Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Eugen Teodorovici, Elena Udrea și Marian Vanghelie, pe lista datornicilor la Fisc. Vanghelie: „E mare suma. O fi o greșeală, un zero prea mult”

ANAF a publicat lista persoanelor fizice care aveau datorii mai mari de 1.500 de lei la Fisc, la sfârșitul lunii martie. 

Printre cele 187.000 de nume se află și cel al fostului ministru de Finanțe Eugen Teodorovici, dar și cel al fostului primar al sectorului 5, Marian Vanghelie.

Eugen Teodorovici avea la sfârșitul lunii martie o restanță de 73.702 lei la Fisc. Fostul ministru al Turismului, Elena Udrea figura și ea la acea dată cu o datorie totală de 29.082 lei. Contactată de Republica.ro. Elena Udrea a declarat: „Este posibil. Știți cumva din ce sunt, din chirii?... Se specifică acolo? Eu am toate conturile blocate. Trebuie să îmi întreb contabila”. 

Marian Vanghelie, fostul primar al sectorului 5, avea restanțe totale la Fisc de 87.559 de lei. „Nu știu nimic de ea, n-am ce să vă zic, poate să fie adunată, de la impozitul pe clădire, de la cele două case, de la mașini, eu am fost un an oprit din... Mi se pare totuși o sumă mare, nu-mi dau seama ce poate fi”, a declarat pentru Republica fostul primar. I-am precizat că acestea sunt restanțele către Fisc, nu către bugetul local. „Or fi sume care să se adune de la procesele pe care le-am avut, nu-mi dau seama. E mare suma. Voi verifica, mâine, poimâine și dacă e de plată, tot aia e. Să văd despre ce e vorba. Ori să fie vreo greșeală, un zero prea mult, să văd despre ce e vorba”, a mai spus Vanghelie.

Pe lista restanțierilor figurează și Avocatul Poporul, Victor Ciorbea, cu o datorie de 94.967 de lei. 

Pe listă mai apar și George Becali și Silviu Prigoană, ambii cu datorii ce se apropie de patru milioane de lei - 3.989.530 lei, respectiv 3.967.774 de lei. 

Printre cei aflați pe listă se numără Horia Moculescu (47.952 lei), Daniel Teodor Capatos (34.362 lei) și Ana Maria Reghecampf (152.495 lei).

Articol realizat împreună cu Loredana Voiculescu.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Felicitari, va doresc multe realizari !
  • Like 0
 • Cum este posibil(și acceptat de noi toți) ca un înalt demnitar al statului să aibă datori la bugetul statului ?!
  • Like 0
 • Obiectivul articolului pare sa fie cresterea popularitatii Elenei Udrea. Ce au avut de spus Ciorbea si Teodorovici???? Datoriile acestora sunt de 2.5 - 3 ori mai mari decat ale Elenei Udrea. Inca astept un articol de nota zece...si nu vine.
  • Like 0
 • Daca eu ramaneam dator eram executat de la inceput , ei au alta conditie , la ei legea e alta , nu suntem de pe aceeasi planeta !!!
  • Like 0
 • si fiul lui Mugur Isarescu apare pe lista
  • Like 1
 • Săracii de ei! Se pare că, într-adevăr, nu mai e nimic de furat în România.
  • Like 0


Îți recomandăm

Andreas Samuelsson

Andreas Samuelsson a plecat din Suedia la puțin timp după terminarea liceului, într-o țară despre care nu știa absolut nimic, probabil nici să o identifice pe hartă, dar în care s-a regăsit și în care a luat contact cu realitatea imediată și foarte concretă.

Citește mai mult

Cristina Țopescu

Scriu aceste rânduri pentru că tristețea însinguratei morți a Cristinei s-a amestecat cu furia. La zisa televiziune au apărut șefi și trepăduși care au „mărturisit” despre ce bună era Cristina. Și cât sunt de afectați de dispariția ei... Chiar și după 30 de ani de gazetărie trebuie să mai învăț că fățărnicia nu are niciodată margini.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ciprian Aber

În urmă cu trei ani, Ciprian Aber se afla la o partidă de pescuit cu un prieten de-al său, apicultor, care îi tot povestea despre creșterea albinelor. Și-a dat seama că îi făcea plăcere discuția, iar curiozitatea îl tot îmboldea să pună întrebări. La un moment dat, prietenul său i-a spus: „Auzi, nu vrei să îți fac eu cadou doi stupi de albine? Îi duci la tine la țară și ai grijă de ei...” (Foto: Arhivă personală)

Citește mai mult

companie - IMM - Foto Guliver/Getty Images

În bugetul pe anul 2020, guvernul Orban trebuie să susțină antreprenoriatul românesc mai mult decât au făcut-o guvernele PSD, solicită Asociația Consultanților pentru Programe Antreprenoriale. Foto Guliver/Getty Images

Citește mai mult