Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Emisarul lui Trump, la București: Progresul înregistrat de România în combaterea corupției e impresionant. Îl aplaudăm și vă încurajăm să continuați pentru că așa eliminați vulnerabilitățile pe care puteri ostile le-ar folosi pentru a va submina statul din interior

Wess Mitchell

(Foto: Twitter/US Embassy Bucharest)

Lupta împotriva corupției, păstrarea valorilor Occidentului, influența și intențiile Rusiei și Chinei, securitatea energetică s-au numărat printre subiectele discursului pe care asistentul Secretarului de Stat al SUA pentru Europa şi Eurasia, Wess Mitchell, l-a susținut luni la Universitatea București.

„Progresul înregistrat de România în combaterea corupției e impresionant. Îl aplaudăm și vă încurajăm să continuați pentru că așa eliminați vulnerabilitățile pe care puteri ostile le-ar folosi pentru a vă submina statul din interior”, a afirmat Wess Mitchell, aflat într-o vizită de două zile în România. 

Wess Mitchell a punctat că au fost făcuți pași istorici în lupta împotriva corupției și a subliniat că „lupta anticorupție necesită legi și un sistem judiciar bun”, adăugând că pentru asta „e nevoie de lideri puternici”.

„A fost nevoie de mulţi ani şi de multe sacrificii ale poporului român, trecând prin ororile nazismului, noaptea lungă a comunismului, corupţia şi poliţia secretă a lui Ceauşescu, pentru a obţine premiul independenţei politice”, a subliniat emisarul președintelui Donald Trump. 

„Atât Rusia, cât şi China doresc în felul lor să înfrângă Occidentul: Rusia fragmentându-l, China suplinindu-l. (...) Obiectivul lor este însăşi construcţia politică, economică şi socială care alcătuieşte România”, a spus Wess Mitchell.

Asistentul Secretarului de Stat al SUA pentru Europa şi Eurasia are programată pentru marți  o întrevedere cu preşedintele Klaus Iohannis.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Adrian check icon
  As vrea sa aud de la acest domn si ce are de spus in privinta acuzatiilor de abuz cu care se confrunta SRI si DNA.
  Si as mai vrea sa explice de ce SUA nu face dosare in justitie prin NSA.

  Si de ce in general SUA devine din ce in ce mai criticata de cetatenii ei in privinta modului in care alege sa faca politica externa.

  In fine, omul asta vorbeste pt cei saraci cu duhul ...
  • Like 0
 • Mi se pare modul cel mai subtil in a spune : rezolvati-va treburile interne singuri pentru ca noi avem lucruri mai importante. Rezististii spun sa vina americanii, europenii, occidentul, lumea intreaga sa vada coruptia...Melescanu...."nu domn`le eu sunt un baiat de la tara" ! Fratilor, mai este vreun roman lucid in tara asta de rahat sau toti il sarbatorim pe Daddy, ca asa ne spune "programul de delete al memoriei" PSD-ist !
  • Like 1
 • florin check icon
  Aha! Deci Rusia si China are ceva cu occidentul. Pai si noi?
  Noi suntem undeva aproape de rusi iar occidentul are nevoie de drumuri spre Rusia. Cica era un banc: romanii se duc la un summit UE si spun ca vor sa adere. Coana europa zice pass. Dupa cativa ani la fel. La care americanii spune coanei: ''sunt cu noi''.
  • Like 0
 • Nu aș prea crede că e sincer, tovarășul Trump.
  E mai degrabă băgatul calului troian pe poartă.
  Noroc că mai e și altceva în America, în afara administrației prezidențiale.
  • Like 0


Îți recomandăm

Protest 10 august

„Dacă se rostesc astfel de cuvinte cum face Liviu Dragnea, adică moarte, omor, bătăuşi, droguri, fascişti, toate sunt calculate, repetate de domnul Dragnea şi de consilierii săi pentru a construi o justficare în ochii opiniei publice a unor intervenţii asupra manifestanţilor anti-PSD care, până acum nu au comis nicio violenţă”, spune Cristian Tudor Popescu. (Foto: Inquam Photos)

Citește mai mult