Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Cum gândește purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere, plătit din bani publici: „Pentru toţi care jigniţi şi urâţi Poliţia Română, vă rog ca data viitoare când aveţi probleme să apelaţi la oricine altcineva, nu la poliţie”

După ce Poliția i-a deschis dosar penal șoferului care a circulat în România cu plăcuțele de înmatriculare anti-PSD, peste 50.000 de oameni au dat review-uri de o stea paginii de Facebook a Poliției Rutiere, al cărei rating a ajuns astfel la 1,1 stele. În încercarea de a ridica scorul paginii, angajații MAI au fost mobilizați pentru a da review-uri de cinci stele pe pagină. 

Unul dintre aceste review-uri îi aparține purtătorului de cuvânt al Brigăzii Rutiere București, care, deși este plătit din bani publici, le spune cetățenilor să nu mai apeleze la Poliție atunci când au probleme, ci la „vecini, popi, rude”.

Brigada Rutieră „nu achiesează” la cele transmise de Munteanu

„Pentru toţi care jigniţi şi urâţi Poliţia Română, vă rog ca data viitoare când aveţi probleme să apelaţi la oricine altcineva, nu la poliţie. Când vă fură bunurile, când vă agresează pe stradă, la accidente rutiere, vă rog să apelaţi la vecini, la popi, la rude, dar nu la poliţie”, a scris Ovidiu Munteanu. 

Brigada Rutieră a reacționat ulterior, spunând că „nu achiesează” la mesajul lui Munteanu. „Cu privire la mesajul postat pe pagina de socializare a Poliției Române de către colegul nostru Ovidiu Munteanu, vă aducem la cunoștință faptul că Brigada Rutiera nu achiesează la cele transmise, mesajul fiind unul strict personal. Brigada Rutieră vă asigură că este și va rămâne în slujba cetățeanului, indiferent de situație”, a precizat Brigada Rutieră.

Valentin Rîciu, consilierul ministrului de Interne Carmen Dan, a acordat cinci stele paginii de Facebook, pentru că, susţine el "este o instituţie care merită respect", scrie Digi24. Pe de altă parte, polițiști precum Marian Godină sau Traian Berbeceanu au criticat mișcarea de PR a IGPR. Marina Godină o cataloghează drept penibilă, în timp ce Traian Berbeceanu face public un mesaj primit în care i se cere să dea un review de cinci stele pe pagină. „Șefu, nu vă suparați dar alea 5 stele reprezintă gradu' sau clasificarea? L.E. După ieșirea de astăzi pot să vă dau maxim doo margarete...ca-colegi...”, a scris Berbeceanu.

Cei care administrează pagina de Facebook a Poliției Române au raportat masiv utilizatorii care au dat review de o stea.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Cred ca cei de la Brigada Rutiera nu isi dau seama ce sugereaza.
    • Like 0
  • Am postat ieri un review - doar o stea din cinci si cu un continut decent dar oarecum deranjant, ma intrebam daca politistii sunt slugile lui Dragnea - pe pagina de facebook a Politiei Romane. Astazi am constatat ca am fost blocat de ei, nu mai pot da review-uri la ei pe pagina. Asta nu este nimic, dar cineva a incercat sa imi sparga contul de facebook. De unde stiu? Facebook mi-a cerut verificari suplimentare inainte de a ma putea loga. Acest lucru se intampla cand "apar activitati ciudate" Se pare ca nu au reusit sa imi sparga contul, am activata AUTENTIFICARE DUBLA - si va sfatuiesc sa va puneti si voi, mai ales inainte de a posta ceva CONTRA puterii... Interesant ar fi insa ca politia sa afle cine incearca sa ne sparga conturile? Din cate stiu eu acest fapt incalca mai multe legi... Trebuie sa facem o reclamatie? Unde? La Politie?
    • Like 1
  • Știi ceva, Ovidiu Munteanu: când tu și colegii tăi băgați cardul în bancomat, lună de lună, să vă gândiți că noi suntem „clienții voștri — stăpânii voștri”.
    Da, din banii noștri trăiți, unii chiar mai bine decât ați merita! Banii care-i scoateți voi lunar de la bancomat, provin din taxele și impozitele de la noi, nu de la Liviu Dragnea, nici de la Viorica Dăncilă, nici de la Carmen Dan. De la noi! Ați înțeles sau trebuie să vă repetăm, ca la oligofreni?

    În concluzie, data viitoare când mai executați cu maximă lingușire ordine de la șefii voștri politici, gândiți-vă de două ori cum și dacă le executați!

    Pe loc repaus...
    • Like 1
  • Si eu ii rog pe dnii politisti sa si ia salariul din alta parte, nu din taxele noastre
    • Like 4
    • @ Neacsu Laurentiu
      Păi, credeți că nu o fac?! Unii, cel puțin, care trăiesc cu partidul în legitimație.
      De această dată sunt convins că împuternicirile date unor șefi de inspectorate, de cel puțin cinci ani,( la fiecare șase luni), pentru că așa nu-i nevoie de examen, au doar scopul de a ocupa posturile de conducere cu supuși de partid; care se comportă în consecință. Mizerabil, de altfel.
      • Like 4
  • Cand esti medic trebuie sa ajuti chiar daca nu esti in orele de servici. Cand esti politist trebuie sa ajuti chiar daca nu esti in orele de servici. Cand esti purtator de cuvant trebuie sa exprimi mesajele institutiei reprezentate chiar si atunci cand nu esti de servici.

    Ma indoiesc ca domnul respectiv nu stie aceste reguli simple. Si ma intreb ce a fost in mintea celor ce l-au recrutat in aceasta pozitie? Probabil ca a fost ales pentru ca te poti baza ca in orice moment isi va pastra cumpatul si va transmite cu claritate mesajul Politiei Rutiere.

    Multumesc Carmen Dan!
    • Like 1
    • @ Florian Berghea
      Poate că milițianul ăsta de Munteanu a fost angajat în poliție precum cele două cucoane de la Protecția Copilului Teleorman, dar lucrează de fapt la PSD, neavând nicio treabă cu Poliția Română. În cazul acesta, totul e limpede și clar, cu precizarea că de la PSD trebuie să-și ia salariul, nu din banii noștri, luați prin taxe și impozite.
      • Like 2


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult