Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Emil Boc: Primăria Cluj-Napoca „trimite in istorie” copiile xerox de pe diverse documente solicitate cetățenilor

Emil Boc - digitalizare

Emil Boc a anunțat că Primăria Municipiului Cluj-Napoca a finalizat instalarea unui nou sistem de scannere performante, astfel încât cetățenii să nu mai trebuiască să facă „celebra” copie după buletin în relația cu Primăria, indiferent de procedura legală pe care trebuie să o urmeze.

În total, 60 de astfel de aparate au fost instalate la Registratura Primăriei Cluj-Napoca și în cele 8 primării de cartier.

 


Noua rețea de scannere permite integrarea cu sistemul intern de management al documentelor pe care îl folosește Primăria Cluj-Napoca. 

„Primăria “trimite in istorie” copiile xerox de pe diverse documente solicitate cetățenilor. Cetățeanul economisește timp și bani. Primaria a achiziționat 60 de aparate care scanează documentele cetățenilor.

Primăria municipiului Cluj-Napoca continuă procesul de implementare a tehnologiilor actuale în scopul de a oferi servicii publice mai rapide, mai confortabile și mai simple pentru contribuabil.

Viitorul spre care ne îndreptăm e clar din acest punct de vedere: fiecare cetățean să poată accesa direct de pe telefonul mobil sau calculator - integrat - toate serviciile și informațiile de interes public. O Primărie 100% fără hârtie”, a scris edilul pe Facebook.

Acesta a precizat că prevederile legale obligă primăria să solicite copii după diverse documente, chiar și 5-6 în unele cazuri.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Liberty check icon
  xerox = scaner...
  schimbam FAX-ul cu 5G...
  birocratia este la fel, nici-o diferenta, tovarasi bugetari!...
  • Like 0
 • Cel mai "slab" primministru(vorba vine)este printre cei mai reusiti gospodari,ceea ce inseamna o dovada a prostiei tuturor celor care il luau in deradere.
  Bravo,dle Primar,bravo clujenilor,ca numai cu voi a putut ajunge urbea in fruntea oraselor civilizate.
  • Like 4
  • @ Nicolaie Apolzan
   Dan check icon
   V-am dat .like . si mai completez, ca ;
   --Nu a fost chiar cel mai slab prim ministru , caci nu se compara cu veorica !! ---Situatia politica ,conjunctura de atunci nu-i erau favorabile ,
   --Apoi ,despre situatia din Cluj Napoca , este DA ,, de laudat , desi la urmat. alegeri s-au inscris tot felul de indivizi ,dubiosi , car vor pierde din start lupta ,
   ---Atlceva as dori sa subliniez aici ,Oare de ce le merge asa de bine Clujenilor ?
   -- Va raspund in 2 cuvinte ;
   --Pentru ca la Cluj ,psd-ul este prezent doar cu numele ,,zadar incearca mascaricii psd-isti nasra ( ca nici numele nu-i normal ) sau altul itu , niste nulitati sa scoata capul la lumina ca ,nu au nici o sansa ! Apoi nivelul de educatie isi pune amprenta in mod categoric,
   • Like 1
 • Bun! Daca accesarea se va putea face din browser de pe orice sistem de operare, cu atat mai bine.
  • Like 0


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult