(Foto: Twitter/US Embassy Bucharest)
Lupta împotriva corupției, păstrarea valorilor Occidentului, influența și intențiile Rusiei și Chinei, securitatea energetică s-au numărat printre subiectele discursului pe care asistentul Secretarului de Stat al SUA pentru Europa şi Eurasia, Wess Mitchell, l-a susținut luni la Universitatea București.
„Progresul înregistrat de România în combaterea corupției e impresionant. Îl aplaudăm și vă încurajăm să continuați pentru că așa eliminați vulnerabilitățile pe care puteri ostile le-ar folosi pentru a vă submina statul din interior”, a afirmat Wess Mitchell, aflat într-o vizită de două zile în România.
Wess Mitchell a punctat că au fost făcuți pași istorici în lupta împotriva corupției și a subliniat că „lupta anticorupție necesită legi și un sistem judiciar bun”, adăugând că pentru asta „e nevoie de lideri puternici”.
„A fost nevoie de mulţi ani şi de multe sacrificii ale poporului român, trecând prin ororile nazismului, noaptea lungă a comunismului, corupţia şi poliţia secretă a lui Ceauşescu, pentru a obţine premiul independenţei politice”, a subliniat emisarul președintelui Donald Trump.
„Atât Rusia, cât şi China doresc în felul lor să înfrângă Occidentul: Rusia fragmentându-l, China suplinindu-l. (...) Obiectivul lor este însăşi construcţia politică, economică şi socială care alcătuieşte România”, a spus Wess Mitchell.
Asistentul Secretarului de Stat al SUA pentru Europa şi Eurasia are programată pentru marți o întrevedere cu preşedintele Klaus Iohannis.
Urmăriți Republica pe Google News
Urmăriți Republica pe Threads
Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.
Si as mai vrea sa explice de ce SUA nu face dosare in justitie prin NSA.
Si de ce in general SUA devine din ce in ce mai criticata de cetatenii ei in privinta modului in care alege sa faca politica externa.
In fine, omul asta vorbeste pt cei saraci cu duhul ...
Noi suntem undeva aproape de rusi iar occidentul are nevoie de drumuri spre Rusia. Cica era un banc: romanii se duc la un summit UE si spun ca vor sa adere. Coana europa zice pass. Dupa cativa ani la fel. La care americanii spune coanei: ''sunt cu noi''.
E mai degrabă băgatul calului troian pe poartă.
Noroc că mai e și altceva în America, în afara administrației prezidențiale.