Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Eugen Teodorovici, Elena Udrea și Marian Vanghelie, pe lista datornicilor la Fisc. Vanghelie: „E mare suma. O fi o greșeală, un zero prea mult”

ANAF a publicat lista persoanelor fizice care aveau datorii mai mari de 1.500 de lei la Fisc, la sfârșitul lunii martie. 

Printre cele 187.000 de nume se află și cel al fostului ministru de Finanțe Eugen Teodorovici, dar și cel al fostului primar al sectorului 5, Marian Vanghelie.

Eugen Teodorovici avea la sfârșitul lunii martie o restanță de 73.702 lei la Fisc. Fostul ministru al Turismului, Elena Udrea figura și ea la acea dată cu o datorie totală de 29.082 lei. Contactată de Republica.ro. Elena Udrea a declarat: „Este posibil. Știți cumva din ce sunt, din chirii?... Se specifică acolo? Eu am toate conturile blocate. Trebuie să îmi întreb contabila”. 

Marian Vanghelie, fostul primar al sectorului 5, avea restanțe totale la Fisc de 87.559 de lei. „Nu știu nimic de ea, n-am ce să vă zic, poate să fie adunată, de la impozitul pe clădire, de la cele două case, de la mașini, eu am fost un an oprit din... Mi se pare totuși o sumă mare, nu-mi dau seama ce poate fi”, a declarat pentru Republica fostul primar. I-am precizat că acestea sunt restanțele către Fisc, nu către bugetul local. „Or fi sume care să se adune de la procesele pe care le-am avut, nu-mi dau seama. E mare suma. Voi verifica, mâine, poimâine și dacă e de plată, tot aia e. Să văd despre ce e vorba. Ori să fie vreo greșeală, un zero prea mult, să văd despre ce e vorba”, a mai spus Vanghelie.

Pe lista restanțierilor figurează și Avocatul Poporul, Victor Ciorbea, cu o datorie de 94.967 de lei. 

Pe listă mai apar și George Becali și Silviu Prigoană, ambii cu datorii ce se apropie de patru milioane de lei - 3.989.530 lei, respectiv 3.967.774 de lei. 

Printre cei aflați pe listă se numără Horia Moculescu (47.952 lei), Daniel Teodor Capatos (34.362 lei) și Ana Maria Reghecampf (152.495 lei).

Articol realizat împreună cu Loredana Voiculescu.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Felicitari, va doresc multe realizari !
    • Like 0
  • Cum este posibil(și acceptat de noi toți) ca un înalt demnitar al statului să aibă datori la bugetul statului ?!
    • Like 0
  • Obiectivul articolului pare sa fie cresterea popularitatii Elenei Udrea. Ce au avut de spus Ciorbea si Teodorovici???? Datoriile acestora sunt de 2.5 - 3 ori mai mari decat ale Elenei Udrea. Inca astept un articol de nota zece...si nu vine.
    • Like 0
  • Daca eu ramaneam dator eram executat de la inceput , ei au alta conditie , la ei legea e alta , nu suntem de pe aceeasi planeta !!!
    • Like 0
  • si fiul lui Mugur Isarescu apare pe lista
    • Like 1
  • Săracii de ei! Se pare că, într-adevăr, nu mai e nimic de furat în România.
    • Like 0


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult