Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

EXCLUSIV. Corpul de control al premierului a trimis în 2015 la DNA și Parchet dosare cu 219 posibile fapte penale

Corpul de control al primului-ministru a trimis în 2015 la DNA și Parchet dosare cu 219 posibile fapte penale, reiese dintr-un document obținut de Republica.ro.

Principalele constatări menționate în rapoartele de control desfășurate de Corpul de control al premierului în 2015 au vizat:

• Atribuirea și încheierea unor contracte de achiziție publică cu încălcarea dispozițiilor legale

• Exercitarea defectuoasă a atribuțiilor în legătură cu execuția bugetului de venituri și cheltuieli

• Plata contravalorii unor bunuri, servicii sau lucrări fără ca acestea să fi fost livrate /prestate/executate sau fără a se verifica realitatea furnizării bunurilor, prestării serviciilor sau executării lucrărilor

• Nerealizarea /realizarea necorespunzătoare a unor obiective de investiții finanțate din bugetul de stat

• Nerespectarea normelor legale și/sau a normelor interne în procesul de inițiere, elaborare, avizare, prezentare și adoptare a unor acte normative

În cursul anului trecut Corpul de control al premierului Ponta a finalizat și transmis organelor de urmărire penală sau autorităților competente să dispună măsuri administrative un număr total de 67 de acțiuni de control la instituții publice, companii de stat, autorități.

Majoritatea rapoartelor de control au fost înaintate către Direcția Națională Anticorupție și Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Cele mai multe posibile fapte penale – în număr de 24 - au fost sesizate în urma unui control făcut la Direcția Silvică Mararamureș, raportul fiind înaintat către DNA.

Între instituțiile verificate se numără CNADNR, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, direcții silvice județene, Ministerul Mediului, Ministerul Agriculturii, Compania Națională de Investiții, Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților, Compania Națională a Imprimeriilor „Coresi”, ANRM, autorități publice locale, inspectorate de construcții, Agenția Domeniilor Statului, Garda Națională de Mediu, Complexul Energetic Hunedoara. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • check icon
  Munci ceva corpul ăsta de control, consumă ceva hârtie. Felicitări.
  • Like 0
 • Corpul de control al cărui prim-ministru? Ponta, sau Cioloș? Dacă adunat, cât de la unul, cât de la celălalt?
  • Like 0
  • @ Octavian Ungureanu
   corect se numeste : Corpul de Acoperiri al oricarui prim-ministru ! se ocupa cu acoperirea urmarilor mizeriilor facute de prim-ministru si gasca din jurul lui :) cine nu crede poate sa citesca macar titlurile controaleleor facute de CCPM :)
   • Like 0


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult