Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Jurnalista Emilia Șercan: „A fost identificată persoana care m-a amenințat cu moartea. Este un ofițer de poliție”

Academia de Poliție

Polițiștii suspectează că bărbatul care a amenințat-o cu moartea pe jurnalista Emilia Șercan este un ofițer de Poliție angajat la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”.

UPDATE: Dosarul în cazul ofițerului de la Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza” suspectat că a ameninţat-o cu moartea pe jurnalista Emilia Șercan a fost preluat de DNA, scrie Hotnews.ro.

„A fost identificată persoana care m-a amenințat cu moartea. Este un ofițer de poliție, angajat al Academiei de Poliție. Sunt într-o evidentă stare de consternare. Un ofițer de poliție, pus să apere legea, amenință cu moarte un ziarist de investigație. Este inimaginabil așa ceva! Sper că de data asta va exista puțină onoare prin structurile de conducere ale Academiei de Poliție. Revin”, a scris Emilia Șercan pe Facebook.

Digi24 a relatat că ofițerii IGPR fac percheziții la Academia de Poliţie Alexandru Ioan Cuza şi acasă la un ofiţer al instituţiei. Bărbatul lucrează la o structură de suport, a absolvit Academia de Poliție în ultimii doi ani și nu este înscris la școala doctorală.

Acesta a fost depistat la Slatina și urmează să fie dus la audieri la București.

În urmă cu o săptămână, Emilia Șercan a făcut public faptul că a primit un mesaj text de amenințare cu moartea de la o persoană neidentificată. Jurnalista publicase informații despre tezele de doctorat plagiate de la Academia de Poliție, instituție aflată în subordinea Ministerului de Interne, iar alte materiale pe acest subiect erau în pregătire.

De-a lungul timpului, Emilia Șercan a demascat plagiatele comise în tezele de doctorat de oficiali ai statului român. „De patru ani scriu aproape exclusiv despre tezele de doctorat plagiate ale unor oficiali ai statului, unii dintre cei mai puternici oameni din România fiind subiectul dezvăluirilor mele. Anchetele despre tezele de doctorat plagiate au expus o cutremurătoare rețea de complicități, putere, influență și bani construită pe impostură la cel mai înalt nivel al instituțiilor statului.

