Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Eugen Teodorovici, Elena Udrea și Marian Vanghelie, pe lista datornicilor la Fisc. Vanghelie: „E mare suma. O fi o greșeală, un zero prea mult”

ANAF a publicat lista persoanelor fizice care aveau datorii mai mari de 1.500 de lei la Fisc, la sfârșitul lunii martie. 

Printre cele 187.000 de nume se află și cel al fostului ministru de Finanțe Eugen Teodorovici, dar și cel al fostului primar al sectorului 5, Marian Vanghelie.

Eugen Teodorovici avea la sfârșitul lunii martie o restanță de 73.702 lei la Fisc. Fostul ministru al Turismului, Elena Udrea figura și ea la acea dată cu o datorie totală de 29.082 lei. Contactată de Republica.ro. Elena Udrea a declarat: „Este posibil. Știți cumva din ce sunt, din chirii?... Se specifică acolo? Eu am toate conturile blocate. Trebuie să îmi întreb contabila”. 

Marian Vanghelie, fostul primar al sectorului 5, avea restanțe totale la Fisc de 87.559 de lei. „Nu știu nimic de ea, n-am ce să vă zic, poate să fie adunată, de la impozitul pe clădire, de la cele două case, de la mașini, eu am fost un an oprit din... Mi se pare totuși o sumă mare, nu-mi dau seama ce poate fi”, a declarat pentru Republica fostul primar. I-am precizat că acestea sunt restanțele către Fisc, nu către bugetul local. „Or fi sume care să se adune de la procesele pe care le-am avut, nu-mi dau seama. E mare suma. Voi verifica, mâine, poimâine și dacă e de plată, tot aia e. Să văd despre ce e vorba. Ori să fie vreo greșeală, un zero prea mult, să văd despre ce e vorba”, a mai spus Vanghelie.

Pe lista restanțierilor figurează și Avocatul Poporul, Victor Ciorbea, cu o datorie de 94.967 de lei. 

Pe listă mai apar și George Becali și Silviu Prigoană, ambii cu datorii ce se apropie de patru milioane de lei - 3.989.530 lei, respectiv 3.967.774 de lei. 

Printre cei aflați pe listă se numără Horia Moculescu (47.952 lei), Daniel Teodor Capatos (34.362 lei) și Ana Maria Reghecampf (152.495 lei).

Articol realizat împreună cu Loredana Voiculescu.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Felicitari, va doresc multe realizari !
  • Like 0
 • Cum este posibil(și acceptat de noi toți) ca un înalt demnitar al statului să aibă datori la bugetul statului ?!
  • Like 0
 • Obiectivul articolului pare sa fie cresterea popularitatii Elenei Udrea. Ce au avut de spus Ciorbea si Teodorovici???? Datoriile acestora sunt de 2.5 - 3 ori mai mari decat ale Elenei Udrea. Inca astept un articol de nota zece...si nu vine.
  • Like 0
 • Daca eu ramaneam dator eram executat de la inceput , ei au alta conditie , la ei legea e alta , nu suntem de pe aceeasi planeta !!!
  • Like 0
 • si fiul lui Mugur Isarescu apare pe lista
  • Like 1
 • Săracii de ei! Se pare că, într-adevăr, nu mai e nimic de furat în România.
  • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon elevi-

Educatori, învățători, profesori, cu toții sunt obosiți și fără chef. Dacă nu se urlă pe un etaj dintr-o școala, sigur se vorbește printre dinți. Dacă nu merg manipulările fine, sigur merg metode care sfredelesc sufletele celor mici cu replici grele. (Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Microsoft Envision Forum

Peste 800 de reprezentanți ai mediului de afaceri au luat parte, la București, la cea de-a VII-a ediție a Microsoft Envision Forum. În timpul conferinței, Gerd Leonhard - cunoscut futurist și autor, Raymond Campbell - fondator și CEO al Phulukisa Health Solutions și Cedric Dumont – aventurier și antreprenor au discutat despre transformarea digitală.

Citește mai mult