Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

EXCLUSIV. Corpul de control al premierului a trimis în 2015 la DNA și Parchet dosare cu 219 posibile fapte penale

Corpul de control al primului-ministru a trimis în 2015 la DNA și Parchet dosare cu 219 posibile fapte penale, reiese dintr-un document obținut de Republica.ro.

Principalele constatări menționate în rapoartele de control desfășurate de Corpul de control al premierului în 2015 au vizat:

• Atribuirea și încheierea unor contracte de achiziție publică cu încălcarea dispozițiilor legale

• Exercitarea defectuoasă a atribuțiilor în legătură cu execuția bugetului de venituri și cheltuieli

• Plata contravalorii unor bunuri, servicii sau lucrări fără ca acestea să fi fost livrate /prestate/executate sau fără a se verifica realitatea furnizării bunurilor, prestării serviciilor sau executării lucrărilor

• Nerealizarea /realizarea necorespunzătoare a unor obiective de investiții finanțate din bugetul de stat

• Nerespectarea normelor legale și/sau a normelor interne în procesul de inițiere, elaborare, avizare, prezentare și adoptare a unor acte normative

În cursul anului trecut Corpul de control al premierului Ponta a finalizat și transmis organelor de urmărire penală sau autorităților competente să dispună măsuri administrative un număr total de 67 de acțiuni de control la instituții publice, companii de stat, autorități.

Majoritatea rapoartelor de control au fost înaintate către Direcția Națională Anticorupție și Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Cele mai multe posibile fapte penale – în număr de 24 - au fost sesizate în urma unui control făcut la Direcția Silvică Mararamureș, raportul fiind înaintat către DNA.

Între instituțiile verificate se numără CNADNR, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, direcții silvice județene, Ministerul Mediului, Ministerul Agriculturii, Compania Națională de Investiții, Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților, Compania Națională a Imprimeriilor „Coresi”, ANRM, autorități publice locale, inspectorate de construcții, Agenția Domeniilor Statului, Garda Națională de Mediu, Complexul Energetic Hunedoara. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • check icon
  Munci ceva corpul ăsta de control, consumă ceva hârtie. Felicitări.
  • Like 0
 • Corpul de control al cărui prim-ministru? Ponta, sau Cioloș? Dacă adunat, cât de la unul, cât de la celălalt?
  • Like 0
  • @ Octavian Ungureanu
   corect se numeste : Corpul de Acoperiri al oricarui prim-ministru ! se ocupa cu acoperirea urmarilor mizeriilor facute de prim-ministru si gasca din jurul lui :) cine nu crede poate sa citesca macar titlurile controaleleor facute de CCPM :)
   • Like 0


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult