Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Europarlamentarul german care spunea că România e Vestul Sălbatic își cere scuze: „Am rănit foarte mulți români”

Guido Reil

Foto: Facebook Natalia Intotero

Europarlamentarul german Guido Reil, care a comparat, în timpul unei dezbateri în Parlamentul European, România cu Vestul Sălbatic, și-a cerut scuze față de poporul român. Reil și-a schimbat părerea în urma unei vizite pe care a făcut-o recent în județul Hunedoara.

„Am rănit foarte mulți români cu afirmația mea și sunt recunoscător pentru că am fost invitat în România de către parlamentarul român Natalia Intotero, care mi-a oferit ocazia să-mi creez o imagine proprie. Trebuie să spun că am întâlnit oameni incredibili de binevoitori și primitori", a spus el într-o înregistrare postată de fostul ministru al Românilor de Pretutindeni, Natalia Intotero, pe Facebook.

„Am întâlnit oameni care sunt săraci, mai săraci decât cei din Germania. Dar oameni care sunt totuși bogați, pentru că sunt mândri. O mândrie pe care mulți germani au pierdut-o. Oameni care sunt mândri de povestea lor. Mândri de cultura lor, mândri de țara lor. O țară care este una cu biserica ei. O țară care construiește biserici noi. Oameni care își iubesc familia - familia clasică. Toate acestea sunt lucruri pe care și eu le iubesc și pentru care am un respect deosebit. De aceea, vreau să vă spun din toată inima că doresc să îmi cer iertare poporului român, mândrului popor român., a transmis Guido Reil, potrivit Digi24.

Cât timp s-a aflat în România, Reil a vizitat o mină de cărbune din Valea Jiului, biserica de la Țebea, stațiunea Straja, Castelul Corvinilor, Biserica de piatră de la Densuș și Peștera Bolii.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult