ,Oare de ce le merge asa de bine Clujenilor ?
   -- Va raspund in 2 cuvinte ;
   --Pentru ca la Cluj ,psd-ul este prezent doar cu numele ,,zadar incearca mascaricii psd-isti nasra ( ca nici numele nu-i normal ) sau altul itu , niste nulitati sa scoata capul la lumina ca ,nu au nici o sansa ! Apoi nivelul de educatie isi pune amprenta in mod categoric,
   • Like 1
 • Bun! Daca accesarea se va putea face din browser de pe orice sistem de operare, cu atat mai bine.
  • Like 0


Îți recomandăm

Fetiță la laptop

Situația se poate schimba în orice moment și școli aflate acum în scenariul verde sau galben pot trece de pe o zi pe alta în scenariul roșu, dacă în cadrul lor vor fi confirmate 3 cazuri de Covid. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult

Scoala din valiza

„Educația digitală nu înseamnă neapărat distanțarea între copil și profesor. Și aici îmi vine în minte un alt exemplu: profesorii dintr-o școală din Ialomița, care au devenit dependenți de copiii pentru a putea să folosească mijloacele digitale și s-au apropiat de copii”.

Citește mai mult

Andreas Lier - BASF

„Mă duc aproape în fiecare dimineață cu bicicleta la birou, pe o distanță de 3-4 km, în timp ce vecinii mei adoră să-și conducă SUV-urile, să stea în ambuteiaje, să polueze aerul, lăsând o amprentă mare de carbon doar pentru a se simți foarte confortabil și a afișa simboluri de statut social”, dezvăluie Andreas Lier, CEO al BASF România, într-un interviu pentru Republica.

Citește mai mult

O afacere cu cânepă

Ionuț a plecat în India în toamna lui 2017 ca să viziteze cele șapte orașe sfinte. A luat această decizie după un an și jumătate în care a lucrat pentru o companie elvețiano-britanică din Praga, unde ajunsese ca proaspăt absolvent al unui masterat în Olanda, care nu și-a găsit nimic de lucru în țară.

Citește mai mult

Andrei Pitis

Andrei Pitiş, unul dintre cei mai cunoscuţi oameni din industria locală de IT, a investit până în prezent în 15 startup-uri, după ce în 2018 a demarat un proiect prin care vrea să ajute 100 de români să ajungă milionari în euro din startup-uri în tehnologie.

Citește mai mult