Până acum am fost înjurată, intimidată, urmărită, s-a încercat compromiterea mea, însă de data asta s-a trecut la un alt nivel”, scria ea în urmă cu o săptămână.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Dorin check icon
  Băiatul ăsta e un bun urmaș a Milițienilor Ceaușisti..
  • Like 0
 • "Onoare" in politia romanească? Ba poate o sa le mai cereți si jandarmilor asa ceva! Cat timp va exista PSD, cuvântul "onoare" trebuie șters din vocabular!
  • Like 0
 • Politia romana este in general o gluma proasta..... Am intalnit politisti locali de o prostie atat de evidenta, ca nu ma mir de situatia de plagiatori a sefilor lor. Oricum nu prea stiu care e rolul politiei locale, in afar de acela de a "strange fonduri" aplicand amenzi mai mult sau mai putin corecte (de cele mai ulte ori mai putin corecte). Personal i-as da afar in suturi din institutia pe care sefac ca o reprezinta si i-as da in judecata pentru recuperarea sumelor incasate in virtutea pozitiei ocupate prin frauda.
  • Like 1
  • @ andreea dragusin
   Dorin check icon
   Sunt gardieni publici botezați Polițai de primării.Nu au academia de politie . angajați de primar pe cumetrii .Le trebuie numai 12 clase . Trebuiau să dispară de mult.
   • Like 0
 • Un subiect foarte, foarte sensibil. De ce ? Pentru că părerii multora dintre noi, să se facă polițiști în general nu se duc persoanele inteligente. De aici nu-i greu de ajuns la concluzia că un doctorat al unui polițist, este aproape sigur că este un plagiat.
  • Like 0
 • Ion N check icon
  Problema scolilor doctorale este una cu implicatii semnificative in viata publica. De ce isi doresc multi militari studiile doctorale, dar politicienii, magistratii, oamenii din presa?
  Un studiu doctoral este o normalitate, atunci cand persoana candidata chiar are studiile aprofundate, cunostintele, capacitatea si dedicarea necesare cercetarii domeniilor de nisa ale cunoasterii umane, Pentru acestia tot respectul si aprecierile pe deplin meritate.
  Pe alta parte, traim o perioada de dupa regimul comunist, cand lumea a cerut in strada o scara a valorilor si sa restructuram societatea dupa reguli si rigori meritocratice.
  Asa cum vechii si mai noii urmasi ai sistemului comunist s-au tinut si cu dintii de sistemul "demolat" pentru unii dar stabilizat pentru altii, asa s-au mentinut si mentalitatile devenirii umane.
  Ca sa ajungi pe o scara ierarhica inalta se cer studii aprofundate, recunoscute de institutii de prestigiu, de notorietate, si, de aici si goana dupa astfel de diplome, care inunda CV-urile pompoase post revolutionare romanesti. Indivizi cu studii de siguranta nationala, securitate, de tot felul, certificate cu diplome frumos tiparite nu au nicio jena sa strige in gura mare, pe la orice microfon intalnit in cale, despre cei care nu le convin ca sunt securisti; ceva de genul "hotul striga hotii".
  Demascarea acestor impostori periculosi ar trebui sa aiba efecte mult mai adanci; daca un general cu cateva stele pe umar are studii doctorale, altfel nici nu ar putea fi pe o asemenea pozitie, si este demascat ca fiind plagieri grosolane, asta ar trebui sa duca la recuperarea unor imense sume de bani, sporul de 15 la suta, ocuparea functiilor respective prin frauda, platite semnificativ mai mult decat ar fi meritat, pensii calculate pentru aceste functii etc, si pentru multi ani.
  La fel se poate extinde in magistratura, procuratura si alte domenii ale vietii publice, administrative. Ar fi bai mare.
  De aceea dna Sercan este in vizorul unor asemenea indivizi, atacand-o de fiecare data.
  Cine sa faca ordine? Cei care ar trebui se pare ca sunt si ei orbiti de puterea data de astfel de imposturi! Politicienii cu diplome de carton care modifica legislatia dupa bunul plac?
  • Like 2
  • @ Ion N
   maripos check icon
   Sau ar putea sa nu se mai plateasca. Cei care vor, s-o faca de dragul cunoasterii, din dorinta de a se pune in slujba semenilor intr-un mod cat mai eficient!
   • Like 1
 • Ce să spun? nu mă așteptam să nu fie vorba despre un milițian de rît nou. Personal, am fost amenințat la propria ușă, de către doi astfel de milițieni, în civil, pentru că devenisem prea curios (întrebările fiind adresate oficial, în scris) în legătură cu un șef al IPJ.
  Este foarte periculos faptul că astfel de indivizi sunt majoritari, iar nu excepții, haita fiind condusă de către politruci, uneori lipsiți de o pregătire intelectuală minimă.
  Sper ca de această dată polițiștii, care nu se lasă și ei intimidați, vor respecta uniforma, menirea și jurământul pe baza cărora incasează salariile.
  • Like 4
  • @ Ion Popescu
   Temujin check icon
   Sper ca de această dată polițiștii, care nu se lasă și ei intimidați, vor respecta uniforma, menirea și jurământul pe baza cărora incasează salariile.

   Cati militieni au torturat si ucis pe cei carora le datorau salariile in perioada de trista amintire, numai arhivele lor stiu. Juramantul nu i-a impiedicat sa casapeasca populatia fara nici o umbra de constiinta sau demnitate, fiind la ordinele partidului criminal care, iata, pare ca tatoneaza: sa omor, sa nu omor...
   • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult