Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Emisarul lui Trump, la București: Progresul înregistrat de România în combaterea corupției e impresionant. Îl aplaudăm și vă încurajăm să continuați pentru că așa eliminați vulnerabilitățile pe care puteri ostile le-ar folosi pentru a va submina statul din interior

Wess Mitchell

(Foto: Twitter/US Embassy Bucharest)

Lupta împotriva corupției, păstrarea valorilor Occidentului, influența și intențiile Rusiei și Chinei, securitatea energetică s-au numărat printre subiectele discursului pe care asistentul Secretarului de Stat al SUA pentru Europa şi Eurasia, Wess Mitchell, l-a susținut luni la Universitatea București.

„Progresul înregistrat de România în combaterea corupției e impresionant. Îl aplaudăm și vă încurajăm să continuați pentru că așa eliminați vulnerabilitățile pe care puteri ostile le-ar folosi pentru a vă submina statul din interior”, a afirmat Wess Mitchell, aflat într-o vizită de două zile în România. 

Wess Mitchell a punctat că au fost făcuți pași istorici în lupta împotriva corupției și a subliniat că „lupta anticorupție necesită legi și un sistem judiciar bun”, adăugând că pentru asta „e nevoie de lideri puternici”.

„A fost nevoie de mulţi ani şi de multe sacrificii ale poporului român, trecând prin ororile nazismului, noaptea lungă a comunismului, corupţia şi poliţia secretă a lui Ceauşescu, pentru a obţine premiul independenţei politice”, a subliniat emisarul președintelui Donald Trump. 

„Atât Rusia, cât şi China doresc în felul lor să înfrângă Occidentul: Rusia fragmentându-l, China suplinindu-l. (...) Obiectivul lor este însăşi construcţia politică, economică şi socială care alcătuieşte România”, a spus Wess Mitchell.

Asistentul Secretarului de Stat al SUA pentru Europa şi Eurasia are programată pentru marți  o întrevedere cu preşedintele Klaus Iohannis.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Adrian check icon
    As vrea sa aud de la acest domn si ce are de spus in privinta acuzatiilor de abuz cu care se confrunta SRI si DNA.
    Si as mai vrea sa explice de ce SUA nu face dosare in justitie prin NSA.

    Si de ce in general SUA devine din ce in ce mai criticata de cetatenii ei in privinta modului in care alege sa faca politica externa.

    In fine, omul asta vorbeste pt cei saraci cu duhul ...
    • Like 0
  • Mi se pare modul cel mai subtil in a spune : rezolvati-va treburile interne singuri pentru ca noi avem lucruri mai importante. Rezististii spun sa vina americanii, europenii, occidentul, lumea intreaga sa vada coruptia...Melescanu...."nu domn`le eu sunt un baiat de la tara" ! Fratilor, mai este vreun roman lucid in tara asta de rahat sau toti il sarbatorim pe Daddy, ca asa ne spune "programul de delete al memoriei" PSD-ist !
    • Like 1
  • florin check icon
    Aha! Deci Rusia si China are ceva cu occidentul. Pai si noi?
    Noi suntem undeva aproape de rusi iar occidentul are nevoie de drumuri spre Rusia. Cica era un banc: romanii se duc la un summit UE si spun ca vor sa adere. Coana europa zice pass. Dupa cativa ani la fel. La care americanii spune coanei: ''sunt cu noi''.
    • Like 0
  • check icon
    Nu aș prea crede că e sincer, tovarășul Trump.
    E mai degrabă băgatul calului troian pe poartă.
    Noroc că mai e și altceva în America, în afara administrației prezidențiale.
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult