Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Emmanuel Macron i-a transmis lui Klaus Iohannis că o va susține pe Laura Codruța Kovesi la conducerea Parchetului European

Klaus Iohannis - Emmanuel Macron

(Foto presidency.ro)

Franța o va susține pe Laura Codruța Kovesi la preluarea conducerii Parchetului European. 

Președintele Klaus Iohannis a vorbit vineri la telefon cu omologul său francez, Emmanuel Macron, despre candidatura Laurei Codruța Kovesi la funcția de procuror-șef european.

„În virtutea bunei colaborări și a bunei înțelegeri între cei doi șefi de stat, Președintele Emmanuel Macron i-a transmis Președintelui Klaus Iohannis că va retrage candidatura domnului Jean-François Bohnert și că o va susține pe doamna Laura Codruța Kovesi la conducerea Parchetului European”, se arată într-un comunicat de presă al Administrației prezidențiale.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Paul check icon
  Ha ha ha, e un deliciu sa urmărești zvarcolirile alde pesedistilor și ale uneltelor lor (benevole sau nebenevole) acum când se întrevede ca o sa ajungă Codruta pe funcție. Sincer sa fiu eu mi-as fi dorit sa o văd iarăși la DNA, așa cum era DNA-ul înaintea asaltului hoardelor mafiote alde-psd-udmr-basescu. Da, susțin binomul, mi se pare normal ca serviciile secrete sa genereze dovezi pentru ca procurorii sa poată aduce corupții in fata judecătorului astfel încât acesta sa nu poată sa nu ii condamne chiar dacă il cheamă lia savonea sau dana garbovan. Da, mi se pare normal ca judecătorii sa fie sub lupa serviciilor secrete, atâta timp cât acestea sunt sub control parlamentar și nu au imunitate in fata justiției. Corupția trebuie stârpita in România cu cea mai mare severitate posibila. Corupții trebuie băgați la temnița grea iar averile lor confiscate, indiferent dacă încearcă sa le ascundă. Neamul asta are o boala și asta e corupția cu toate elementele ce o facilitează: parvenirea, falsitatea,demonizarea valorilor, etc.
  • Like 2
 • 1. Macron nu poate retrage candidatura domnului Jean-François Bohnert, acesta și-a depus candidatura independent de guvernul sau față de altă autoritate statală franceză.
  2. Domnul Jean-François Bohnert a declarat fără echivoc faptul că nu se gândește la retragerea candidaturii.
  3. Franța poate să nu-l susțină pe domnul Jean-François Bohnert așa cum Germania spune că nu-l susține pe compatriotul său, așa cum guvernul român spune că nu o susține pe LCK.
  4. (Po)vestea venită de la Cotroceni este încă o încercare de câștig electoral, încă o mișcare gândită pe termen scurt, ca și referendumul „pe justiție”, miscări cu efect de bumerang devastator pe termen mediu și lung.
  5. Nu știu cum am putut găsi un etnic german atât de român, atât de ancorat în zicala „Dă-mi Doamne mintea românului de pe urmă” !

  • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult