Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Emmanuel Macron i-a transmis lui Klaus Iohannis că o va susține pe Laura Codruța Kovesi la conducerea Parchetului European

Klaus Iohannis - Emmanuel Macron

(Foto presidency.ro)

Franța o va susține pe Laura Codruța Kovesi la preluarea conducerii Parchetului European. 

Președintele Klaus Iohannis a vorbit vineri la telefon cu omologul său francez, Emmanuel Macron, despre candidatura Laurei Codruța Kovesi la funcția de procuror-șef european.

„În virtutea bunei colaborări și a bunei înțelegeri între cei doi șefi de stat, Președintele Emmanuel Macron i-a transmis Președintelui Klaus Iohannis că va retrage candidatura domnului Jean-François Bohnert și că o va susține pe doamna Laura Codruța Kovesi la conducerea Parchetului European”, se arată într-un comunicat de presă al Administrației prezidențiale.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Paul check icon
  Ha ha ha, e un deliciu sa urmărești zvarcolirile alde pesedistilor și ale uneltelor lor (benevole sau nebenevole) acum când se întrevede ca o sa ajungă Codruta pe funcție. Sincer sa fiu eu mi-as fi dorit sa o văd iarăși la DNA, așa cum era DNA-ul înaintea asaltului hoardelor mafiote alde-psd-udmr-basescu. Da, susțin binomul, mi se pare normal ca serviciile secrete sa genereze dovezi pentru ca procurorii sa poată aduce corupții in fata judecătorului astfel încât acesta sa nu poată sa nu ii condamne chiar dacă il cheamă lia savonea sau dana garbovan. Da, mi se pare normal ca judecătorii sa fie sub lupa serviciilor secrete, atâta timp cât acestea sunt sub control parlamentar și nu au imunitate in fata justiției. Corupția trebuie stârpita in România cu cea mai mare severitate posibila. Corupții trebuie băgați la temnița grea iar averile lor confiscate, indiferent dacă încearcă sa le ascundă. Neamul asta are o boala și asta e corupția cu toate elementele ce o facilitează: parvenirea, falsitatea,demonizarea valorilor, etc.
  • Like 2
 • 1. Macron nu poate retrage candidatura domnului Jean-François Bohnert, acesta și-a depus candidatura independent de guvernul sau față de altă autoritate statală franceză.
  2. Domnul Jean-François Bohnert a declarat fără echivoc faptul că nu se gândește la retragerea candidaturii.
  3. Franța poate să nu-l susțină pe domnul Jean-François Bohnert așa cum Germania spune că nu-l susține pe compatriotul său, așa cum guvernul român spune că nu o susține pe LCK.
  4. (Po)vestea venită de la Cotroceni este încă o încercare de câștig electoral, încă o mișcare gândită pe termen scurt, ca și referendumul „pe justiție”, miscări cu efect de bumerang devastator pe termen mediu și lung.
  5. Nu știu cum am putut găsi un etnic german atât de român, atât de ancorat în zicala „Dă-mi Doamne mintea românului de pe urmă” !

  • Like 0


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult