Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Eugen Teodorovici, Elena Udrea și Marian Vanghelie, pe lista datornicilor la Fisc. Vanghelie: „E mare suma. O fi o greșeală, un zero prea mult”

ANAF a publicat lista persoanelor fizice care aveau datorii mai mari de 1.500 de lei la Fisc, la sfârșitul lunii martie. 

Printre cele 187.000 de nume se află și cel al fostului ministru de Finanțe Eugen Teodorovici, dar și cel al fostului primar al sectorului 5, Marian Vanghelie.

Eugen Teodorovici avea la sfârșitul lunii martie o restanță de 73.702 lei la Fisc. Fostul ministru al Turismului, Elena Udrea figura și ea la acea dată cu o datorie totală de 29.082 lei. Contactată de Republica.ro. Elena Udrea a declarat: „Este posibil. Știți cumva din ce sunt, din chirii?... Se specifică acolo? Eu am toate conturile blocate. Trebuie să îmi întreb contabila”. 

Marian Vanghelie, fostul primar al sectorului 5, avea restanțe totale la Fisc de 87.559 de lei. „Nu știu nimic de ea, n-am ce să vă zic, poate să fie adunată, de la impozitul pe clădire, de la cele două case, de la mașini, eu am fost un an oprit din... Mi se pare totuși o sumă mare, nu-mi dau seama ce poate fi”, a declarat pentru Republica fostul primar. I-am precizat că acestea sunt restanțele către Fisc, nu către bugetul local. „Or fi sume care să se adune de la procesele pe care le-am avut, nu-mi dau seama. E mare suma. Voi verifica, mâine, poimâine și dacă e de plată, tot aia e. Să văd despre ce e vorba. Ori să fie vreo greșeală, un zero prea mult, să văd despre ce e vorba”, a mai spus Vanghelie.

Pe lista restanțierilor figurează și Avocatul Poporul, Victor Ciorbea, cu o datorie de 94.967 de lei. 

Pe listă mai apar și George Becali și Silviu Prigoană, ambii cu datorii ce se apropie de patru milioane de lei - 3.989.530 lei, respectiv 3.967.774 de lei. 

Printre cei aflați pe listă se numără Horia Moculescu (47.952 lei), Daniel Teodor Capatos (34.362 lei) și Ana Maria Reghecampf (152.495 lei).

Articol realizat împreună cu Loredana Voiculescu.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Felicitari, va doresc multe realizari !
  • Like 0
 • Cum este posibil(și acceptat de noi toți) ca un înalt demnitar al statului să aibă datori la bugetul statului ?!
  • Like 0
 • Obiectivul articolului pare sa fie cresterea popularitatii Elenei Udrea. Ce au avut de spus Ciorbea si Teodorovici???? Datoriile acestora sunt de 2.5 - 3 ori mai mari decat ale Elenei Udrea. Inca astept un articol de nota zece...si nu vine.
  • Like 0
 • Daca eu ramaneam dator eram executat de la inceput , ei au alta conditie , la ei legea e alta , nu suntem de pe aceeasi planeta !!!
  • Like 0
 • si fiul lui Mugur Isarescu apare pe lista
  • Like 1
 • Săracii de ei! Se pare că, într-adevăr, nu mai e nimic de furat în România.
  • Like 0


Îți recomandăm

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult

Dan Byron_FB

Se numește Daniel Radu, are 43 de ani și a copilărit într-un bloc lung, aflat lângă un altul, în ruină, de pe Șoseaua Pantelimon din București. În lumea aceea, mulți copii săraci, jefuiți de către soartă de dragoste și siguranță, căutau să recupereze ceva de la viață din buzunare străine și să egaleze scorul lovindu-i pe cei mai slabi decât ei.

Citește mai mult