Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Emil Boc: Primăria Cluj-Napoca „trimite in istorie” copiile xerox de pe diverse documente solicitate cetățenilor

Emil Boc - digitalizare

Emil Boc a anunțat că Primăria Municipiului Cluj-Napoca a finalizat instalarea unui nou sistem de scannere performante, astfel încât cetățenii să nu mai trebuiască să facă „celebra” copie după buletin în relația cu Primăria, indiferent de procedura legală pe care trebuie să o urmeze.

În total, 60 de astfel de aparate au fost instalate la Registratura Primăriei Cluj-Napoca și în cele 8 primării de cartier.

 


Noua rețea de scannere permite integrarea cu sistemul intern de management al documentelor pe care îl folosește Primăria Cluj-Napoca. 

„Primăria “trimite in istorie” copiile xerox de pe diverse documente solicitate cetățenilor. Cetățeanul economisește timp și bani. Primaria a achiziționat 60 de aparate care scanează documentele cetățenilor.

Primăria municipiului Cluj-Napoca continuă procesul de implementare a tehnologiilor actuale în scopul de a oferi servicii publice mai rapide, mai confortabile și mai simple pentru contribuabil.

Viitorul spre care ne îndreptăm e clar din acest punct de vedere: fiecare cetățean să poată accesa direct de pe telefonul mobil sau calculator - integrat - toate serviciile și informațiile de interes public. O Primărie 100% fără hârtie”, a scris edilul pe Facebook.

Acesta a precizat că prevederile legale obligă primăria să solicite copii după diverse documente, chiar și 5-6 în unele cazuri.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Liberty check icon
  xerox = scaner...
  schimbam FAX-ul cu 5G...
  birocratia este la fel, nici-o diferenta, tovarasi bugetari!...
  • Like 0
 • Cel mai "slab" primministru(vorba vine)este printre cei mai reusiti gospodari,ceea ce inseamna o dovada a prostiei tuturor celor care il luau in deradere.
  Bravo,dle Primar,bravo clujenilor,ca numai cu voi a putut ajunge urbea in fruntea oraselor civilizate.
  • Like 4
  • @ Nicolaie Apolzan
   Dan check icon
   V-am dat .like . si mai completez, ca ;
   --Nu a fost chiar cel mai slab prim ministru , caci nu se compara cu veorica !! ---Situatia politica ,conjunctura de atunci nu-i erau favorabile ,
   --Apoi ,despre situatia din Cluj Napoca , este DA ,, de laudat , desi la urmat. alegeri s-au inscris tot felul de indivizi ,dubiosi , car vor pierde din start lupta ,
   ---Atlceva as dori sa subliniez aici ,Oare de ce le merge asa de bine Clujenilor ?
   -- Va raspund in 2 cuvinte ;
   --Pentru ca la Cluj ,psd-ul este prezent doar cu numele ,,zadar incearca mascaricii psd-isti nasra ( ca nici numele nu-i normal ) sau altul itu , niste nulitati sa scoata capul la lumina ca ,nu au nici o sansa ! Apoi nivelul de educatie isi pune amprenta in mod categoric,
   • Like 1
 • Bun! Daca accesarea se va putea face din browser de pe orice sistem de operare, cu atat mai bine.
  • Like 0


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult